Delnice Krke

Bodo delnice še padale? Gre lahko delnica krke že nižje kot je?

Pred približno dvema letoma sem se tudi jaz začel malo ukvarjati z delnicami. Takrat so bili donosi odlični, padcev skoraj nismo poznali,…. Čeprav se držim pregovora ‘Nema hleba bez motike’ sem tudi jaz šel v to. Sprva previdno in z malo denarja. In ker je ves čas vse skupaj samo rastlo in rastlo sem postal pohlepen in začel razmišljati koliko bi zaslužil, če bi imel več denarja v delnicah. Celo v kreditu sem razmišljal in ga potem tudi vzel,……. ampak to je že druga zgodba o kateri bom pisal drugič.

V tem trenutku sem z mojim naložbami v delnice in sklade kar v lepem minusu. Večina mojih prijateljev, ki so z delnicam izgubili še več kot jaz, pravijo da za delnice nočejo slišati nikoli več. Jaz pa mislim, da zdaj ko sem se nekaj naučil je škoda, da bi vse opustil. Največ se naučimo ravno iz slabih izkušenj!

Jaz sem delnice kupoval takrat ko so jih vsi. Jih je pač treba kupovati takrat ko jih vsi prodajajo. In mislim da je sedaj čas za kupovanje. Ker sem dobil nekaj denarja od stanovanjskega varčevanja sem si naredil načrt kupovanja delnic krke. Kupoval bom le delnice krke, ker se mi zdi najmanj tvegano. Ker ne vlagam velike denarje, ne razmišljam o razpršitvi.

Moj načrt kupovanja delnic krke:
– Če bo delnica krke padla na tečaj 85 evrov ali manj bom kupil delnice krke v vrednosti 2000 ???
– Če bo delnica krke padla na tečaj 80 evrov ali manj bom dokupil delnice krke v vrednosti 3000 ??
– Če bo delnica krke padla na tečaj 75 evrov ali manj bom dokupil delnice krke v vrednosti 4000 ?
– Če bo delnica krke padla na tečaj 70 evrov ali manj bom dokupil delnice krke v vrednosti 5000 ?

Vsak kometar na moj nakupni načrt je zelo dobrodošel!

15 komentarjev

 1. Na 70 ne verjamem, da bi še šla. Tudi sam sem se malo opekel, ko sem jih kupoval nekaj lani, pač začetnik 🙂 Moje mnenje je, da je že 85 âÂ?Ĺą precej nizka cena in kadarkoli se te cene delnica dotakne, naslednji dan že doživi vzpon (tudi danes), kar bi lahko tretirali kot spodnjo ceno te delnice. Sam sem največ (odstotkovno gledano) izgubil na Aerodromu, ko sem borzno posredniški hiši rekel, naj jih kupi po trenutnem tečaju. Delnice so takrat rasle in so mi jo kupili za 15 âÂ?Ĺą več kot sem imel v mislih. Od takrat naprej vedno postavljam izklicne cene 🙂 Tudi pri Krki nisem v +, vendar se nadejam da bom konec leta prišel na 0 🙂

  V skladih sam še nisem v minusu, saj sem tja nazadnje vložil pred kakimi 3-mi leti in je še vedno dobro pozitivno stanje.

 2. Saj tudi jaz ne mislim da bo prišla do 70âÂ?Ĺą, ampak vseeno sem si naredil scenari, če pride do tega.

  Drugače pa sem jaz z Slovenskimi delnicami nekako v plusu, samo sem z balkanskimi zelo v rdečih številkah.

 3. Takoj po tistem drastičnem padcu, še ko so bile delnice precej višje kot danes, sem bil seznanje, da se bo trend padanja nadaljeval. Imel sem celo oz.ga imaše narejen zapis, kako bi malce svetoval z njim ljudem in jim prikrajšal nervozo.
  Kar pa sem po tehtni odločitvi spremenil mnenje o objavi, saj vemo, da je borza zelo nepredvidljiva, sploh pa v tej gospodarski krizi in bilo bi precej zavajajoče, če tudi morda pravilno?
  No, in kako mi je bilo prišepnjeno o KRKI: res nekaj fascinantnega, ki ni za vsa ušesa…pst

 4. Mislim da bi bilo treba, samo nekako nimam volje.
  Ravnokar pogledal tečajnico. Pod 85?!

  Dej mi svetuj kje naj odprem trgovalni račun? Sedaj ga ima na firmo pri KD-ju pa nisem preveč zadovoljen. Rad bi da lahko kupuje, prodajam preko interneta.

 5. Spisek borznih posrednikov – tukaj so posredniki in njihove provizije. Sam imam sicer pri Potezi, vendar pri Iliriki imajo precej nizke stroške provizij pri opravljenih poslih. Za kupovanje/prodaja preko interneta ima veliko borznih posrednikov platforme, samo je potrebno plačevati mesečne naročnine…

 6. Mene je že ene dvakrat! Kap mislim. Sedaj sem se pa nekako sprijaznil z zgubami, čeprav težko.
  Delnice Krke pa še nisem kupil. Še sreča, da se mi je zavleklo odprieanje računa.
  Ko sem prebral tale članek vezan na
  delnice Krke
  sem se odločil da počakam da se izločijo certifikati na 70 evrov.

 7. oj

  delnice so nateg, če jih kupuješ kot laik. po eni strani je bolje imeti denar na banki kot pa karkoli kupovati, razen če imaš res kake zanesljive informacije. to je pa že druga tema.

  lep pozdrav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja