Kaj narediti, če imaš fanta, ki pije alkohol?

Sem punca, ki ima fanta že nekaj mesecev, zelo ga imam rada in tudi navezana sem nanj. Edino, kar me zadnje čase zelo moti, je, da veliko pije in pri tem nima meje.

Ko se dobi s prijatelji, se sploh ne oglasi na telefon ali pa me enostavno ignorira in reče, da bo vse v redu, češ naj ne delam panike. Večkrat sem ga že rešila pred njegovo mamo, ki mu res ne da miru in ga ves čas kliče. Pomagala sem mu tako, da sem njegovi mami lagala, da je z mano, ne s prijatelji. Ampak tega mi je enostavno dovolj, zato sem se odločila, da sem dovolj časa trpela, in temu moram narediti konec.

Sam mi nikoli ne pove, da ima problem z alkoholom, jaz pa sem tudi vse predolgo držala v sebi. Zdaj sem se odločila, da bom resno ukrepala. Z njim se moram temeljito pogovoriti. Naj mi pojasni, kaj je z njim narobe, zakaj toliko pije … To se bo moralo končati, če ne, bom šla pač stran, vse skupaj končala in šla svojo pot. Povedati moram, da me nikoli ni udaril. Včasih zna res biti hudo nesramen, ampak pogosto se na to niti ne oziram, ker vem, da besede prehitro izreče, potem mu je pa žal.

Dala sem mu že ultimat: pusti pijačo ali pa bo vsega lepega konec. V člankih, ki bodo sledili temu, pa vam bom povedala, ali se bo tega držal ali ne.

Kaj pa vi pravite na to? Ali fant, ki pije, lahko pusti pijačo zaradi punce, ki jo ima rad ali ne?

Zakaj fantje sploh pijejo?

Ali ima pijača kakšen smisel?

Kakšno pa je moje mnenje o vsem tem?

Moje mnenje je sledeče. Že v moji primarni družini je bil alkohol prisoten. Tega res nisem marala, pijačo sem vsakič hotela odstraniti ali celo skriti. Alkohol lahko ljudi pripravi celo do agresije in nasilja. Ne zavedajo se niti, kaj počnejo. Nobenega smisla nima pitje alkohola, da preboliš stare rane in pozabiš preteklost. Sama si raje kupim nekaj lepega za obleči kot pa da denar zapravim za alkohol. Tudi cigarete mi nikoli niso bile všeč, nimam pa nobenih težav s tem, če kdo v moji bližini kadi. Raje vidim celo, da kdo kadi kot pa pije. Vsak posebej se zaveda, kako rad ima svoje življenje. Sama vem, da nikoli ne bi pila, če bi imela otroke, saj vem, da to zagotovo ni lep vzor. Namesto tega bi se raje ukvarjala z njimi in ves prosti čas namenila otrokom. Ne le, da alkohol pusti posledice pri otrocih, lahko tu celo uniči življenje.

Zavedam se, da življenje mineva hitro. Bolje je živeti mirno življenje brez nasilja, agresivnosti in stresa – tako v družini kot partnerstvu.

Želite tudi vi objaviti svojo zgodbo?

Imate tudi vi svojo zgodbo, ki bi jo želeli objaviti? Objavite jo lahko na tem blogu anonimno ali s svojim imenom in priimkom. Za več informacij kliknite www.tomazgorec.si/povej-svojo-zgodbo.

2 komentarja

  1. Imam mogočega bodočega zeta, ki je z prijatelji pil, sicer po večini pivo ali špricer, vseeno pa je bilo to za moje pojme preveč. Sva se vedla k mizi in razčistila, da pri meni to ne gre skozi, tudi če pri hčeri gre, pri meni ni šans. Sedaj ko res dela cel dan zvečer mogoče 1x tedensko spije kako pivo, z kolegi be hodi več ven. Da se na pameten in vzpodbuden način, z silo in grajo pa ne.

    1. Dobro ste tole speljali. Lahko bi se končalo popolnoma drugače. Lahko bi se vse skregali. Tudi hčer, bi lahko bila jezna na vas,.. Saj veste, da ona zaljubljena, tega ni videla, kot ste to videli vi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja