Rastline za spolno slo

rastline za spolno slo

Spolna sla ali spolna moč se v ljudeh prebudi s puberteto in skoraj do konca ne usahne, odvisno od človeka do človeka. Rastline so tako stare kot svet, sčasoma so se razvile v to, kar poznamo danes. Za spolno slo pa se ne ve, kdaj je nastala in kako, vemo le, da obstaja od nekdaj. Zakaj je torej spolna moč pri nekaterih višja, pri drugih ljudeh manjša, pri nekaterih pa je sploh ni? Skrivnost je tako v prehrani, kot tudi v glavi, v umu. Ker smo si ljudje različni, imamo različne navade, različno se prehranjujejo in različne stvari so nam všeč, pa še prav je tako.

Hrana in spolna moč sta izjemno povezana, pravzaprav je skoraj vse odvisno prav od našega prehranjevanja, saj se s pomočjo nekaterih rastlin spolna sla poveča. Raziskave so pokazale, da določene rastline in hrana močno vplivata na spolno moč tako moških kot žensk. Spolna moč je bila skozi vso zgodovino do danes čislana kot nekaj svetega, izjemnega in koristnega iz razloga ohranjanja človeške vrste, saj je produkt spolnega akta naravno brez ovir otrok, novo življenje. Zato najdete v nekaterih kulturah navade spolne vzdržnosti in hranjenja moči za potomstvo. V tem primeru je čislana spolna vzdržnost do trenutka, ko hoče par imeti otoka. Potem pa je spolna sla zaželena.

Kaj je prav in kaj ne, boste za vas presodili sami. Ali potrebujete še več spolne moči, boste vedeli sami. Nekateri pa imajo prevelik libido, kar tudi ni prav prijetno. Brala sem kar nekaj izjav predvsem žensk, kako trpijo in ne vedo, kako bi si pomagale. Nenormalen libido se običajno poveča, ko občutijo strah pred izgubo in pomanjkanjem, kar bi logično lahko pomenilo, da je psihičnega izvora. Vsekakor pa naj si take osebe preberejo ta članek, saj lahko v njem najdejo rastline, ki jih morda uživajo in imajo zaradi tega težave. V vsakem primeru, želite spolno moč povečati ali zmanjšati, so informacije v nadaljevanju zelo koristne.

Sezamova semena

Vzhodnjaška legenda pravi, da so do zaklada prišli z besedami: “Sezam, odpri se!” in verjemite, beseda sezam niti najmanj ni naključno izbrana! To drobceno seme skriva v sebi izjemno bogate sestavine, ki so pomembne za naše zdravje. V visečih vrtovih Babilona je bil sezam celo ena najpomembnejših rastlin. S sezamovimi izdelki so ravnali naravnost kraljevsko. Uporabljali so ga za izdelavo slaščic, kolačkov, alkohola in vina. Ženske so ga jedle z medom, kar naj bi spodbujalo delovanje spolnih žlez zaradi česar se jim je povečala spolna sla. Iz njega so izdelovali tudi parfum. Sezamovo olje je bilo edino, ki so ga uporabljali Babilonci. Njegov vonj pomirja, olje pa blagodejno vpliva na kožo.

sezam

Dr. Formica iz Old Bridgea v New Jerseyju se je ukvarjala s tako imenovano boleznijo “poročenih žensk”, torej utrujenostjo, pomanjkanjem delovne vneme in spolne sle. Te težave  praviloma spremljajo nervoza, nespečnost, glavobol in bolečine v hrbtu. Zdravilo, ki naj bi jih  odpravilo, vsebuje kalijeve in magnezijeve soli in soli asparaginske kisline. Po opravljeni analizi babilonskih slaščic iz medu in sezama je bilo ugotovljeno, da med vsebuje asparaginsko kislino, sezam pa kalij in magnezij. Skupaj torej nudita bogato kombinacijo kalijevih in magnezijevih soli ter soli asparaginske kisline, prav to, kar je predpisala dr. Formica. S to terapijo je 87 % pacientk omenjene zdravnice po nekaj tednih kazalo znake izboljšanja Tovrstno zdravljenje je uspešno tudi v primerih, ko je kronična utrujenost simptom fizične ali psihične bolezni.

Sezamove slaščice

Slaščico iz medu in sezama lahko pripravite tudi sami. Slaščica ne le, da vsebuje asparaginske soli, kalij in magnezij, temveč tudi vitamina E (vitamin plodnosti) in F (nenasičena oljna kislina), kalcij, fosfor in lecitin. Spolna sla se bo gotovo povešala. Sezamovo seme ima 50 % več proteinov kot meso. Ugodno delovanje sezama na zdravje nam  pojasnjuje dr. Leath iz Rutgers University. Hormon, ki ga izloča hipofiza, je sestavljen predvsem iz proteina, zato ga  telo potrebuje. Izločeni hormon pa neposredno vpliva na delovanje spolnih žlez.

V posodi zmešajte skodelico mletega sezama z medom. Po želji ga lahko odišavite z vanilijo in  arašidovim maslom. Oblikujte kroglice. Hranite jih na pladnju in v hladilniku.

Recept za vitalnost: zmešajte dve skodelici mletega sezama z 1/4 skodelice sezamovega olja. Dodajte dve žlici medu in kapljo vaniljevega izvlečka. Mešajte toliko časa, da postane masa gladka in dodajte na drobno sesekljane fige. Oblikujte manjše kose in postavite v hladilnik.

S sezamom lahko obogatite svojo prehrano na raznovrstne načine. Sezamovo maslo – tahini, je dosegljivo v vseh trgovinah z bio hrano in je popolnoma naravno, brez konzervansov, neprečiščeno. To je lahko prebavljivo živilo. Njegova energetska vrednost je velika, kri jo absorbira v pičlih 30 minutah. Nadomesti lahko maslo in kislo smetano. Tahini, zmešan z medom, figami ali orehi, je okusen posladek in izvor uporabne energije, spolna sla pa bo večja. Tahini je lahko polivka za krompir, zelenjavo, sadje, prepečenec, solato ali omaka za ribe in jajca. Lahko ga vmešamo tudi v jogurt.

Turški med (halva) se izdeluje iz sezama (semena in olja) in medu. Odišavljen je lahko z vanilijo ali čokolado. Manj kakovostna halva vsebuje veliko prečiščenega sladkorja, zato je treba pred nakupom preveriti sestavine.

 Sama sezamova semena so uporabna na več načinov. Z mletimi lahko posipamo poljubne jedi. Dajejo dober okus zeleni in drugim solatam, juham, skoraj vsem jedem. Na kolobarje narezano banano  pomešajte s sezamovi semeni in jogurtom. Uporabite jih namesto drobtin na kruhu in sladicah. Neponovljiv okus sezama se ujema z vsem. Dobite ga v trgovinah z bio prehrano in v večjih  samopostrežbah.

Bučna semena za moško spolno slo

Ugodno delovanje bučnih semen na prostato je znano že iz starodavnih časov. To je znano in priljubljeno zdravilo Romov, Nemcev in številnih drugih narodov. Če je prostata zdrava, je tudi spolna sla večja.

bucna semena

Prostatna tekočina vzdržuje vitalnost spermijev. Ko se prostata zaradi razvoja adenoma poveča, začne pritiskati na sečevode, otežuje in celo onemogoča izločanje urina. Adenom prostate se lahko zdravi tudi brez kirurškega posega. Dejstvo je, da veliko živil vsebuje posamezne aminokisline – alanin, glicin in  glutaminsko kislino. Bučna semena, presenetljivo, vsebujejo vse tri omenjene aminokisline. Težave se pri bolnikih ponovno pojavijo, ko prenehajo z jemanjem tovrstnih živil. Prostata in spermatozoidi vsebujejo veliko cinka in pri bolni prostati je cinka bistveno manj. Moški, ki se prehranjujejo tako, da skoraj ne dobijo nič cinka, imajo slabo razvite spolne organe in izredno majhne penise. Bučna semena so eden najbogatejših naravnih izvorov cinka. Uživajte jih in spolna sla se bo vrnila.

Magnezij in spolna sla

Tudi magnezij je eden od mineralov, ki jih vsebujejo bučna semena. Mnogo pacientov se je  ozdravilo ali pa so precej ublažili posledice bolne prostate s pomočjo magnezijeve terapije, katero so jim predpisali zdravniki. Zdravniki so prepričani, da moški, ki redno jemljejo magnezijev klorid, ne bodo nikoli imeli težav s prostato. To tudi pomeni, da se njihova spolna sla ne zmanjšuje.

V ameriškem časopisu Prevention je bil objavljen zapis g. J . I . Rodalea o uporabi magnezijevega klorida pri zdravljenju prostate:

“V nujnih primerih deluje brezhibno. Priporočam ga tudi kot preventivo, predvsem v tabletah iz  olomitovega praška, ki je najbolj inertna oblika magnezija, na voljo pa je v prodajalnah bio hrane. Tablete iz dolomitovega praška in bučnih semen so zelo učinkovite pri preprečevanju težav s prostato. Lahko se jih jemlje v katerikoli starosti, nimajo nezaželenih učinkov in dobro vplivajo na splošno počutje”

Divje rastline in spolna sla

Dežen je ena res zanimiva rastlina, ki jo vsepovsod najdemo v naravi in je zelo dobrena okusa tako v solati kot juhi. Gre za divjo rastlino in ima velik vliv na spolni moč in spolna sla se zelo poveča.

Ne boste verjeli ampak spolna sla se poveča tudi, če uživate ivanščice, marjetice in rastlino primožek. Ne verjemite na besedo, raje jih preizkusite. Vse lahki uživate presne, v solatah, sendvičih ali juhah seveda v manjših količinah.

Ali lahko spolno moč in slo povečam s prehrano?

Seveda, hrana je ključnega pomena. Jejte tako hrano, po kateri se spolna sla poveča.

Ali lahko spolno slo zmanjšam?

Da, iz svoje prehrane izključite uživanje sezama, bučnih semen, mesa in živalskih mlečnih izdelkov. Ženske naj se izogibajo tudi izdelkom iz soje in mlečnim rastlinskim izdelkom. Poleg tega delajte na lastni samozavesti ter odpravite strah pred izgubo.

Ali mi bo spolna sla pomagala zadržati partnerja?

Zelo malo verjetno. Spolna sla je gensko prirojena zaradi ohranjanja vrste in nima nikakršne zveze z ljubeznijo, spoštovanjem ter dobrimi partnerskimi odnosi. Nekateri partnerji imajo odlično partnerstvo brez spolnosti.

Ali je spolna sla koristna ali škodljiva?

Spolna sla je koristna za ohranjanje vrste. Nekaterim ljudem predstavlja status. Škodljiva pa je, če gre za pretiran vir užitka, saj lahko zasvoji. Škodljiva je tudi, če oseba zaradi tega trpi, ali pa partner zato jo je dobro zmanjšati na dva načina, s prehrano in z dvigom samozavesti ter odpravo strahu pred izgubo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja