Greš z nami na potovanje na Filipine?

Filipini so čudovita destinacija za potovanje. Sam sem jih obiskal že dvakrat in sem bil nad njimi popolnoma navdušen. To, kar nudijo Filipini, je res neverjetno!

Navdušen sem bil nad ljudmi, ki so res izredno prijazni, vedno nasmejani in dobre volje. Vedno je vsak zainteresiran za pogovor, ne glede na kraj in čas. Tudi fotografirajo se zelo radi. Običajno nima nihče nič proti, če jih fotografiraš, čeprav jaz raje uberem bolj zanimiv pristop. Človeka običajno najprej vprašam, če se lahko slikava skupaj, v kar seveda z veseljem privoli, šele nato pa slikam njega in okolico. Način, pri katerem nekam prideš in kar fotografiraš vse po vrsti, brez da bi koga vprašal za dovoljenje, se mi ne zdi ravno najprimernejši. Velikokrat pa vidim, da ima veliko ljudi žal ravno takšen pristop. 

Rajskih plaž in sanjskih otokov je na Filipinih, kolikor hočete. Kjerkoli si, se lahko z najetim skuterjem odpelješ na vsaj par res rajskih plaž. Prav tako lahko najameš domačina, da te s preprostim čolnom pelje na enega ali več manjših rajskih otokov. 

Zanimiva izkušnja na Filipinih je plavanje s kitovci. Jaz sem to doživel že dvakrat in bilo je super. Kako sva to plavanje s kitovci doživela s sopotnico Tamaro, si lahko pogledate na www.tomazgorec.si/plavanje-z-whale-sharks. Res neverjetna izkušnja!

Filipini so me zelo navdušili tudi zaradi številnih zelo znanih in tudi manj znanih slapov. Res je neverjetno, koliko lepih in zanimivih slapov je na Filipinih. Tiste najbolj znane seveda brez težav najdeš na Googlu, obstaja pa še veliko manj znanih, vendar čudovitih slapov. Sam sem odkril veliko takšnih slapov, ko sem se naokoli vozil z najetim skuterjem. 

Na Filipinih je tudi veliko jam. Vanje se lahko prosto sprehodiš. Ponekod je treba plačati vstopnino, ki pa znaša od pol do največ dveh evrov. So pa jame res zelo zanimive. Pogosto je v njih voda in ljudje se tam radi kopajo. 

Filipini so raj tudi za ljubitelje narave. Meni ni bilo nikoli odveč voziti se z avtobusom ali kako drugače, ker sem vedno z zanimanjem opazoval okolico. Edina težava potovanja z avtobusom je, da se ne moreš ustaviti tam, kjer vidiš nekaj lepega. 

Meni kot strastnemu popotniku je zelo zanimivo tudi življenje ljudi. 

Na Filipinih je veliko hribov, gora in vulkanov. Tega doslej še nisem raziskoval, ampak naslednjič pa zagotovo bom. In tega se zelo veselim.

Aprila grem spet na Filipine! Greste zraven?

Letos aprila grem spet na potovanje na Filipine. Tokrat potujem s turistično agencijo West, ki me je najela, da ta njihov program posnamem in fotografiram. 

Če bi tudi vi želeli na to potovanje, naj vam izdam, da imajo še nekaj prostih mest. Program potovanja si lahko preberete na www.filipinipotovanje.si.

Če mene vprašate, je začrtan program potovanja na otočje Filipini naravnost odličen. Če vas zanima to potovanje, predlagam, da si program podrobno preberete. V njegovem opisu tudi kliknite na vse povezave za bolj podroben opis krajev. Prepričan sem, da vas bodo že sami opisi navdušili. 

Sam se veselim čisto vsega, kar si bomo ogledali na tem potovanju. Še posebej sem vesel, da bomo obiskali otok Mindanao, kjer je res veliko zanimivih in lepih stvari. Poleg tega na otok Mindanao zaide zelo malo turistov in popotnikov, tako da je to tisti del Filipinov, ki je zagotovo najmanj turističen. Običajno so kraji, kamor masovni turizem še ni prodrl, veliko bolj zanimivi od bolj znanih destinacij, ki jih Filipini sicer nudijo ogromno. Torej, tega dela potovanja se resnično najbolj veselim. Predlagam, da si poleg samega programa potovanja preberete tudi vse, kar je zapisano na www.filipinipotovanje.si/otok-tawi-tawi. Nekih res vrhunsko čudovitih slik ne boste videli, ker jih v agenciji pač nimajo. Za to pa so najeli mene, da jih naredim. Lahko pa v Google vpišete Tawi Tawi in pogledate rezultate. Videli boste, kako lepe plaže so tam, in še marsikaj drugega.

Veselim se tudi obiska otoka Cebu, kjer bom že tretjič v življenju plaval med kitovci v mestu Oslob. To je neverjetna izkušnja. Kako sem se imel na plavanju s kitovci leta 2019, si poglejte na spodnjem videoposnetku.

V bližnji in malo manj bližnji okolici mesta Oslob je veliko čudovitih slapov. Enega si lahko pogledate na videoposnetku na https://youtu.be/iYrNFzLB7Us. Nad tem kraji sem popolnoma navdušen.

Zelo se veselim tudi otoka Palawan, ki sem ga davnega leta 2015 sicer že obiskal, vendar je takrat to bilo vse bolj na hitro. Otok Palawan je znan po čudovitih zalivih in plažah. Komaj čakam, da vse to spet vidim in doživim. Torej, Filipini, prihajam!

Tudi otoka Bantayan se zelo veselim, čeprav sem ga že zelo podrobno raziskal leta 2019. Tudi tam so prekrasne plaže, veliko je možnosti za snorkljanje in enodnevne izlete po okoliških otokih. Kraji, ki jih že poznaš, znajo tudi biti zanimivi, ker jih naslednjič gledaš drugače kot prvič, raziskuješ jih bolj podrobno in ne gledaš samo tistih največjih znamenitosti. Kako lepo je na Bantayanu si poglejte v videoposnetku na https://youtu.be/Ck_Te8Oq8XA.

Če sklenem, sem prepričan, da bo to potovanje naravnost odlično. Komaj že čakam! Če Filipini zanimajo tudi vas, če vas mika, da bi šli zraven, izpolnite spodnji obrazec. To je informativna prijava, po kateri vam organizator pošlje še več informacij. Vi pa se boste z njihovo pomočjo zagotovo lažje odločili, ali greste ali ne. Glede na to, da sem te sanjske otoke obiskal že dvakrat, si upam trditi, da bodo Filipini popolnoma očarali tudi vas.

Obrazec za prijavo na potovanje na Filipine

     

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja