Dež je malo pokvaril odlično razpoloženje – Potovanje po BiH 2. dan

Ramsko jezero
Ramsko jezero

Prvo noč v Bosni in Hercegovini sem spal super. Čeprav so bile dnevne temperature preko 34 stopinj Celzija, se je temperatura v naši majhni vasici ob reki Pivi ponoči spustila pod 12 stopinj. Poleg svežega zraka in mira, je verjetno bila, tudi nizka temperatura razlog, da sem spal zelo dobro.

Lastnica hiše v kateri sva spala nama je pripravila zelo okusen zajtrk. Jajca, domače klobase in domač jogurt. Klobase so bile izredno okusne.

Kmalu, ko sva pojedla zajtrk, je začel pihati veter, ki je kazal na spremembo vremena. Res je zelo kmalu začel padati močan dež, ki je nama z Aleksom pokvaril načrte za snemanje Pivskega jezera in mesta Jajce.

Na Pivskem jezeru in v Jajcu sva se sicer na kratko ustavila, vendar vreme ni bilo primerno za snemanje z dronom. Verjetno se bova domov vračala ravno preko Jajca in bova takrat posnela, to kar sva mislila danes.

Iz Jajca je naju pot vodila preko Dolnjega Vakufa in Bugojna do Ramskega jezera. Ves čas sem upal, da bo dež nehal padati, vendar se moje želje niso uresničile. Na Ramskem jezeru je Aleks stopil iz avta in naredil sliko, ki jo vidite zgoraj. Čez eno minuto se je tako zelo ulilo, da še za slikati ni bilo več možno. Ker je Ramsko jezero zelo lepo, se bova na Ramsko jezero zagotovo vrnila v torek, ko bova šla iz Mostarja na Jahorino. Ramsko jezero je čudovito in bi bilo zelo neumno, da si ga nebi ogledala v lepem vremenu in ga tudi posnela z dronom.

Kljub temu, da je na Ramskem jezeru padal dež kot nor, sem vedel, da se bo vreme kmalu od Jablanice dalje popravilo. In res se je. Že v Jablanice se je sem in tja videlo kakšne sončne žarke, čez 20 kilometrov proti Mostarju pa je že sijalo sonce.

Na poti od Jablanice do Mostarja, v kanjonu reke Neretve, sva mislila narediti kakšen dober posnetk z dronom, vendar sva se kmalu premislila, saj je kanjon reke Neretve prepleten z električnimi žicami.

Pozno popoldan sva prispela v Mostar, kjer je naju pričakal prijazen in zanimiv lastnik hotela v katerem bova bivala 3 dni.

Na večerjo sva se odpravila v lokal, ki ima teraso v neposredni bližini starega mostu. Kljub temu, da je v Mostarju ogromno turistov in da so vse restavracije polne, so bili čevapčiči okusni. Namreč ko gostincem posel dobro gre, se velikokrat naredi, da kvaliteta malo pade.

Ker je terasa na kateri sva večerjala na res super lokaciji, sem vprašal natakarja, če bi lahko en dan prišla z dronom, kjer bi posnela stari most, Mostar in tudi njihovo teraso. Poslal naju je k šefu, s katerim sva se brez težav dogovorila, čeprav sem dobil občutek, da niti ni točno vedel kaj je dron.

Veselim se dni, ki prihajajo. Tukaj v Mostarju in okolici je veliko lepih krajev, ki jih bo zanimivo posneti z dronom. Jutri greva snemat izvir reke Bune, Počitelj, Međugurje in slapove Kravice.

Moje videoposnetke iz potovanja po Bosni in Hercegovini bom sproti objavljal na mojem Youtube profilu, ki ga najdete na https://www.youtube.com/user/tomazgorec.

Slike pa sproti objavljam na svojem Instagram profilu na https://www.instagram.com/tomazgorec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja