Odpravljam se na noro in nepozabno potovanje. Z avtom grem do Gruzije.

V sredo se odpravljam na izredno zanimivo tritedensko potovanje, ki ga z nestrpnostjo pričakujem že kar nekaj časa. Namen imam z avtom iti vse do Gruzije.

Tako kot običajno sem tudi tokrat tik pred odhodom malo nervozen. Pred odhodom moram namreč narediti še en kup stvari in opraviti še zadnje opravke. Sploh ne vem, če mi bo vse uspelo. Upam, da se v zadnjem trenutku še moji domači ne spomnijo, da je kaj nujnega za postoriti na vrtu. Ko sem šel spomladi v Egipt, sem dve uri pred odhodom še frezal. Če ne verjamete, si poglejte spodnji videoposnetek.

Sprva sem se na pot želel odpraviti v četrtek zjutraj, vendar sem si danes premislil in se odločil, da grem raje v sredo zvečer, da mejna prehoda med Hrvaško in Srbijo ter med Srbijo in Bolgarijo prestopam ponoči, ko ni gneče. Hitro se namreč zgodi, da na mejnem prehodu čakaš tri ure ali več. 

Moj prvi postanek bo v Bolgariji, kjer si bom ogledal spomenik na Buzludži. Spomenik na Buzludži je zelo zanimiv zapuščen spomenik, ki so ga zgradili leta 1981 v čast 90-letnici ustanovitve socialističnega gibanja v Bolgariji. Objekt je zgrajen na vrhu 1441 metrov visoke gore Hadži Dimitar. Ko bom v četrtek objavil videoposnetke s tega kraja, boste začudeni. 

Po ogledu spomenika na Buzludži bom pot nadaljeval do Turčije. Nato bom pot do Gruzije nadaljeval po severu Turčije. Predvidevam, da bo pot do Gruzije trajala okoli 3 dni. Med potjo si imam namen ogledati par znamenitosti. 

Gruzija je zelo zanimiva dežela in ima veliko znamenitosti, ki se jih izplača ogledati. Trenutno še ne vem, koliko časa se bom zadržal v tej državi, zagotovo pa ne bom nič hitel. Vse, kar me bo zanimalo, si bom v miru ogledal.

Iz Gruzije se domov vračam prek osrednje Turčije. Ko bom prišel do Kapadokije, bom obrnil proti morju in večji del poti do Istanbula peljal ob morju. Na tej poti je v Turčiji največ znamenitosti, ki me zanimajo. Nekaj sem jih že obiskal, saj sem bil v Turčiji že štirikrat, vendar jih bom obiskal še enkrat, saj je od takrat minilo že kar nekaj časa. 

S svojim avtom bom na tem potovanju prevozil okoli 9000 kilometrov

Za konec potovanja bom par dni preživel še v Istanbulu. Upam, da se mi bo uspelo dobiti s Trebanjko Claro Mevželj, ki živi v Istanbulu. 

Iz Istanbula se bom odpravil domov. Na poti se bom za en dan verjetno ustavil v Srbiji, natančneje v Dimitrovgradu. Lani sem bil v bližnjem Pirotu, kjer mi je bilo zelo všeč, zato si želim malo pogledati še Dimitrovgrad. 

Na potovanje so odpravljam sam. Še pred petimi leti si nisem predstavljal, da bi šel sam na potovanje za tri tedne. Prvič pa sem šel sam pred dvema letoma, in sicer v Bosno in Hercegovino. Na tem potovanju sem ugotovil, da je potovati sam super. Vsake toliko časa mora biti človek malo sam s seboj, da si malo uredi misli, naredi načrte za naprej ali celo dobi kakšno dobro poslovno idejo. Poleg tega je potovati sam neka čisto posebna svoboda, ki mi občasno zelo odgovarja. 

Drugače sem imel namen, da bi me na tem potovanju nekdo spremljal, in to popolnoma brezplačno. Bi mi pa ta oseba med potovanjem morala pisati članke o najinih doživetjih, jih objavljati na mojem blogu ter mi tudi malo pomagati pri objavah na socialnih omrežjih. Za to delo bi tudi plačal. Ponudbo sem imel objavljeno na www.tomazgorec.si/prosta-delovna-mesta. Nekaj interesa je sicer bilo, vendar se je največkrat zataknilo pri tem, ker sem bil pripravljen s sabo vzeti samo cepljenega človeka. Med potovanjem bom mejo med dvema državama namreč prečkal desetkrat in ne predstavljam si, koliko težav in komplikacij bi bilo, če bi bil z mano nekdo, ki ni cepljen. 

Kakorkoli že, to bo super potovanje. Komaj čakam, da se usedem v avto in se z nasmeškom na obrazu odpravim na pot. 

Namen imam, da bom vsak večer zmontiral kratek video, v katerem bom predstavil tisti dan mojega potovanja. Videoposnetke bom objavljal na svojem YouTube kanalu. Če vas moje potovanje zanima, se naročite na moj YouTube kanal. Najdete me pod Tomaž Gorec ali pa kar kliknite https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos. Na moj kanal se naročite tako, da na desni strani kliknete rdeč gumb NAROČITE SE in nato še kliknite zvonček.

Fotografije pa bom objavljal predvsem na mojem Instagram profilu. Najdete me pod Tomaž Gorec. Zelo bom vesel, če mi boste sledili ter mi napisali kakšen komentar in objavo všečkali. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja