Odškodnina za prometno nesrečo vam prinaša denarno zadoščenje

Odškodnina za prometno nesrečo

 

Ste se kdaj vprašali, kako je najbolje pravilno ravnati, ko se vam zgodi prometna nesreča? Vas zanima, kako poteka in kaj vse je treba napisati v odškodninski zahtevek, ki ga lahko vložite zaradi poškodb, ki ste jih dobili v neki prometni nesreči? 

Odškodnina za prometno nesrečo je denarna pravica, ki vam pripada po zakonu.

Pojdimo lepo po vrsti. Ko se vam zgodi nekaj prometna nesreča, je treba nujno še na samem kraju izpolniti evropsko poročilo o prometni nesreči, lahko pa tudi pokličete policijo. Če ste nesrečo zakrivili vi, morate policijo poklicati v 24 urah od nesreče in prestati tudi preizkus alkoholiziranosti.

Priporočajo, da greste po prometni nesreči tudi do zdravnika, saj je lahko manjša poškodba na koncu izkaže za precej zapleteno zdravstveno težavo, ki pa je v prvih urah po nesreči še ne občutite. V tistih trenutkih je ponesrečenec namreč navadno še v šoku, njegovo telo pa takrat funkcionira drugače kot v običajnih situacijah.

Sicer pa prometne nesreče in odškodnine spadajo k odškodninskemu pravu. Zato je vsekakor dobro, da po nesreči poiščete nekega strokovnjaka, ki se je dodobra specializiral prav za odškodninsko pravo. Tako bo odškodnina za prometno nesrečo za vas veliko lažje dosegljiva.

Zelo pogosto se dogaja, da ponesrečenci po nesreči ne obiščejo zdravnika in gredo raje kar domov. Ko pa se telo razboli, ko začutiš bolečine, je lahko obisk osebnega zdravnika morda že prepozen za kakršne koli pravice, ki vam sicer pripadajo v primeru poškodb pri prometni nesreči. Govorimo namreč o odškodnini za prometno nesrečo.

V primeru, da vam pripada odškodnina, morate vložiti odškodninski zahtevek za telesne poškodbe. To storitev zoper zavarovalnico, velja pa tako v prometnih nesrečah z nematerialno ter tudi določeno materialno škodo. Med to škodo bi lahko šteli zlasti izgubljeni dobiček, izpad nekega dohodka, izgubljeni zaslužek, stroški v času zdravljenja, potni stroški in podobno. Vse to lahko vsebuje odškodnina za prometno nesrečo.

Odškodnina za prometno nesrečo

V primeru prometne nesreče je vsebina nekega odškodninskega zahtevka opisana glede na to, kakšne zdravstvene težave ima določen oškodovanec. Največkrat se zgodi, da poškodovanci nekaj dni po nesreči čutijo hude bolečine v različnih delih telesa, temu pa potem več tednov sledijo srednje hude bolečine, katerih intenziteta se sčasoma zmanjšuje. Seveda pa se lahko zgodi, da hude bolečine kar trajajo in trajajo, na koncu pa se razrastejo v trajne posledice, ki jih le stežka odpravite.

Po nesreči navadno pride tudi do občutij strahu. Tisti strah, ki je trenuten in močan, je primerni in nastane takoj ob prometni nesreči, ki se, kot vemo, zagodi nepričakovano. Dolgotrajen strah pa je sekundarni in vpliva na posameznika tako, da se ta boji, kako se bo njegovo zdravljenje sploh končalo.

Seveda pa prometna nesreča s seboj prinese še več negativnih posledic, kot so duševne bolečine. Ko doživiš prometno nesrečo, si potem nekaj časa omejen pri določenih aktivnostih v življenju. Treba je počivati, se ne preveč obremenjevati, skratka, ne moreš več početi vsega tistega, kar si lahko počel pred prometno nesrečo.

Zelo moteča je lahko tudi skaženost, ki je pri ponesrečencih kar pogosto prisotna. Duševne bolečine lahko tako ponesrečenci trpijo tudi zaradi svojega zunanjega videza, ki ni več takšen kot prej.

Za več informacij o uveljavitvi nečesa, kot je odškodnina za prometno nesrečo, se obrnite na vrhunske in priznane odškodninske strokovnjake podjetja Visoka odškodnina Planinšec (kolektiv).

Odškodnina za prometno nesrečo se z Visoko odškodnino Planinšec doseže zelo učinkovito.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja