Kakšno stanovanje potrebuje določeno astrološko znamenje?

stanovanje

V svojem stanovanju preživimo precej časa, še posebej smo to doživeli v času korone, ko smo bili skoraj vsi doma ves dan. Zato je pomembno, kako se v njem počutimo. Izbira barv in materialov odločilno vplivajo na naše počutje. To, kar je primerno za eno osebo, lahko da ni primerno za drugo. O tem, v kakšnem okolju bi bilo naše počutje najboljše, nam govori horoskop. Če poznate svoje podznamenje, lahko kombinirate obe znamenji torej sončno (vaš datum rojstva) in luninega (ura rojstva). V primeru, da sta si znamenji zelo različni in nasprotni, lahko kombinirate ureditev prostora, na primer dnevni prostor uredite, kot ustreza sončnemu znamenju in spalnico po luninem znamenju. Kjer pa vas biva več in ste si različni, skušajte urediti prostore tako, da bo v prostoru za vsakega nekaj, kar mu ustreza.

Oven

Potrebujete svetlo stanovanje. Stene naj bodo bele, poživite pa jih s slikami živih barv. Pohištvo naj bo moderno in uporabno, brez odvečnih okraskov. Posebej primerno je tako pohištvo, ki omogoča spreminjanje razporejenosti posameznih elementov. Na omarah naj bo dovolj prostora za drobnarije. Stil: načrtna neurejenost. Oven naj uporablja neobčutljive materiale in talne obloge, na katerih se ne pozna vsaka smet. Stanovanje naj bo kotiček za razgibavanje (uteži, sobno kolo).

Bik

V stanovanju naj bo čim več naravnih materialov, najbolje, da je to les. Najpomembnejši prostor je kuhinja, ki naj bo zares udobna in velika. Stene naj bodo obložene z ladijskim podom, po tleh naj bodo posebne ploščice iz žgane gline ali pa pluta. V prostorih uredite posebne zelene kotičke s sobnimi rastlinami.

Dvojčka

Ker je Dvojček le redko doma, okolje v katerem prebiva, nanj nima takega vpliva, kot na druga zna­menja. Stanovanje naj bo zračno, z velikimi sten­skimi okni in balkonom. V dnevnem prostoru in spalnici naj ima knjižne police, na katere bo lahko spravil svojo obsežno zbirko knjig. Kuhinja je zanj nepomembna. Pozornost naj posveti prostoru, kjer bo lahko klepetal s svojo številno družbo. Obvezen je udoben stol za klepetanje po telefonu ali preko računalnika. Avtomobil naj ima čim bližje.

Rak

Zanj je dom izjemnega pomena, zato naj se njegovi ure­ditvi temeljito posveti. Rad ima staro pohištvo, ki pa ga pogosto kombinira z modernimi kosi. Vzrok je morda v tem, ker ga vsaka stvar spominja na določen dogodek. Obvezno naj si uredi kotiček, kjer bo lahko spravljal predmete iz preteklosti. Morda je za to primerna babičina skrinja. Zaradi last­nosti, da nobene stvari ne zavrže, potrebuje obsežno klet in podstrešje, sicer bo stanovanje preveč natrpano. Če si lahko privošči, naj si omisli lastno spalnico.

Lev

Zanj je stanovanje statusni simbol, na katerega mora biti ponosen, medtem ko si ga njegovi znanci ogledujejo. Opremi naj ga z dragocenimi preproga­mi, avtorskimi slikami, še bolj primeren pa bi bil velik lestenec. V stanovanju naj bo čim več luči in reflektorjev, lahko več barvnih. Pomembna je velika sprejemnica ali terasa, kjer bo lahko prirejal družabne sprejeme. V sprejemnici naj na police postavi boljše žgane pijače, primerna je vitrina s kristalom. Nujna je čim večja televizija.

Devica

Stanovanje Device mora biti vedno pospravljeno. Zanjo ni nujno razkošje, ampak urejenost. Najbolj priljubljen prostor je kopalnica, v kateri naj bo obsežna omara. Pohištvo naj bo uporab­no, a le najnujnejše. Pri urejanju stanovanja lahko uporablja tudi zahtevnejše materiale, saj jih bo Devica vedno pripravljena pravilno vzdrževati. Okoli stanovanja naj ima vrt, kjer lahko goji rastline, če to ni možno, pa naj ima vsaj cvetlične lončke v stanovanju ali na balkonu. Mnoge Device imajo ob sebi rade hišne ljubljenčke.

Tehtnica

Tehtnici ne potrebuje velikega prostora, saj ima prirojen čut za estetiko, kompozici­jo in skladnost, tako barv, kot tudi stilov. V spalni­ci je nujna lepotilna mizica, v kopalnici in na hod­niku pa veliko ogledalo. Kopalnica naj ima tudi veliko kad, najbolje masažno. Pri urejanju stanovanja naj uporablja pastelne barve, udobne fotelje in mehke preproge. Omare naj bodo pros­torne, najbolje zidne (vgrajene).

Škorpijon

Škorpijon ima rad temno pohištvo (najbolje mahagoni), ki ima pridih skrivnostnega, s skrivni­mi predalčki in z okraskija. Rad ima zatemnjene prostore, zato naj bodo rolete vedno spuščene na pol. V dnevni sobi rad vidi usnjene fotelje. V stanovanju naj si uredi kotiček, kjer bo dišavne lučke z olji. Rad ima sij sveč. Na police naj postavlja predmete, kot so razni kipci, afriški tote­mi, maske… Najpomembnejši prostor pa je spalnica, z veliko in udobno posteljo, ki naj bo litoželezna.

Strelec

Strelec pogosto nima posebnih želja, kako naj bi izgledalo njegovo stanovanje. Nujno je le, da se v njem dobro počuti. Rad pa živi v velikih neome­jenih prostorih, zato naj podre vse odvečne. Zanimivo bi bilo, če bi imel vsak del stanovanja opremljen v različnem stilu. Kuhinja pa naj bo ure­jena za pripravljanje hrane z vsega sveta. Strelec naj ima na razpolago svoj kotiček z računalnikom, ki mora biti nujno priključen na Internet.

Kozorog

Kozorog ima rad mansardna stanovanja in postrani stene. Pohištvo naj bo uporabno in dolgotrajno, oprema le najnujnejša. Uporablja naj naravne materiale. Rad ima vse vrste kamna, še posebej marmor. V stanovanju naj si, v skladu s svojim pok­licem, uredi delovni kotiček, kjer naj bodo vsi potrebni aparati. Gospodinje naj imajo svoj prostor, kjer bodo lahko šivale in likale. Okoli hiše naj si uredi skalnjak s številnimi kaktusi.

Vodnar

Vodnar je strah vseh arhitektov, saj so vse njihove želje preveč futuristične, da bi jim lahko ustregli. Želi kar najbolj moderno stanovanje, opremljeno s predmeti, ki še najbolj sodijo na razstavo pro­totipov. Ljubi moderno abstraktno pohištvo, ki večinoma ne služi svojemu namenu. Stanovanje naj opremi z veliko tehničnimi aparati. Kot material naj uporablja aluminij in jeklo, oz. take s kovinskim sijem. Tudi za Vodnarja je dobro, da ima lasten računalnik, vendar le za programiranje in igre.

Ribi

Riba sanja o stanovanju, ki bi ga lahko uredila v skladu s svojo romantično naravo. Rada ima rahle, nežne in valovite materiale, čipke in volančke. Svojo domišljijo naj vključi v izbiro namiznih prtičkov in zaves. Na hodniku naj ima prostorno omaro za čevlje. Pri Ribi niso predmeti nikoli na mestu, kjer bi morali biti, zato naj pri opremi stanovanja pazi, da stil ne bo preveč tog. Riba se dobro počuti v pros­torih z modrimi stenami (lahko kombinacija z belo). Vsaka Riba pa sanja o ogromni postelji z baldahinom, na kateri lahko tako spi, kot tudi je in bere. V stanovanju naj ima svoj kotiček za meditacijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja