Izberite pravi slog za vaša vhodna vrata

Vhodna vrata veljajo za samoumeven del stavbnega pohištva vsake hiše, stanovanja ali drugega objekta, vendar njihova vloga pri zunanjem izgledu hiše še zdaleč ni zanemarljiva. Če je objekt novogradnja ali gre le za prenovo, v vsakem primeru so vhodna vrata tista, ki imajo velik vpliv na prvi vtis o celotnem objektu. Seveda pa niso le estetski element, saj je njihova naloga tudi ta, da stanovalce varujejo pred nepovabljenimi gosti, hkrati pa zagotavljajo ustrezno toplotno izolacijo hiše.

vhodna vrata

Kakovostna vhodna vrata morajo biti vzdržljiva, odporna na obrabo in vremenske razmere, zato je ključno, da so izdelana iz vrhunskih materialov, ki bodo zagotovili njihovo dolgo življenjsko dobo. Kvaliteta vhodnih vrat je eden pomembnejših dejavnikov pri odločanju o nakupu novih vhodnih vrat. Poleg tega veliko vlogo igrajo še cena, dimenzije, barve, material in seveda tudi slog, saj je ena od funkcij vhodnih vrat tudi dopolniti in nadgraditi zunanji izgled hiše oz. stanovanja. V podjetju Pirnar ponujajo vhodna vrata za različne okuse, želje in potrebe, ki vas ne bodo pustila ravnodušnih, temveč boste med njihovo bogato ponudbo zagotovo našli tudi prava za svoj dom. Izberite vrata v slogu, ki se bo najbolje podal izgledu vaše hiše in dodajte piko na i njeni celotni zunanji podobi.

Kako izbrati pravi slog vhodnih vrat?

Izbor sloga vhodnih vrat ni odvisen le od vašega okusa, ampak predvsem od videza celotne hiše. Starejšim hišam s kamnitimi detajli se zagotovo bolje podajo klasična tradicionalna vrata z okvirjem iz stekla, medtem ko je za sodobno hišo primernejši moderen dizajn aluminijastih vhodnih vrat z izbranimi prestižnimi dodatki. V osnovi ločimo dva sloga vhodnih vrat:

– Tradicionalni slog: taka vrata se odlično podajo h klasični arhitekturi, zato so prava izbira za hiše starejših modelov, ki bi z novimi vhodnimi vrati izboljšala svojo izolacijo in nadgradila podobno hiše. Material za ta vrata je lahko les, ki bo hiši vdahnil še dodatno domačnost, prijaznost in toplino. Izberete pa lahko tudi modernejši aluminij, ki se z izbiro dodatkov in tradicionalnih oblik kot so vitražna stekla z rombastimi dodatki ali reliefni okvirji odlično poda starejšim, elegantnim klasicističnim hišam. Pozornost bodo pritegnili tudi skrbno izbrani detajli, s katerimi se bodo vrata harmonično vključila v starejši objekt ali prefinjeno dopolnila elemente moderne arhitekture.

– Moderni slog: je najpogostejša izbira pri novogradnjah, taka vrata pa prednjačijo tudi pri prenovah, saj hiši dodajo pridih sodobnosti, prestiža in elegance. Izdelana so iz aluminija ali v kombinaciji les ? aluminij, saj je to material, ki vrata naredi še bolj mogočna, trdna in moderna. Večina modernih vhodnih vrat nima več klasične kljuke, ampak jo nadomešča prijemalo ali potezalo, klasične ključavnice pa so zamenjala vhodna vrata na kodo ali na prstni odtis ali pa elektronski sistemi zaklepanja. Poseben detajl je lahko tudi steklo, pri čemer je za zastekljenost modernih vrat danes najpogosteje v uporabi satinirano oz. zamegljeno steklo, ko je na drugi strani viden samo obris osebe.

vhodna vrata

Naj bodo vaša vhodna vrata individualna

Ne glede na slog bodo vhodna vrata najbolj izstopala s svojo individualnostjo. Ta se lahko doseže najprej z izbiro različnih materialov, oblik, barv in velikosti, še večji osebnostni pečat pa bodo pustila z nevsakdanjo izbiro obsvetlob, vratnih oken in dodatkov. Vgrajeno steklo oz. okno na vratih poleg vnosa dnevne svetlobe predstavlja na vratih oblikovni poudarek in dodaten estetski element. Steklo je lahko ornamentno, dekorativno ali vitražno, v vsakem primeru bo v vaš dom vneslo inovativnost, drugačnost in lepoto. Individualnost je lahko izražena tudi z osvetljenostjo vhodnih vrat ali z izbiro vratnih dodatkov kot so tolkala, rozete in potezala, vendar pri tem ni odveč misel, da morajo biti vrata v prvi vrsti predvsem funkcionalna.

Izberite vhodna vrata, ki zagotavljajo udobje, varnost in estetsko dovršenost. Vse to dobite v podjetju Pirnar, vodilnem in večkrat nagrajenem slovenskem proizvajalcu vhodnih vrat, ki sodijo v najvišji kakovostni razred. Naj tradicionalna ali moderna zasnova vhodnih vrat vašo hišo povzdigne iz povprečja z vhodnimi vrati podjetja Pirnar, da bo zasijala v vsej svoji lepoti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja