Kako osvojiti punco v drugi državi, če nisi lep kot Brad Pitt?


Slovenski fantje se dostikrat odpravijo na kakšno potovanje ali izlet v tujo državo z namenom, da bi tam dobili kakšno punco.

Večina fantov zmotno misli, da bodo v neki manj razviti državi, kjer je standard bistveno nižji kot v Sloveniji, “vroča roba” in bodo tako na enostaven način dobili punco. Ti fantje so na koncu v 99 odstotkih primerov zelo razočarani, ker se njihovi osvajalski pohodi le redko izkažejo za uspešne. 

Sam velikokrat obiščem Bosno in Hercegovino. Čeprav sem prepotoval že velik del sveta, je Bosna in Hercegovina moja najljubša destinacija. Všeč mi je zaradi čudovitih naravnih lepot, prijaznih ljudi, kulture, hrane, zabave in lepih deklet.

V Bosni in Hercegovini občasno v petek ali soboto zvečer obiščem kakšno diskoteko. Diskoteke imam rad, ker sem včasih tudi sam imel diskoteko in rad malo podoživljam stare lepe čase. Še posebej rad zahajam v balkanske diskoteke, ker tudi sicer rad poslušam balkansko glasbo. Seveda, na plesišču rad pogledam tudi kakšno lepo punco. 

Ob balkanski glasbi in alkoholni spremljavi se znam hitro sprostiti, sledi prava žurka, saj rad plešem, pojem, žuram … Ljudje pravijo, da sem kar zabaven. Kdaj se mi zgodi, da me pogleda tudi kakšna punca in običajno potem jaz pristopim do nje in začnem pogovor. Dlje od pogovora običajno ne pride. Zakaj? Zato, ker sem tujec. Saj veste, kakšen sloves bi dobila mlada domačinka v nekem manjšem kraju na Balkanu, kjer se vsi poznajo, če bi noč preživela v objemu tujca. 

Seveda se dostikrat uresniči tudi obraten scenarij ko me nobena niti ne pogleda. Na nek način to razumem, saj sem tam nepoznani tujec, ki je po vrhu vsega še malo starejši …

Popolnoma drugačna zgodba se je pripetila za novo leto, ko sem obiskal Pale. Pale so manjše mesto v Bosni in Hercegovini, nekje na pol poti med Sarajevom in Jahorino. Na Pale sem se odpravil popolnoma sam, brez načrta. Pojma nisem imel, kje bom preživel silvestrsko noč.

Ko sem se prvo jutro pogledal v ogledalo, sem ugotovil, da si nisem všeč, ker imam malo predolge lase. Sklenil sem, da bom šel k frizerju. Na Palah sem par let prej že bil pri frizerju. Postrigla me je simpatična, lepa, mlada in zgovorna frizerka. Odločil sem se, da jo spet obiščem. 

Takoj ko sem vstopil v njen frizerski salon, me je spoznala. Sledila sta objem in poljub. Poljub, seveda, trikrat na lica, po srbsko. Potem mi  skuha kavico, ob kateri malo poklepetava, nato sedem na frizerski stol, kjer me začne striči. 

Med striženjem me frizerka vpraša, kje bom za novo leto. Odgovorim, da še ne vem. Navdušena me povabi, naj silvestrovo preživim z njo in njenimi prijatelji. Povedala mi je, da jo bo za silvestrovo obiskal prijatelj iz Beograda in še tri prijateljice. Tole se pa dobro sliši, sem si mislil. Dva moška in štiri ženske. 

Na silvestrovo se najprej dobim s frizerko in njenim prijateljem iz Beograda. Takoj ugotovim, da je super dečko. 

Kasneje se nam v diskoteki pridružijo še tri frizerkine prijateljice. Vse luštne in simpatične. Na začetku je bilo vse skupaj malo hecno, ker smo bili vsi bolj zadržani. Punce najbrž zato, ker sem se jim jaz zdel en resen starejši gospod iz Slovenije, jaz pa zato, ker so bile punce več kot 15 let mlajše od mene. Poleg tega je na začetku za slabo vzdušje poskrbel še DJ, ki je vrtel neko dolgočasno tujo glasbo. 

Čez kakšno uro je DJ le obrnil ploščo in začel vrteti balkansko glasbo. Kar naenkrat se je vse spremenilo. Z Beograjčanom sva začela peti in plesati. Kmalu so se nama pridružile še punce. In žur se je začel. 

Vsega ne bom razlagal v podrobnosti, lahko pa brez pretiravanja rečem, da sem bil zvezda večera. Seveda je za to najbolj zaslužna moja frizerka, ker me je vsakemu znancu s ponosom predstavila, da sem njen prijatelj iz Slovenije. S tem je tudi ona izpadla “frajerka”, saj smo v Bosni in Hercegovini med Srbi Slovenci zelo cenjeni.

S strani Srbov sem bil cenjen, ker sem se obnašal normalno. V Bosni in Hercegovini namreč dostikrat srečam Slovence, ki se tako trapasto obnašajo, da me je sram, da sem Slovenec. Ker imajo 5 evrov več v denarnici kot domačini, mislijo, da so ne vem kaj in hočejo to na vsak način pokazati. Na koncu samo pokažejo, da so navadne “budale”. 

V diskoteki se je večkrat pripetilo, da so ljudje prišli do naše mize in nas spraševali, ali je tu en iz Slovenije. Seveda je vsak dal za rundo. Tudi sam sem želel plačati kakšno rundo, pa sem se m0ral skoraj skregati z njim. 

V diskoteki je bilo zanimivo tudi to, da so imeli samo en WC. Se pravi, na isti WC smo hodili tako moški in kot tudi ženske. Na začetku mi je bilo to malo nenavadno, potem pa sem ugotovil, da je to super. Prav na WC-ju sem spoznal vsaj pet punc. 

To je bil eden izmed mojih najboljših novih let!

Ko sem naslednjič spet obiskal meni priljubljene Pale, sem pričakoval, da se bo zgodba ponovila. Vendar se ni. Ven sem šel sam. Ogovoril sem dve punci, ki sta se sicer iz vljudnosti malo pogovarjali z mano. Ampak to pa je bilo pa tudi vse. 

Če bom še kdaj šel v tujino “lovit” ženske, bo prvi korak, ki ga bom naredil ta, da si za družbo najdem domačina ali domačinko in grem potem skupaj z njim/njo na zabavo. To ti zelo poveča možnosti, da dobiš kakšno žensko. Poleg tega imaš več možnosti, da dobiš v redu punco. Ženska, ki se nekje v diskoteki “nalima” na nekega tujca, je verjetno ena velika k….tina. S takim pa jaz in noben pameten moški ne želi imeti opravka. 

Moški, kakšne imate vi izkušnje z osvajanjem žensk v tujini? Se strinjate ali ne strinjate s tem, kar sem napisal? Bom zelo vesel, če vaš odgovor napišete v komentar tega prispevka. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja