Kaj napoveduje horoskop junij 2020?

Kaj nam napoveduje horoskop junij 2020?

Astrolog Bern Jurečič pravi, da je leto 2020 leto prestrukturiranja in sedaj smo na polovici ? junij je zelo dinamičen mesec, vendar ne v številu dogodkov na nebu. Na dogajanje ne vpliva niti to, da je Sonce trenutno v dvojčkih, temveč gre v juniju 2020 za čisto drugačne stvari kot v junijih iz preteklih let.

Če želite izvedeti, kaj nam prinaša horoskop junij 2020, si oglejte spodnji videoposnetek.

Horoskop junij 2020 pravi, da se v juniju Merkur obrne retrogradno ? gre za njegovo druga retrogradnost v letošnjem letu, ki se bo začela 18. junija in trajala v julij, njen vpliv pa se bo čutil že okoli 5. ali 6. junija. 22. junija se bo na svoji poti sredi rib obrnil Neptun ? to je eden težjih in počasnejših planetov. Po mitologiji je to tretji brat poleg Jupitra in Plutona, ki se trenutno nahajata v kozorogu in sta že retrogradna ? zdaj bo jima bo pridružil tudi Neptun. Tudi njihov oče se vrača v kozoroga, kar pomeni družinsko srečanje v juliju, zdaj pa nabirajo moči za prihodnje aktivno dogajanje. Horoskop junij 2020 namreč pravi, da se bodo jeseni drug za drugim obrnili naprej ? takrat se bo ponovila zgodba rušenja struktur, o kateri je govora že pol leta, in nadaljevalo se bo vzpostavljanje novih ciklusov. Zgodilo se je, da do sedaj na nebu kar do 40 dni ni bilo nobenega retrogradnega planeta, zdaj pa bo med 22. in 25. junijem retrogradnih kar 6 ? Merkur in Neptun gresta nazaj, Venera se vrne 25. junija, to pa pomeni, da bo vse upočasnjeno, a točna slika, kako se bodo stvari odvijale, še ni jasna.

Horoskop junij 2020 pravi, da bosta za napetost in akcijo v tem mesecu skrbela Sonce in Mars. Mars se v tem času približuje svoji retrogradnosti, ki nastopi jeseni, in je enako hiter kot sonce, čeprav običajno nista enako hitra (Sonce je 2x hitrejše). Čez cel junij bosta potovala na enaki razdalji, ki znaša 90 stopinj oz. pravi kot (v astrološkem izrazju kvadrat). To prinaša številne izzive, napetosti in spopade, a vprašanje okoliščin in okolja je, kje se bo to dogajalo. Najverjetneje bo dogajanje nesistematično, po več koncih sveta naenkrat (kot npr. pretekli umor temnopoltega človeka v ZDA, ki je povzročil pljusk napetosti čez rob).

Horoskop junij 2020 napoveduje več ključnih datumov v mesecu, ko se bodo dogajale spremembe in napetosti: upor proti strukturam in oblasti se lahko zgodi že 3. junija, 6. junija bo sledila težnja po osvoboditvi kot posledica agresije. 12. junija bo nastopilo novo vrenje, ki mu bo sledilo olajšanje 13. junija in tako dalje čez celi mesec. Napet in živčen dan bo tudi 25. junij, hkrati pa je to tudi uvod v konec meseca, ki bo vendarle nekoliko drugačen. Šele v drugi polovici meseca se bo Mars odmaknil od zelo močnega Merkurja, zato bodo naše aktivnosti in nameni v drugi polovici meseca postali nekoliko bolj jasni in orientirani.

Ena glavnih astroloških in astronomskih posebnosti v juniju pa sta dva mrka ? v tej sezoni bodo v bistvu kar trije, a niso vsi enako močni, močna bosta tista 5. in 21. junija.

  • Prvi mrk je natančno na sredini strelca, ki že sam po sebi nakazuje notranjo težnjo po osvoboditvi od vzorcev (državnih, družinskih ali osebnih), s katerimi že dalj časa nismo zadovoljni. Karta tega mrka je zelo napeta, pozicija Sonca in Lune je v kvadratu z Marsom in Neptunom in napeto dogajanje lahko zato pričakujemo tudi v drugi polovici leta. Takrat se bodo retrogradni bratje in oče obrnili naprej in se ojačali z ognjevitim delovanjem Marsa. Težja po osvoboditvi bo v drugi polovici leta še večja ? sezona upiranja se sredi leta tako šele prav začenja.
  • Drugi mrk je čisto na začetku raka, gre za sončev mrk, ki bo pomembno prispeval k problematiki trdnosti sistema in varnosti ? opozoril bo, da je skrajni čas, da se na tem sistemu zgodijo neke spremembe, hkrati pa je treba pogledati nazaj, kje so bile strojene napake, da bi jih spoznali in popravili. Ta mrk nastopi 4 dni pred državnim praznikom, v slovenskem horoskopu torej na neprijetnem položaju. V Sloveniji bo ta mrk premaknil nekatere stvari ? sicer ne nujno, da v državi kot taki, temveč v smislu diplomacije in pogleda od zunaj. Ta pogled se bo v drugi polovici leta bistveno spremenil in vprašanje je, v kakši smeri in kaj bo to pomenilo za Slovenijo v prihodnje. Ne bomo ostali neopaženi, a dobro bi bilo, da bi bili opaženi po dobrih stvareh in ne po slabih, čeprav horoskop junij 2020 ne napoveduje ravno najboljšega razpleta.

Zadnji teden junija bo zelo drugačen kot večina junija pred tem ? Mars se bo končno izvil iz objema močnega Neptuna, ki se je vmes obrnil nazaj k bratom in očetu, prav tako se bo odmaknil iz kvadrata s Soncem. Venera kot znamenje stabilnosti bo šla v direktni smeri v dvojčka kot znamenja sprememb, kar pomeni, da se bodo porodile nove praktične in uporabne ideje, kaj napraviti, nastale bodo nove povezave in možnosti za novo izgradnjo.

30. junija bosta brata Jupiter in Pluton natančno na isti točki kozoroga, čakala bosta, da v kozoroga vstopi tudi oče, kamor bo prek vodnarja prišel že 1. julija. Horoskop junij 2020 napoveduje, da se bodo ti trije močni planeti znašli v znamenju, v katerem so v decembru, januarju in februarju povzročili močne spremembe in veliko gorja. Tam se bodo zbrali, nato pa počasi odšli vsak svojo pot. V istem času bo Mars stopil v ovna, v katerem se bo vrtel vse do konca leta 2020. Oven je njegovo lastno znamenje, tam je Mars močan, agresiven in ognjevit, kar pomeni, da bo povzročil, da tudi druga polovica leta ne bo spokojna ali enostavna.

Če smo se v prvi polovici leta kaj naučili, bomo v drugi polovici iz tega lahko napravili kaj zelo konkretnega zase ali za okolje, ki mu pripadamo. Tako bomo ustvarili čim boljšo perspektivo za leto 2021 in naprej. Bern Jurečič pravi, da ostanimo optimisti, a istočasno bodimo tudi previdni.