Klub srečnih in uspešnih je knjiga, ki se jo izplača prebrati

Nekako po naključju sem prišel do knjige z naslovom Klub srečnih in uspešnih, katere avtorica je Bojana Ivanović. Iskreno povedano, mi že naslov knjige ni bil všeč. Avtorica knjige je mlada punca in sem si mislil, kaj bo ona govorila o neki sreči in uspehu, če še v življenju ni dala nič čez. Avtorici sem v minus štel tudi to, da se je punca včasih ukvarjala z manekenstvom. Namreč po mojih izkušnjah, večina punc, ki so zelo lepe in se okoli njih vrti na stotine moških, običajno misli, da so najbolj pametne na tem svetu. V resnici so pa samo zelo lepe.

Še par dni nazaj sem bil prepričan, da knjige ne bom nikoli prebral, namreč bil sem mnenja, da je popolnoma brez veze. V nedeljo pa sem jo čisto podzavestno prijel v roke in si rekel, da pogledam kazalo. Kazalo me je naredilo toliko radovednega, da sem listal naprej. Kmalu sem ugotovil, da knjiga vsebuje 36 zgodb različnih ljudi. Zgodne ljudi rad berem in sem si rekel, bom pa prebral ene dve, da vidim.

Zgodbe ljudi, ki so objavljene v knjigi so razdeljene na šest področji. V vsakem poglavju so srečne in nesrečne zgodbe ljudi. V nadaljevanju bom po vrsti opisal vseh šest poglavji.

Ljubezen

Prva zgodba v knjigi je zgodba 37 letne Andreje. Andreja v svoji zgodi pove, kako se je zaljubila v napačnega moškega. Tik preden je hotela oditi od njega, je ugotovila, da je noseča in zato ostala z njim. Kljub vsemu je enkrat prišla do tega, da ga mora zapustiti. Odkar ga je zapustila je postala srečna ženska.

V knjigi so tudi zgodbe ljudi, ki v ljubezni do sedaj niso imeli sreče. Nekatere te zgodbe so kar grozne, vendar sem sam prepričan, da se lahko vsak kaj nauči iz njih. Ena stvar, ki sem se jo jaz naučil iz teh zgodb je ta, da sem videl, koliko ženskam pomenijo obletnice, darila in ostale stvari, ki so nam moškim popolnoma brez veze. Jaz na primer nisem niti enkrat pomislil, da bi šel kakšni punci kupiti rožo. To se mi zdi tako neumno, da ne znam povedati. Veliko raje bi ta denar dal v dobrodelne namene. Isto neumno mi je praznovati neke obletnice. Ampak tako, kot je nam moškim to neumno, je to ženskam super. Pač moški in ženske smo si različni. Zelo različni!

V nesrečnih ljubezenskih zgodbah vidimo, kako so si nekateri ljudje z malimi napakami in po neumnosti uničili življenje. Iz takih zgodb se človek lahko veliko nauči.

Zdravje

Lepo je bilo brati zgodbe ljudi, ki so imeli težave z zdravjem in so te težave predvsem zaradi svoje vztrajnosti in pozitivnosti uspešno premagali. Zanimiva je zgodba punce, ki je pristala na invalidskem vozičku, vendar je našla svoj smisel življenja tudi na invalidskem vozičku. Zase trdi, da je zelo srečna oseba.

Kar malo težko pa mi je bilo brati zgodbe ljudi, ki imajo težave z zdravjem in niso srečni. Še posebej se mi je vtisnila v spomin zgodba enega mladega fanta, ki je postal invalid. Invalid je postal zato, ker se je v njihov avto zaletel pijani voznik. Fant je čisto obupan, razmišlja da bi naredil samomor, vendar ga ne naredi, ker ve, da bi bila njegova mama žalostna. Razmišlja tudi o tem, da bi šel ubiti tega pijanega voznika, ki mu je uničil življenje. Grozna zgodba, ob kateri vidiš, da vsi tvoji problemi skozi celo življenje niso nič v primerjavi s problemom tega fanta. Ko prebereš kaj takega, začneš bolje ceniti svoje življenje in se zavedati kako zelo srečen si.

Prijateljstvo

Poglavje namenjeno prijateljstvu je zanimivo. Jaz se sicer nisem videl v njem, ker sem dobil občutek, da ljudje v svojih zgodbah preveč in popolnoma brez potrebe samo ‘jamrajo’. Poglavje je vsekakor zanimivo prebrati, da vidiš kakšno razmišljanje o prijateljstvu imajo drugi.

Jaz na prijateljstvo gledam popolnoma drugače, kot je opisano v knjigi. Jaz ne bom nobenemu prijatelju zameril, če mu bo prišla taka situacija, da ne bo imel toliko časa zame, kot včasih. Jaz take stvari razumem in zato ga ne bi imel za slabšega prijatelja.

Kariera

V tem poglavju najprej preberemo dve zanimivi zgodbi o uspehu. Nato še dve zgodbi o neuspehu. Za ti dve zgodbi o neuspehu menim, da so ljudje sami krivi za svoj neuspeh. Jaz sem se iz teh dveh zgodb o neuspehu naučil predvsem to, kakšen ne smeš biti, če želiš biti uspešen.

Zlata leta

V tem poglavju najdemo največ zgodb malo starejših ljudi. Nekateri so v svojih zlatih letih srečni, nekateri zelo nesrečni. Težje sem sicer bral zgodbe nesrečnih ljudi, vendar sem se iz njih veliko naučil. Predvsem to, da je potrebno življenje izkoristiti, ker je zelo kratko. Namreč v tem poglavju je kar nekaj zgodb oseb starih 60 in več let, ki so čisto razočarane nad tem, da od življenja niso imele popolnoma nič.

Srčne želje

Srčne želje so zadnje poglavje zgodb v knjigi z naslovom Klub srečnih in uspešnih. To je meni osebno tudi najbolj zanimivo poglavje. Verjetno zato, ker je tema polovice zgodb potovanja. Pa tudi druga polovica zgodb ni nič manj zanimiva.

Zelo zanimiva je prva zgodba 36 letne Jasmine, ki si je vedno želela potovati, vendar ni, ker je bil njen fant pravo nasprotje od nje. Na koncu ga je pustila samo zaradi tega, ker je vedela, da z njim ne bo mogla izpolniti svoje največje želje, ki je bila prepotovati svet. Ko je pustila svojega fanta je kmalu spoznala drugega fanta, ki goji isto ljubezen do potovanj kot ona. Sedaj je srečna, ko s svojim fantom potuje po svetu.

Zanimiva je zgodba 42 letne Urške, ki je imela izredno veselje do fotografije, vendar so imeli starši z njo druge načrte.

Še bolj zanimiva je nesrečna zgodba 56 letne Neve, ki je bila otrok uspešnih odvetnikov. Starši so imeli ves čas v glavi, da bo njuna hčerka najboljša odvetnica v državi. Res je postala dobra odvetnica, vendar zelo nesrečna oseba. Starši so ji uničili življenje.

Tole poglavje si morate obvezno prebrati vsi tisti, ki imate otroke, da boste videli, kako lahko svojemu otroku nehote uničite življenje, ker menite, da mu želite vse najboljše.

Knjigo iskreno priporočam

Sam sem knjigo z užitkom prebral v enem dnevu. Bil sem navdušen nad njo in se iz nje tudi veliko naučil.

Če ste mogoče knjigo že prebrali, prosim napišite svoje mnenje v komentar tega prispevka. Namreč zelo me zanima, če imate tudi ostali podobno mnenje kot jaz.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja