Kaj napoveduje horoskop maj 2020?

Kaj nam napoveduje horoskop maj 2020?

Horoskop za maj 2020 je posledica vsega, kaj se dogaja v zadnjem času, ko so med nami prisotne raznorazne omejitve. Astrolog Bern Jurečič napoveduje, da se kriza počasi zaključuje, vendar je od vsakega posameznika odvisno, kako dolgo bodo trajale njene posledice. Maj prinaša Sonce v biku – bik je stabilno znamenje, zato gre za čas stabilizacije, vendar je letos zaradi korona krize vse drugače. V običajnem maju bi življenje potekalo po ustaljenih tirnicah, zdaj pa je čas velike negotovosti.

Če želite izvedeti, kaj nam prinaša horoskop maj 2020, si oglejte spodnji videoposnetek.

V tem mesecu bo močen vpliv Merkurja, ki bo v maju vplival na dva načina: 

 • prvič, ker gre za zelo močno kombinacijo treh planetov,
 • drugič, ker je gibanje Merkurja po njegovi prvi retrogradnosti v tem letu izjemno hitro – prepotoval bo namreč kar dve horoskopski znamenji (po navadi preide le eno).

Merkur se bo v tem mesecu premaknil od začetka bika, prepotoval celega dvojčka in vse do začetka raka. Ta hitra Merkurjeva pot kaže na množične spremembe, ki se bodo odvijale na dnevni bazi, česar do sedaj nismo bili vajeni.

Že prej omenjeni vpliv Merkurja pa se pokaže še v kombinaciji z Uranom in Soncem, saj bodo namreč že v začetku meseca vsi trije postavljeni zelo skupaj. Uran se sicer že eno leto nahaja v biku, kjer dela nemir, razbija vsakodnevno monotonost, vsakdanjost, navade, tokrat pa bo postavljen na sredini med vitalnim, energičnim Soncem na eni strani, na drugi strani pa ga bo spremljal Merkur, ki že sam po sebi govori o spremembah, ta trojna kombinacija pa napoveduje nekaj novega.

V kvadratu s temi tremi elementi bo Saturn, ki za razliko od ostalih treh velja za zaviralca napredka. To nakazuje veliko napetost med starim in novim, kar je glavna značilnost za horoskop maj 2020. Ta mesec bo zelo intenziven, astronomsko gledano bo glavni del dogajanja postavljen v čas med 11. In 14. majem. V tem času Merkur prestopi v znamenje dvojčkov, kar bo pospešilo dogajanje, v istem času pa se kar trije planeti obrnejo nazaj – konec aprila se je to zgodilo že s Plutonom, v maju pa so taki Saturn, Venera in Jupiter. Medtem ko Venerin obrat ni ključen, sta obrata Jupitra in Saturna pomembnejša in močnejša. Ob tem se postavlja vprašanje, ali smo glavnino krize že prebrodili ali pa je to le zatišje pred novim izbruhom, kar pomeni, da je razvoj dogodkov še zelo negotov.

V vsakem primeru gre za čas sprememb, ki se bodo še nadaljevale. Horoskop maj 2020 kaže, da sta Venera in Mars postavljena v pozitiven položaj, ki nagovarja ljudi k medsebojni bližini in sprejemanju, kar je tudi sicer značilnost maja kot meseca ljubezni, čeprav je v zadnjih mesecih tega leta vse drugače kot običajno. Bern Jurečič tako svetuje, da se tokrat osredotočimo predvsem na ljubezen do sebe. Kriza prinaša pogled v notranjost, isto velja na astrološkem področju – to je čas, da pomislimo nase, v ospredje postavimo sebe in svoje interese.

Obrat že omenjenih treh planetov nazaj je neke vrste odgovor na ideje, ki so moteče za trenuten potek življenja, zato se bo od 15. maja naprej začela faza omejevanja komunikacije oz. izražanja idej. Pojavil se bo velik pritisk, da bi se tok teh ideji oz. misli ustalil. Še en pomemben pojav za horoskop maj 2020 je tudi ta, da se na začetku meseca lunin vozel prestavi v znamenje dvojčkov, ob tem bo prisoten še hitri Merkur. Posledica tega je, da bo maj tudi čas učenja, veliko bo srečevanja in potovanj, ki bodo do takrat glede na trenutno situacijo v omejenem obsegu najverjetneje že omogočena.

Bern Jurečič napoveduje, da bo drugi del maja astrološko zelo pester, saj se bo odvijal spopad med dvema smerema – med napredno, ki ve, v katero smer gre svet, ali pa bodo zmagale druge sile, ki si prizadevajo za to, da se napredek ne bi zgodil.

1 komentar

 1. zdravja pa vlik gnarja,
  to sta dva sveta vladarja,
  ta vlik gnatja zdravje zanemarja,
  po čmu pa poj ta gnar usran,
  ko se žlahta puli zanj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja