Greš z mano na izlet v Berlin?

izlet v berlin

Bi šel-a na kratek izlet v Berlin z mano?

V soboto 29. avgusta, bo v Berlinu velik protest, kjer bodo ljudje protestirali proti vladnim ukrepom, glede koronavirusa. Podoben protest je bil v Berlinu že 1. avgusta in se ga je menda udeležilo 1.300.000 ljudi. Sedaj pričakujejo še veliko več ljudi. Poleg tega protesta, se menda pripravlja tudi protest ljudi, ki podpirajo vladne ukrepe. In menda, še cel kup manjših protestov, ki niti nimajo veze s koronavirusom.

Sam imam iti namen pogledati tole. Ne kot protestnik, ampak kot bloger, da bom poročal o tem. Namreč, o protestu, ki je bil v Berlinu 1. avgusta in se ga je udeležilo 1.300.000 ljudi, slovenski mediji skoraj niso poročali. Predvidevam, da tudi sedaj ne bodo, zato sem se odločil, da grem to pogledat. Ker bom že v Berlinu, bom to izkoristil še za kratek ogled mesta.

Glede na to, da je do Berlina dobrih 1.000 kilometrov in je pot za eno osebo kar naporna in draga, sem se odločil, da s sabo vzamem še eno do tri osebe, s katerimi si bomo delili stroške poti. Peljem jaz, z mojim avtom. Strošek goriva, cestnin in vinjet bo okoli 160 evrov, kar pomeni, da če greva dva je strošek poti 80 evrov na osebo, če gremo štirje, pa je strošek poti samo okoli 40 evrov na osebo.

V Berlinu imam namen dvakrat prespati, sem pa odprt tudi za kakršne koli drugačne dogovore. Lahko, se tudi prespi več dni, lahko se na poti še kje ustavi. Naprimer, v Dresdu, ki je zelo lepo mesto. Lahko gremo tudi samo do Berlina, smo čez dan tam in se zvečer vračamo nazaj. To je sicer opcija, ki ji nisem najbolj naklonjen, ampak je tudi možna.

V Berlinu si bo lahko vsak svoje dneve organiziral, kakor si bo želel. Lahko bo šel samostojno okoli, ali pa z mano malo po ogledih protestov in malo po ogledih znamenitosti.

V Berlinu, se solidno prenočišče z zajtrkom dobi že za 25 evrov na noč.

Dobrodošel je vsak, ki je pozitivna in nekofliktna oseba. Nikakor niso dobrodošle osebe, ki rade ‘jamrajo’.  Prav tako, niso dobrodošle osebe, ki so preveč navdušene nad katerokoli politično opcijo. Namreč moj moto je, da je življenje preveč lepo, da bi ga zapravljal za debate o politiki. Več o tem si preberite na www.tomazgorec.si/zivljenje-je-prevec-lepo.

Zase menim, da z meno ni težko iti na potovanje. Na potovanjih sem bil že z mnogo različnimi ljudmi in z 98 odstotki teh, sem se zelo dobro ujel. Par izjav mojih spotnikov, si lahko preberete na spodnjih povezavah:

V primeru, da vas zanima ta izlet v Berlin, izpolnite spodnji obrazec in vas kontaktiram. Prednost bodo imeli tisti, ki se bodo prvi javili in bodo prvi 100% potrdili odhod.

  Ime in priimek:

  Email:

  Telefon:

  Sporočilo:

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja