Kje dobiš pico samo za 5 evrov?

Cene pic v Sloveniji so šle v nebo. Še posebej v malo bolj turističnih krajih. Celo v mestu San Gimignano v Italiji, ki velja za najlepše toskansko mesto, je bila pica cenejša kot v večini picerij v Sloveniji. Mesto San Gimignano in tudi restavracijo, kjer smo jedli pico, si lahko pogledate v videoposnetku na https://youtu.be/LMz3Io19JJg?si=M7GE7iw92zrLqPd_

Sem pa pred kratkim na enem kraju dobil pico margerito za samo 5 evrov. Kje se da dobiti pico za samo 5 evrov, si poglejte v spodnjem videoposnetku. 

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Na mojem Youtube kanalu najdete še veliko zanimivih videoposnetkov.

Da ne bo kdo mislil, da je ta moj prispevek napad na slovenske gostince, češ da imajo previsoke cene. Glede na to, da sem podjetnik in sem tudi sam včasih bil gostinec, vem, kakšne stroške imajo gostinci, in vem tudi, da ceneje preprosto ne gre. Poleg vseh stroškov, davkov in birokracije imajo še težavo, kako dobiti kader. 

Cena nekega izdelka je vedno odvisna od ponudbe in povpraševanja. Cene so točno takšne, kolikor so ljudje pripravljeni plačati za nek izdelek ali storitev. Če bi imeli slovenski gostinci previsoke cene pic, potem bi bile njihove gostilne prazne. Je pa ravno obratno. Dostikrat se mi med vikendi zgodi, da v gostilni ali piceriji ne dobiš proste mize. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja