Plaža na otoku Krk, ki vas bo navdušila s svojo lepoto in posebnostjo

Otok Krk je znan po zelo lepih plažah. Ena najlepših in najbolj posebnih je zagotovo plaža Zlata. Njena posebnost je ta, da nima dostopa s kopnega, ampak je treba do nje priti po morju. Tudi če nimate čolna, kajaka ali supa, lahko do plaže pridete na zelo enostaven način. Preprosto zaplavate nanjo.

Plaža Zlata se nahaja približno na pol poti med Staro Baško in Punatom. Če se boste do nje odpravili peš, se z avtom peljete v smeri Stare Baške. Približno en kilometer pred kampom Škrila parkirate kar ob glavni cesti in se peš spustite do plaže Oprna. Tudi ta plaža je zelo lepa, vendar je v poletnih mesecih na njej kar veliko gneče. Ko pridete do plaže Oprna, se po neoznačeni planinski poti ob morju odpravite proti Punatu.

Na poti do plaže Zlata boste šli mimo številnih čudovitih zalivčkov in plaž. Tako da bo pot zelo zanimiva in boste imeli ob njej veliko za videti. Po približno uri in pol pešačenja boste prišli do plaže Zlata. Če hočete zaplavati nanjo, lahko to naredite tako kot jaz. Če pogledate zgornjo fotografijo, na desni strani vidite jezik, ki zapira pot do plaže. Sam sem šel na rob tega jezika in od tu zaplaval na plažo Zlata. Razdalja ni tako zelo velika, do plaže boste priplavali najkasneje v petih minutah. Jaz sem za to potreboval malo več, ker sem plaval z GoProjem in zraven še snemal ter fotografiral. Bodite previdni, ko se boste spuščali proti morju. Tik, preden pridete do morja, je namreč kar strmo.

Da si boste lažje predstavljali, kako priti do plaže Zlata, si poglejte spodnji videoposnetek, kjer sem posnel celo pot do plaže in vmes še povedal par zanimivih informacij.

Če vam je bil moj video posnetek všeč, vam predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Na mojem kanalu najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Sam sem plažo obiskal že trikrat. Vedno je bilo lepo in vedno sem imel na voljo premalo časa, da bi raziskal vse kotičke na sami plaži in tudi v okolici. Če pogledate fotografijo zgoraj, boste videli, da je na vsaki strani te plaže še ena lepa plaža. S prtljago se tako lahko namestite tudi na eni od njiju. Če bi šli ob morju naprej proti Punatu, sta v bližini še dve zelo lepi plaži. Če boste imeli čas, vam predlagam, da si ju ogledate. Jaz si ju bom naslednjič zagotovo.

Enkrat sem plažo Zlata obiskal v začetku novembra, ko sem otok Krk obiskal med krompirjevimi počitnicam. Takrat je bilo vse popolnoma drugače. Vse je bilo odeto v zlato barvo. Verjetno je zato plaža dobila ime Zlata. Meni je bila takrat še lepša kot zdaj, poleti. Spomnim se tudi, kako je ves čas dišalo po žajblju … Kako je bila plaža Zlata videti v tem času, si lahko pogledate na videoposnetku spodaj.

Če ste oseba, ki ima rada pohodništvo, vam predlagam, da plažo Zlato obiščete septembra ali oktobra. Takrat so temperature za pohodništvo na otoku Krk najprimernejše. V tem času je tudi morje še dovolj toplo za kopanje.

V primeru, da se boste do plaže Zlata odpravili julija ali avgusta, kot sem se jaz, pa s sabo vzemite dovolj tekočine. Ne naredite napake, kot sem jo jaz. S seboj sem vzel samo en liter vode, potreboval pa bi je vsaj tri litre. Zaradi pomanjkanja tekočine sem bil popolnoma dehidriran in tudi bolj utrujen, kot bi sicer bil. Pa tudi užitek pri raziskovanju tega čudovitega kraja bi bil večji, če ne bi bilo takšne žeje. Ampak, vseeno ni bilo tako slabo.

Če se odpravljate na otok Krk, si poglejte moj prispevek na https://www.tomazgorec.si/otok-krk, kjer sem zelo podrobno opisal celoten otok Krk in ga tudi opremil z veliko videoposnetki ter fotografijami. Otok Krk namreč poznam zelo dobro, saj sem ga v zadnjih petih letih obiskal vsaj 30-krat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja