Hotel Dravinja me je očaral z urejenostjo in prijaznostjo osebja

hotel Dravinja

Pred časom sem se potepal po Laškem, mestecem ki leži ob reki Savinji. V samem mestu je videti veliko kulturnih zanimivosti, vendar imam raje samo naravo in okolico. Očaral me je grad Laško ter gozdovi in narava, ki ga obdaja. Ker je Laško znano tudi po dobro varjenem pivu, sem si ga z veseljem privoščil. Namreč greh bi bil, da ga ne bi poizkusil. Ker Laško spada med najbolj zelene destinacije v Sloveniji, ga priporočam vsem, ki si želijo kratek oddih, enodnevni izlet ali sproščujoče počitnice. Lahko si ga ogledate v vseh letnih časih, meni pa je najlepši spomladi, ko se prebuja narava. Laško je znano tudi po termalnih užitkih v Rimskih termah in Thermani Laško, zato sem se tudi sam odločil za razvajanje.

Ker sem se odločil, da v Laškem ostanem malce dlje, kot en dan, sem si rezerviral sobo. In sicer bival sem v Hotelu Dravinja, ki se nahaja v Slovenskih Konjicah. Konec leta 2017 je bil obnovljen, prej pa je objekt že vrsto let propadal. Imel sem to čast, da v času svojega oddiha bival v novem, popolnoma obnovljenem hotelu, ki je bil v 80. letih priljubljeno družabno središče vina in cvetja. Nekoč so v hotelu Dravinja prirejali različne dogodke, imela je celo svojo diskoteko imenovano Tarantela. V času mojega bivanja je bilo osebje do mene zelo prijazno, sobe pa so bile resnično lepo urejene. Pa tudi cene pijače in hrane niso bile drage! Na voljo so imeli različne jedi, tako da se za vsak okus nekaj našlo. Moram reči, da sem se pri njih pošteno najedel in da so obroki bili nadvse okusni. Tisti, ki ste vegetarijanci ali vegani, vam bo ta hotel tudi zelo odgovarjal, saj imajo prav tako raznoliko ponudbo za vas. V hotelu Dravinja mi je bilo najbolj všeč to, da ga obkroža narava in da na ta način pobegneš pred hrupnim svetom. Dejstvo je, da si vsak od nas kdaj zaželi sprostitve in miru. Soba v kateri sem stanoval je bila čista ter je imela svojo kopalnico – nad njo sem bil nadvse zadovoljen. Ker zelo rad delam, sem se z veseljem povezal še na njihov brezplačen WiFi.

V kolikor razmišljate, da bi se nastanili v hotelu Dravinja, so na voljo različne sobe. Lahko bivate v dvoposteljni sobi, sobi z zakonsko posteljo, družinski dvoposteljni sobi ali enojni sobi. Odvisno ali vas potuje več, sami ali v paru.

Poleg tega, da sem se razvajal v bližnjih termah,  sem v času nastanitve obiskal Escape room, ki se nahaja v Laškem, natančneje na Valvasorjevem trgu. Ta Escape room je na temo pivovarstva, kot se za Laško seveda spodobi in je celo 1. na svetu s to temo. Primeren je za najmanj dva in največ pet igralcev. Naloga je takšna, da moraš iz Escape room-a pobegniti oz. najti v izhod v eni uri.

Ker se v Laškem vse vrti okoli piva, imajo za obiskovalce na voljo tudi voden ogled pivovarne Laško in degustacijo. Na ta način turisti spoznajo tradicijo varjenja piva. Vredna ogleda je tudi Polhova jama, ki je ostanek nekoč obratujočega rudnika. Nahaja se na Kmetiji Slapšak, ogledi po rovih pa so vodeni, nikakor ni pametno, da greš sam!

Laško ima dobro hrano. Pripravijo jedi z medom na 101 način in jedi ki so pripravljene s pivom. Najbolj edinstvena je njihova medena pita z mehkim orehovim biskvitom, domačim medom ter pregrete smetane.

Poleg dobre hrane, pa so me prepričale tudi aktivnosti. Laško ima v svoji okolici številne pohodne poti, kamor se lahko odpravite na izlet ter raznoliko pokrajino vredno ogleda. Ker rad kolesarim, je bilo Laško krasno mesto za tovrstno aktivnost.

Skratka, če si želite sproščene počitnice v naravnem okolju, daleč stran od vsakodnevne gneče, se odpravite v hotel Dravinja ter se sprostite v lokalnih termah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja