V Lidlu in Eurospinu ne prodajajo pirotehnike. Vsa čast!

Pirotehnika

Glede na to, da sem pobudnik in podpisnik peticije ZA prepoved pirotehnike, me neizmerno veseli, da trgovski podjetji Lidl Slovenija in Eurospin pirotehnike ne prodajata. Tako da obema vsa čast! Sam bom ti dve trgovski podjetji zagotovo podprl s tem, da bom nakupoval pri njih. Tista trgovska podjetja, ki pirotehniko prodajajo, pa bom bojkotiral.

Vse podpisnike peticije ZA prepoved pirotehnike pozivam, da tudi oni iz protesta čim manj nakupujejo v trgovinah, kjer prodajajo pirotehniko in čim več kupujejo v Lidlu ter Eurospinu, kjer pirotehnike ne prodajajo.

Trgovska podjetja se v svojih oglasih rada pohvalijo, kako zelo družbeno odgovorna so. Zdaj imajo možnost, da pokažejo, če so res tako zelo družbeno odgovorna kot trdijo. Če so, bodo s svojih polic umaknili pirotehniko. V primeru, da je ne bodo, lahko upravičeno dvomimo v njihovo družbeno odgovornost. Pri vsem prometu, ki ga imajo, bi se lahko brez težav odpovedali prodaji pirotehnike. Pirotehnika je namreč le kaplja v morje glede na njihov celoletni promet.

Že kar nekaj časa nazaj sem pisal vsem večjim trgovskim podjetjem in jih povprašal, ali imajo letos namen na svojih policah ponujati pirotehniko.

Iz trgovskih podjetij Lidl Slovenija in Eurospin so mi odgovorili, da pirotehnike na njihovih policah ne bo. V Eurospinu pirotehnike sploh nikoli niso prodajali. Tako da bravo zanje!

Iz Mercatorja so mi poslali naslednji odgovor:

Mercator prodaja pirotehnične izdelke omejeno časovno obdobje (december) samo v večjih hipermarketih v omejenih količinah in pretežno le take s svetlobnim učinkom.

Odgovor Hoferja je bil:

Spoštovani gospod Gorec,

zahvaljujemo se vam za poslano sporočilo.

Sporočamo vam, da cenimo vaše prizadevanje in ozaveščanje prebivalcev Slovenije glede negativnih učinkov uporabe pirotehničnih izdelkov. V ta namen smo vaše sporočilo posredovali pristojnemu nabavnemu oddelku in jih spodbudili k razmisleku glede omenjene tematike.

Oblikovanje ponudbe v trgovinah HOFER sicer temelji na povpraševanju naših kupcev, kljub temu pa z vami želimo deliti dejstvo, da smo letošnjo ponudbo pirotehničnih izdelkov v primerjavi z lanskim letom vidno zmanjšali.

Ponovno se vam zahvaljujemo za vaše sporočilo in vas prosimo za razumevanje.

Odgovor podjetja Spar Slovenija je bil:

V Spar Slovenija s ponudbo izdelkov vseskozi sledimo trendom in razmeram na trgu. Pirotehnične izdelke prodajamo le zelo omejen čas, in sicer konec leta, vsekakor pa razmišljamo tudi v tej smeri, da se prilagodimo željam podpisnikov peticije in jih umaknemo iz svoje ponudbe.

Iz podjetja Tuš in Qlandie mi niso odgovorili.

Vsa zgoraj našteta podjetja, ki bodo letos prodajala pirotehniko, so se v svojem odgovoru želela vsaj malo posuti s pepelom, da se nekako zavedajo, da ne delajo najbolj prav, ampak da to želijo njihovi kupci … Kljub vsemu so mi vsaj odgovorili, kar je veliko bolje kot ignorantski odnos podjetja Tuš in Qlandie, od koder odgovora sploh nisem prejel. 

Spodaj navajam elektronske naslove vseh omenjenih podjetij. Če imate čas, podjetjema Lidl Slovenija in Eurospin napišite kakšen lep mail in se jima zahvalite, ker jima je mar za ljudi, živali in okolje. Ostalim, ki prodajajo pirotehniko, pa napišite, kaj si mislite o tem. Če bodo dobili na tisoče mailov, bodo verjetno začeli razmišljati o tem, da s svojih polic umaknejo pirotehniko.

Eurospin – informacije@eurospineko.si
Lidl Slovenija – pr@lidl.si
Mercator – pr@mercator.si
Spar Slovenija – pr@spar.si
Hofer – info@hofer.si
Qulandia – pr@qlandia.si
Tuš – pr@tus.si

Če še niste oddali svojega podpisa ZA prepoved pirotehnike, vas vabim, da to storite na www.tomazgorec.si/pirotehnika.

6 komentarjev

  1. Sem zelo presrečna za njih, prosim če odpotujete proti Žalcu in okolici, ker se vsepovsod promovirajo in uporablja pirotehnika od septembra dalje za vse brezvezne zabave & otvoritve, otroci se igrajo z njimi kot bonboni, policija pa ukrepa ne.

  2. Sem proti vsem vrstam pirotehnike ter proti vsem vrstam hladnega in vročega orožja na vsem svetu ne samo pri nas v sloveniji Vsako pokanje je škodljivo in nevarno življenju tako za živali kot tudi nas ljudi . Ne dopuščajte da razgrajajo ognjrlemeti saj je že naravnih požarov in vseh vrst nesreč v naravi in med narodu absolutno preveč. Bodite v zadržku ne uporabljajte tega raje nahranite sebe svetovno revščino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja