Privoščil sem si super masažo

Ni lepše stvari na svetu, kot je dobra masaža! Vsaj jaz jo obožujem.

Pred leti sem imel punco, ki je uživala v tem, da me je masirala. Masirala me je ure in ure, jaz pa sem užival. Upam, da še kdaj dobim tako punco. 🙂

masaža

Zadnje čase si zaradi pomanjkanja časa masažo privoščim bolj poredko. Prejšnji teden pa sem si vzel čas in sem si privoščil eno uro in pol dolgo masažo.

Masiral me je Matjaž Šegula, ki se z masažo ukvarja že dolgo časa. Super je bilo. Masaža je res bila sproščujoča. Super sem se počutil še par dni. Tako, da bom masažo pri Matjažu zagotovo še ponovilo.

Glede na to, da sem bil z masažo zelo zadovoljen, sem se odločil, da na svojem blogu pohvalim Matjaža. Ker o masaži vem bolj malo, sem Matjaža prosil, če lahko on napiše malo več o masaži. Ustregel je moji prošnji in napisal spodnji prispevek.

 

MOJA MASAŽNA POT

Vezna nit, ki me spremlja od malih nog je zanimanje za tehniko in zdravje. Učiti se, in se izpopolnjevati ter deliti pridobljeno je tisto, kar ustvarja ravnovesje v našem svetu. Masaža je kakor virtuozno igranje na instrument, kjer poleg tehnike igranja mojster v svojo ?mojstrovino? vključi še del sebe.

Kako da sem se odločil, da začnem z masažami? Z željo, da delim del pridobljenega znanja z ljudmi, ki so izpostavljeni vsakodnevnim naporom in obremenitvam ter jim s tem pomagam vzpostaviti ponovno energetsko ravnovesje.

Z blagodejnimi učinki masaž sem se prvič spoznal pred več kot 25 leti in sicer z Ayurvedskimi masažami, ki so se razvile vzporedno z Ayurvedo (najstarejši znani sistem naravnega zdravljenja in pristopa k zdravju ljudi), ki je nastala v Indiji pred več kot 5000 leti. Leta 1990 sem začel prakticirati tehniko TM transcendentalne meditacije Mahariši Maheš Yogija (izvedenih je bilo več znanstveno podprtih študij o sami tehniki in o njenih pozitivnih učinkih) ter se začel ukvarjati z yoga asanami (za vitko in zdravo telo). V povezavi z ayurvedo sem se spoznal s telesnimi tipi (vata, pitta, kapha), yotishem in kreativno inteligenco, kasneje pa sem za yoga asane pripravil skripto za izvajanje vaj.

V istem obdobju sem se spoznaval tudi s kitajsko tradicionalno medicino in v povezavi z akupresurnimi točkami razvil akupresurni detektor in stimulator z galvansko ločitvijo, ki ni bil invaziven za človeško celico (izključena je bila elektroliza in prebojna napetost celice). Spoznaval sem se z bioenergijo, prano, či-jem, meridiani in refleksno masažo. Eksperimentiral sem s kristali in njihovim programiranjem ter vplivom vibracij na človeško telo ter energetskim poljem piramid.

Vedno bolj pogosto sem začel zahajati na masaže in pri tem preizkusil raznorazne tehnike: klasične; tajske; tui-ne; zvočne s kristalnimi in tibetanskimi posodami; glasbenimi vilicami in specifične terapevtske tehnike masaž posameznih maserjev. Obiskoval sem Šolo čustvene inteligence, se spoznal z filozofijo tao in negovanjem moške in ženske energije, pridobil sem znanje NLP, tehnike Jose Silva (ESP – Extra Sensory Perception), sodeloval v svetlobnih krogih in mantrah Stephena Turoffa, psihotronskih delavnicah, delavnicah življenjskih veščin Shirlie Roden in Johna Christiana, šoli zavestne meditacije za pot do srca Tonya Samare in še mnoge druge, ki sem jih nadgradil v lastno tehniko energetskega zdravljenja.

Veselje in želja, da bi začel z masažo in vanjo vnesel dosedaj pridobljeno znanje sem začel s klasično masažo, s katero sem se začel ukvarjati leta 2008. Od takrat dalje v tehniko postopoma dodajam specifična znanja, pridobljena tako s področij masaž kot tudi z drugih področij energetskega delovanja. Nadgradnja s široko paleto ne-tradicionalnih pristopov k poti do zdravja in naši osebnosti je izoblikovala edinstveni tip terapevtske masaže.

Danes poznamo najrazličnejše vrste masaž, ki so lahko namenjene ugodju, sprostitvi in terapiji.

Skupne prednosti in lastnosti lahko strnemo v sledeče učinke:

  • Antistresno delovanje, sproščanje napetosti in umirjanje.
  • Boljši pretok energije in občutek popolnega notranjega miru (dvig življenjske energije).
  • S celično masažo (globinska in zvočna masaža) aktiviramo izvorne energijske kode (pomlajevanje, regeneracija).
  • Izboljšanje imunskega sistema in ohranjanje zdravja (sprožitev samozdravljenja in regeneracije).
  • Večja ustvarjalna moč, izboljša se fokus in koncentracija, izboljša se možganska aktivnost (uravnovešanje leve in desne polovice možganov).
  • Sproščanje utrujenih in prenapetih oči, mišic, vratu, ramen, bolečin v križu, sklepih in odpravljanje utrujenosti.
  • Vzpostavljanje harmonije bioenergije v človeškem telesu.
  • Večja umirjenost, lažje sprejemanje neprijetnih dogodkov.
  • Občutek lahkotnosti in radosti.

Pogoj, da smo lahko povezani z vsem in pridemo v stik z univerzalno zavestjo, je ta, da imamo pretočno naše fizično telo. Z masažo odpravimo blokade, ki so lahko posledica energetskih ali fizičnih poškodb. Le kadar je telo v ravnovesju lahko dosežemo tudi bolj subtilne nivoje naše celote.

V primeru, da želite doživeti in izkusiti nekaj posebnega ali že poznanega na drugačen način, me pokličite na 051/687-116.

Najdete me Ljubljani v prostorih masažnega kluba Telo.si, http://www.telo.si/Terapevti/matjaz-segula in v Kranju v okviru Gratia društva http://gratia.si/masaza.

Matjaž Šegula

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja