Nebesa nad Šentrupertom je kraj, ki nudi nebeški razgled

Nebesa nad Šentrupertom

Nebesa nad Šentrupertom so sicer manj poznana turistična točka, kar pa ne pomeni, da se tega kraja ne izplača obiskati. Ravno nasprotno. Če ste ljubitelj narave in se zadovoljite tudi z ne tako zelo visokimi hribi, ter so vam všeč kraji, kjer ni velike gneče, potem vam bo v ‘nebesih’ zagotovo všeč in vam ne bo žal, če jih boste obiskali.

Nebesa nad Šentrupertom, so najvišji vrh v občini Šentrupert. Višina vrha je 602 metra nadmorske višine. Kraj Šentrupert, se nahaja na relaciji Trebnje – Sevnica. Od Trebnjega, je oddaljen 12 kilometrov.

Na vrh se lahko odpravimo peš, iz kraja Šentrupert, ali pa se do vrha zapeljemo z avtom. Če se boste v Nebesa peš odpravili iz kraja Šentrupert, boste do vrha potrebovali približno eno uro in pol, nazaj v dolino pa boste prišli malo prej. Višinska razlika, ki jo boste opravili, je slabih 400 metrov.

V primeru lepega vremena, boste iz vrha, poleg celotne Mirenske doline, videli tudi Trdinov vrh na Gorjancih, Gače, Zaplaz in celo Snežnik.

Kako zelo lep je razgled iz Nebes, se lahko prepričate, če si ogledate moj spodnji video posnetek.

Če vam je bil video posnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam, najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Kakor ste videli na video posnetku, se na vrhu nahaja vzletna steza za zmajarje in jadralne padalce. Tudi, če se sami ne ukvarjamo z enim od teh dveh športov, je verjetno zelo zanimivo gledati, kako vzletajo zmajarji in padalci. Sam, sem Nebesa nad Šentrupertom obiskal med tednom, ko je zelo zelo malo obiskovalcev in je možnost, da bi naletel na kakšnega zmajarja ali jadralnega padalca še toliko manjša. Kakor pa sem slišal, se tukaj včasih zbere več deset zmajarjev in jadralnih padalcev.

Meni, je lesena vzletna steza všeč tudi zato, ker je zelo udobna in priročna, da se na njo usedeš ali vležeš in uživaš, v res čudovitem razgledu.

Tik ob vzletni stezi, se nahaja Izletniška kmetija Nebesa, ki je sicer bila v času mojega obiska zaprta. Drugače, je odprta v petek, soboto in nedeljo. Če vas zanima, točno kdaj imajo odprto, pokličite oskrbnika na telefonsko številko 031 301 008. Od hran,e imajo na voljo samo klobase. Če so dobre, je to čisto v redu.

Izlet v Nebesa nad Šentrupertom, lahko zaključite z ogledom Dežele kozolcev, ki se nahaja v Šentrupertu. Sam, osebno še nisem obiskal Dežele kozolcev, vendar slišim na njihov račun zelo veliko pohval, tako da menim, da se jo izplača obiskati. Seveda, če vas ta tematika zanima. Več informacij, o Deželi kozolcev, najdete na njihovi spletni strani.

V katerem letnem času je najbolj primerno obiskati Nebesa nad Šentrupertom?

Meni osebno je najlepše obiskati ta kraj pozno spomladi ali v začetku poletja, ko je vsa pokrajina obarvana v tisto najlepšo zeleno barvo. Drugače Nebesa obiskujejo skozi celo leto.

Ali je na vrhu potrebno plačati parkirnino?

Parkiranje na vrhu je popolnoma brezplačno.

Je primerno za majhne otroke?

Destinacija je vsekakor primerna za otroke. Sploh, če greste do gor z avtom. Če pa greste peš, odvisno od otroka, koliko ima volje in kondicije za hoditi.

Koliko časa potrebujete iz Ljubljane, da pridete z avtom do vrha Nebes?

Glede na to, da imate do Trebnjega avtocesto, boste do cilja prispeli v dobri uri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja