Zmago Jelinčič Plemeniti je proti prepovedi pirotehnike

Zmago Jelinčič Plemeniti

Zmago Jelinčič Plemeniti je ostro proti temu, da bi zakonsko prepovedali uporabo vse pirotehnike, za kar se zavzemamo podpisniki peticije. Zavzemamo se namreč za prepoved uporabe vse pirotehnike v Slovenije. V kolikor peticije še niste podpisali, jo lahko podpišete na www.tomazgorec.si/pirotehnika. Doslej je svoj podpis oddalo že več kot 58.000 ljudi.

Poslanci državnega zbora so pred kratkim v državnem zboru razpravljali o spremembi zakona o uporabi in prodaji pirotehnike. Govor na to temo je imel tudi Zmago Jelinčič Plemeniti, ki pa je po mojem mnenju povedal cel kup popolnih neumnosti. Njegovo govor si lahko pogledate na spodnjem videoposnetku.

Na začetku svojega govora pove, da je nov, predlagani zakon, ki bi omejeval uporabo pirotehnike na 11 ur, popolna bedarija in da je to popolnoma nerazumljivo.

V nadaljevanju svojega govora pove, da so v Sloveniji z možnarji pokali že v 18. stoletju, ko so preganjali zle duhove in da je to neke vrste tradicija, ki je ne bi smeli prepovedovati. Gospod Zmago Jelinčič Plemeniti, zdaj smo v 21. stoletju in čas je, da se nekatere stvari spremenijo. Kako je bilo, ko so pokali z možnarji, ne vem, imam pa občutek, da je bilo pokanje takrat dosti manj intenzivno, kot je danes med božično-novoletnimi prazniki. Danes je skoraj identično kot da bi bili med vojno na fronti.

Največja neumnost, ki jo v svojem govoru pove Zmago Jelinčič Plemeniti, je ta, da pravi, da pirotehnika in orožje delata fante bolj pogumne. Večje neumnosti še nisem slišal! Zame so najbolj strahopetne osebe ravno tiste, ki so ljubitelji orožja. Če ima moški kaj ‘jajc’ v hlačah, mu orožje ni potrebno. Tisti moški, ki se bojijo lastne sence, seveda potrebujejo orožje, da jih je vsaj malo manj strah. Podobna situacija je s pirotehniko. Tisti, ki je boječ, nesamozavesten in ima slabo samopodobo, je običajno najbolj navdušen nad pokanjem. Oseba, ki je samozavestna, pogumna, ima dobro samopodobo in je s svojim življenjem zadovoljna, nima nobene potrebe, da bi se dokazovala s pokanjem in orožjem.

Zmago Jelinčič Plemeniti se v svojem govoru tudi sprašuje, če komisija za peticije, človekove pravice in enake možnosti nima drugega dela, kot se ukvarjati s prepovedjo pirotehnike. Omenjeni organ je bil prvi, ki je imel posluh za našo peticijo. Septembra je na to temo sklical sejo, o kateri si lahko več preberete na www.tomazgorec.si/pirotehnika-peticija. V mojem prispevku najdete tudi povezavo do posnetka celotne seje.

Še najbolj žalostno in po mojem mnenju tudi neumno pa je, da se je Zmago Jelinčič Plemeniti kar velik del svojega govora, ki je bil namenjen prepovedi uporabe in prodaje pirotehnike, dotaknil tem, ki zagotovo niso spadale na razpravo. Začel je jokati in jamrati, kako so poslanci ubogi reveži. Da imajo reveži premajhno plačo in so premalo cenjeni. Da se jim je zgodila huda krivica, ker se jim niso povečale plače in dodatki. Med govorom tudi omeni, kako je revež moral iti v Kazahstan v ekonomskem razredu, medtem ko so bili Bosanci v prvem razredu. Res je revež! Mogoče bi morali zanj začeti zbirati prostovoljne prispevke, da mu ne bo tako zelo hudo ob slabi poslanski plači.

Gospod Zmago Jelinčič Plemeniti, v svojem govoru niste navedli niti enega pametnega razloga, zakaj je uporaba pirotehnike koristna. Logično je, da ga niste mogli navesti, ker ga preprosto ni. Obstaja pa zelo veliko negativnih stvari, ki jih povzroča uporaba pirotehnike. Predlagam vam, da si pogledate posnetek seje, ki jo je sklicala komisija za peticije, človekove pravice in enake možnosti. Na seji je kar nekaj strokovnjakov povedalo, kako zelo je pirotehnika škodljiva.

7 komentarjev

    1. nisem si mislila da je naš plemeniti Zmago takšen bedak všeč mu je pokanje saj ne straši samo živali ampak kaj pa otroci pa starejša populacija ljudi mogoče pa ne bo njegova stranka prestopila prag parlamenta saj jim tako slabo kaže lep pozdrav

  1. Sem proti vsakemu pretiranemu hrupu. Nad dovoljenimim decibeli. Torej proč s petardami, proč s pretiranim hrupom cekvenih . zvonov, proč s . . .

  2. No, resnici na ljubo je bil najbolj zagrizeni nasprotnik proti prepovedi pirotehnike Jani Moderndorfer, iz stranke Zavezništvo Alenke Bratušek. Zakaj omenjate samo g. Jelinčiča?

  3. No, najbolj je bil proti prepovedi pirotehnike poslanec Jani Moderndorfer iz stranke Zavezništvo Alenke Bratušek. Zakaj omenjate samo g. Jelinčiča. Bodite objektivni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja