Jordanija – iščem sopotnika za potovanje

V začetku novembra imam namen za 14 ali 17 dni odpotovati v Jordanijo. Za potovanje iščem enega ali dva sopotnika. Sam sem izkušen popotnik. Bil sem že v več kot v 45 državah sveta. Kakšen je moj stil potovanja, si lahko pogledate na videoposnetkih na mojem Youtube kanalu. Na Youtubu me najdete pod Tomaž Gorec ali kar kliknite https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in ste na mojem kanalu.

Jordanija je relativno poceni in varna država za potovanje. Cena 14-dnevnega potovanja bi bila okoli 800 evrov, v kolikor greva na potovanje dva, in okoli 650 evrov, v kolikor bi šli na potovanje trije. V ceno je vključeno vse! Je pa ta seveda cena informativna. To je moj približen izračun, za katerega pa menim, da se veliko nisem mogel zmotiti. 

Trenutno je cena letalskih kart iz Trevisa z letalsko družbo Ryanair v začetku novembra samo 19,99 evra v eno smer. V tej ceni je samo osebna prtljaga, tako da je treba dodati še 31 evrov za 20 kg prtljage v eno smer. To pomeni, da je cena povratne letalske karte v obe smeri samo 102 evra. 

Cene so nastanitev v Jordaniji so zelo ugodne. Najdražje so nastanitve v Amanu, ampak še vedno je cena ugodna. Za primer si poglejte sobo tukaj, kjer je cena prenočišča za tri osebe 55 evrov, kar pomeni samo 18 evrov na osebo na noč. Če ste kliknili povezavo, boste videli, da je to lepa soba na 45 kvadratnih metrih. 

Še veliko boljši je hotel, ki si ga lahko ogledate tukaj. Po slikah sodeč je to zelo moderen hotel, katerega cena je 77 evrov na noč za tri osebe, kar pomeni dobrih 25 evrov na osebo. Tukaj je v ceno vključen tudi zajtrk. 

Smešno nizke cene namestitve so v puščavi Wadi Rum. Poglejte si tole namestitev tukaj. Cena za tri osebe z vključeno večerjo in zajtrkom je samo 8 evrov, torej 3 evre na osebo. To je tako poceni, da je že malo sumljivo, vendar ima namestitev (šotor) na Bookingu oceno 9,6 na osnovi 300 ocen. Tega se najbrž ne da ponarediti. Poleg tega imaš preko Bookinga 100-odstotno varnost. 

Če boste vi preverjali cene namestitve, je možno, da boste imeli ceno za kakšen evro višjo. Jaz imam namreč na svojem uporabniškem računu stopnjo Genius 3, kar pomeni, da imam kar dober popust. 

Cena za liter bencina je v Jordaniji 1,37 evra. 

Kaj si bomo ogledali v Jordaniji?

Točen načrt potovanja bom seveda naredil skupaj s sopotniki. Zagotovo se bodo upoštevale želje vseh. Seveda pa bomo pogledali vse top znamenitosti v Jordaniji, ki so arheološko najdišče Petra, glavno mesto Aman, Mrtvo morje, dolino reke Jordan, mesto Aqaba ob Rdečem morju … V Jordaniji je veliko ostankov iz časov Rimljanov, ki so zelo zanimivi. Prepričan sem, da nam v Jordaniji ne bo dolgčas. 

Kakšnega sopotnika iščem?

Želim si dobiti enega ali več sopotnikov, ki jim je všeč podoben stil potovanja, kot ga imam jaz. Seveda je pa tudi super, če imamo nekako podobne poglede na življenje. Če imamo čisto različne vrednote in poglede na življenje, se je namreč težko ujeti. Že star pregovor pravi: ‘Iste sorte ptiči vkup letijo.’

Sam imam drugače veliko izkušenj s potovanji, na katere sem šel s popolnimi neznanci. Kako so se oni imeli z mano, si lahko preberete v njihovih izjavah na:

Petra – www.tomazgorec.si/potovanje-s-tomazem-je-bilo-se-100x-boljse-kot-sem-pricakovala
Renata – www.zasluzek.org/sla-sem-na-brezplacno-potovanje-s-tomazem-in-s-tem-se-zasluzila
Sanja – www.zasluzek.org/zaposlitev-sanja
Peter – www.zasluzek.org/na-dvotedensko-potovanje-z-neznancem

Kakšen je moj stil potovanja, si poglejte na videoposnetkih:
Gruzija – https://youtu.be/qc9ZV–pMFw
Črna Gora – https://youtu.be/wa9cjKkwmBs
Tenerife – https://youtu.be/7PCWicbJRS8
Turčija – https://youtu.be/mhw185Ox4mc 
Bosna in Hercegovina – https://youtu.be/lLt08dCJPl0
Indonezija – https://youtu.be/kGgH8wIdzLY

Več o tem, kakšnega sopotnika si želim, si poglejte na videoposnetku na:

Če bi želeli iti z mano na potovanje v Jordanijo, mi pišite na tomazgorec@gmail.com.

1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja