Nudimo delo osebi, ki ima rada potovanja, socialna omrežja in fotografijo

Delovno mesto ni več aktualno!

V našem podjetju nudimo zanimivo delo, ki bo vključevalo potovanja po Sloveniji in tujini. Poleg tega, da boste brezplačno potovali, boste za to tudi plačani. Če ste oseba, ki ima rada potovanja, bo to za vas sanjska služba.

Za kakšno delo pravzaprav gre?

V podjetju Gorec d. o. o. se ukvarjamo z internetom. Naše glavna dejavnost je namreč SEO optimizacija, oglaševanje na internetu in izdelava spletnih strani. Naše podjetje je še posebej poznano po tem, da je eno vodilnih v Sloveniji na področju SEO optimizacije.  Sam sem na to temo napisal tudi knjigo z naslovom Kako do prvih mest na Googlu. To je edina knjiga v slovenskem jeziku na to temo.

V zadnjih letih se v našem podjetju vse več ukvarjamo tudi s turizmom. V lasti imamo spletni portal Lepote Slovenije, spletno stran o otoku Krk, otoku Pag in Jahorini. Zadnje čase se sam tudi vse resneje ukvarjam s pisanjem svojega bloga, katerega glavne teme so turizem, potovanja, osebnostna rast in podjetništvo. Moj blog je v zadnjih letih postal eden najbolj branih blogov v Sloveniji. Prostora za rast je še zelo veliko, vendar te rasti ni, ker nimam časa, vsega narediti sam. V enem dokumentu imam napisanih preko sto naslovov za članke, ki jih imam namen napisati, vendar za to nikakor ne najdem časa. Meseca marca sem bil dva tedna v Egiptu, videl sem toliko zanimivih stvari, da bi lahko napisal knjigo, vendar mi ni uspelo napisati niti enega samega članka za moj blog. Isto je bilo lansko leto, ko sem šel za en mesec na potovanje v Indonezijo. Videl in doživel sem ogromno stvari, za moj blog pa nisem napisal niti enega samega članka. To želim v prihodnosti spremeniti. Moj cilj je, da moj blog postane daleč najbolj bran in prepoznaven blog v Sloveniji. Prepričan sem, da mi to lahko brez težav uspe, če bom dobil pridno in odgovorno osebo, ki mi bo pri tem pomagala. 

V prihodnosti imamo v našem podjetju tudi namen izdati dva turistična vodnika v tiskani verziji. Prvi bo opisoval zanimive izlete po Sloveniji,  drugi vodnik pa veliko obsežnejši. Namreč, namen imam napisati turistični vodnik za Bosno in Hercegovino. Več o tem projektu si lahko preberete na www.tomazgorec.si/turisticni-vodic-bosna-in-hercegovina. Tudi za ta dva projekta bomo potrebovali pomoč. Mogoče ste ravno vi prava oseba za to delo.

Oseba, ki bo dobila omenjeno delo, bo hodila z mano na izlete in potovanja po Sloveniji in tujini. Obiskovala bova zanimive kraje, namestitve, restavracije in razne ponudnike turističnih storitev in o tem pisala reportaže, ki jih bova opremila s slikami in videoposnetki, ter objavljala na naših spletnih straneh.

Veliko dela bo tudi z objavami na socialnih omrežjih kot so Facebook, Instagram in YouTube, zato je pogoj za to delo tudi, da se oseba dobro pozna socialna omrežja, ter da jo to delo veseli. Tista oseba, ki nima svojega profila na Facebooku in Instagramu, zagotovo ni primerna za to delo. 

Kam vse se bo potovalo?

Ker moramo v našem podjetju gledati tudi na to, da so vsa potovanja in reportaže ekonomsko upravičene in relevantne za sledilce oz. bralce, bo večina potovanj izvedena v tiste kraje, kamor radi potujejo tudi Slovenci. Dve deželi, na katerih bo največji poudarek, sta zagotovo Hrvaška ter Bosna in Hercegovina. Kljub temu da sta to dve deželi, ki sta zelo blizu nas, Slovenci žal ne poznamo vseh lepot in doživetji, ki jih nudita.  To še posebej velja za Bosno in Hercegovino, ki bi jo opisal kot destinacijo številka ena za potovanja, kljub temu da sem prepotoval že zelo velik del sveta. V Bosno in Hercegovino sem peljal že veliko ljudi in vsaj 90 odstotkov jih je bilo nad to deželo popolnoma navdušenih. Primer zadovoljne popotnice je Sanja, ki je o tem napisala članek za moj blog. Preberete si ga lahko na www.tomazgorec.si/bosna-in-hercegovina-znamenitosti.

Kako zelo lepa je Bosna in Hecegovina, si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

Ostale destinacije, ki jih imam namen obiskati, so Italija (Toskana, Cinque Terre, Sardinija, Sicilija in Apulia), Korzika, Španija, Portugalska, Maroko, Jordanija, Črna Gora, Srbija, Makedonija, Turčija in Grčija (otoki, celina – zagotovo Meteora, ki sem jo enkrat že obiskal). 

Kar se tiče bolj avanturističnih potovanj, imam v planu tudi potovanje z avtom po Turčiji, Gruziji in Armeniji. 

V primeru, da bo oseba, ki bo dobila to delo, dobro opravljala svoje delo, jo bom za nagrado vzel s seboj na kakšno daljše potovanje na drug kontinent. Vsako leto grem vsaj na eno tako potovanje. Letos sem bil v Egiptu, lansko leto v Indoneziji, še leto prej na Filipinih in v Omanu. 

Kako so videti moja potovanja, lahko vidite v videoposnetkih na mojem YouTube kanalu, ki ga najdete na www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in na slikah, ki jih objavljam na svojem Instagram profilu, ki ga najdete na www.instagram.com/tomazgorec.

Kaj pričakujem od kandidata za to delo?

Prvi pogoj, da dobite to delo je ta, da imate veselje do takega dela. Namreč, sam sem mnenja, da je človek lahko pri svojem delu uspešen le, če ga opravlja z veseljem.

Vsekakor od osebe pričakujemo, da je delovna in resna.

Pogoj je tudi dobro poznavanje socialnih omrežji in smisel za pisanje, saj bo tega veliko. 

Od kandidata pričakujemo tudi, da bo vsaj v srednje dobri kondiciji. Potovanja znajo biti namreč na trenutke tudi naporna. Včasih se bo treba povzpeti na kakšen hrib, prehoditi kakšno pohodniško pot …

Izbrana oseba se bo morala kdaj tudi postaviti pred kamero in kaj povedati. Prav tako se ji ne bo smelo biti težko postaviti pred fotoaparat, saj velja, da so slike z ljudmi veliko bolj zanimive kot tiste, na katerih jih ni. 

Pridobljene izkušnja in znanje bodo neprecenljive

To, da se boste veliko naučil, vam obljublja vsako podjetje, ki nudi zaposlitev. Kljub temu da je to res, mi tega v naših zaposlitvenih oglasih običajno ne omenjamo. Ampak pri tem oglasu za delo, pa vendarle moram omeniti, ker vem, da se boste res ogromno naučili. Sam sem namreč strokovnjak za SEO optimizacijo, socialna omrežja, oglaševanje in promocijo na internetu. Poleg tega imam tudi veliko podjetniških izkušenj, saj sem podjetnik že kar nekaj časa. Sem tudi taka oseba, ki svojega znanja ne skriva. 

Na spodnjih povezavah si preberite izkušnje oseb, ki so delale za nas ali šle na potovanje z mano:

Kakšno plačo lahko pričakujete?

Glede na to, da bo podjetje krilo vse stroške potovanj in izletov, ki vključujejo prenočišča, hrano, vstopnine in vse v povezavi s potovanjem, žal za to delo ne moremo obljubiti neke super visoke plače. Ni pa plača slaba. Še posebej ne, če pišete dobro in hitro. Drugače sem oseba, ki na začetku raje ne obljublja gradov v oblakih. Raje na začetku obljubim malo manj in nato osebo ustrezno nagradim, če si to seveda zasluži.

Jasno moram tudi povedati, da se tukaj ne gre za redno delo ampak za občasno delo. To delo skoraj zagotovo ni primerno za nekoga, ki ima redno službo. 

Drugače sicer tudi obstaja možnost, da osebo, ki bi občasno delala tole delo v zvezi s potovanji, kasneje redno zaposlimo v podjetju za druga dela. Ta druga dela so administracija, digitalni marketing, pisanje člankov in še veliko raznih del povezanih z našo dejavnostjo. Redna zaposlitev je možna samo, da delate na sedežu našega podjetja v Trebnjem. Delo od doma ni možno. 

Ste zainteresirani za to delo?

Če ste zainteresirani za omenjeno delo, nam prosim odgovorite na spodnja vprašanja.

  Ime in priimek:

  Vaš email naslov:

  Letnica rojstva:

  V katerem kraju trenutno živite?

  Napišite povezavo vašega FB profila:

  Napišite povezavo do vašega Instagram profila:

  Kakšen je vas zaposlitveni status? Ste zaposleni, nezaposleni, samozaposleni ali študent?:

  Kakšna je vaša izobrazba?

  Zakaj bi si želeli opravljati to delo?

  Naštejete nam par razlogov, zakaj naj izberemo ravno vas? Kakšno korist bo imelo podjetje, če izberemo vas?