Etno selo Dodig – Drvar

Etno selo Dodig je zanimiva etno vas, ki se nahaja na zelo zanimivi lokaciji. Nahaja se namreč sredi gozda na nadmorski višini  840 metrov, daleč stran od civilizacije, kjer ni signala za mobilni telefon, zato lahko na brskanje po internetu kar pozabite.

Sam sem v Etno selu Dodig prespal eno noč, ko sem se iz Kulen Vakufa odpravil v Drvar pogledati Titovo pečino. Ko sem na Bookingu iskal prenočišče, se mi je pojavilo Etno selo Dodig. Po nekoliko bolj podrobnem pregledu fotografij, sem se takoj odločil, da bom namesto v Drvarju raje prenočil pri njih. Slike in njihovo ponudbo si lahko ogledate na https://bit.ly/2VMUBPX. Mi smo za nočitev z zajtrkom plačali samo 16 evrov na osebo.

Spali smo v majhnih kolibah, ki so narejene v starinskem stilu in v katerih lahko prenočita dve osebi. Po moje, so take kolibe uporabljali pred več kot 50 leti. Kako so videti te kolibe, si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

Poleg kolib, ki jih vidite, imajo na voljo še večje hiške z večjo kapaciteto.

V kompleksu Etno selo Dodig je tudi restavracija, kjer vam pripravijo okusne tradicionalne jedi, ki so značilne za te kraje in seveda tudi vse tradicionalne jedi, ki so značilne za Bosno in Hercegovino. Hrana in ambient sta odlični, cene pa zelo ugodne!

Če ste ljubitelj narave, pohodništva in kolesarjenja vam predlagam, da si za Etno selo Dodig vzamete par dni časa. Namreč v teh krajih je veliko možnosti za planinarjenje, pohodništvo in kolesarjenje. Menda je zalo zanimivo iti na goro Mala Klekovača. Po slikah sodeč, ki sem si jih ogledal, je to zelo lepa gora s prekrasnimi razgledi. Njen vrh je na višini 1761 metrov. Ko bom naslednjič hodil po teh krajih, si zagotovo vzamem par dni časa in se sprehodim do Male Klekovače.

Etno selo Dodig je od znamenite Titove pečine v Drvarju oddaljeno osem kilometrov in pol, od Drvarja pa okoli deset kilometrov. Če hočete priti do njih iz Titove pečine, morate iti v smeri za Bosanski Petrovac. Cesta od Titove pečine dalje, se takoj začne strmo vzpenjati. Po dobrih sedmih kilometrih morate iz glavne ceste zaviti desno. Tukaj boste videli veliko leseno tablo, kjer piše Etno selo Dodig, tako da boste težko zgrešili. Nato ji sledi še malo asfaltne in nato malo makadamske (lahko bi rekel gozdne) poti. Drugače je pot zelo dobro označena in nebi smeli imeti težav. Tudi navigacija vas pripelje direktno do cilja, čeprav včasih malo pomislite, da morda niste na pravi poti.

Če imate kakršnokoli vprašanje, mi ga zastavite v komentarju tega prispevka in vam z veseljem odgovorim.

Etno selo Dodig se nahaja samo 33 kilometrov od reke Une (Martin Brod), kjer si lahko ogledate veliko zanimivih stvari. V Martin Brodu si lahko ogledate zanimive in lepe slapove na reku Uni ter kanjon reke Unac.

Še malo naprej ob toku reke Une je zanimivo mestece Kulen Vakuf, o katerem izveste več na https://www.tomazgorec.si/kulen-vakuf. Še nekoliko naprej od Kulen Vakufa so znameniti slapovi na reki Uni, ki se imenujejo Štrbački buk. Kako lepi in mogočni so ti slapovi na reki Uni, si lahko pogledate v videoposnetku na https://youtu.be/5jpN5Mt9pLs.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja