To je najlepša planinska pot na otoku Krk

Zadnja leta sem zelo navdušen nad planinarjenjem in pohodništvom. Zelo rad grem v hribe ali na kakšen pohod. Planinarjenje in pohodništvo sta mi najljubša v bližini morja. Eden takih krajev je zagotovo otok Krk, ki nudi zelo veliko možnosti za planinarjenje in pohodništvo. 

Vse pohodniške in planinske poti na otoku Krk so lepe. Zagotovo pa je najlepša pohodniška pot tista, ki vodi iz kraja Baška do Vele in Male Luke. Kako zelo lepa pohodniška pot je to in kaj vse lepega lahko vidite, si poglejte v videoposnetku spodaj ali na https://youtu.be/mSF6dQibiHA?si=b2NwBnWHreW6pXJL

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Pohodniško pot do Vele in Male Luke začnete pri recepciji kampa Bunculuka v kraju Baška. V zvezi s parkiranjem avtomobila se boste morali malo znajti. Včasih se je dalo avto tam parkirati brezplačno, danes pa je to kar težko. 

Same poti vam ne bom opisoval, ker je zelo dobro označena. V zgornjem videoposnetku boste videli, da je pohodniška pot tudi zelo zanimiva. Jaz sem to pot prehodil že trikrat in sem nad njo navdušen. 

V okolici kraja Baška je še kar nekaj zanimivih planinskih poti. Dokaj enostavna in zanimiva je planinska pot na Hlam. Izhodišče je pri cerkvi svetega Ivana, ki jo najdete nad Baško. 

Zelo zanimiva je tudi planinska pot iz Baške v Staro Baško, ki pa je drugače kar precej naporna. Predvsem morate zanjo imeti dobro kondicijo. 

Še ena zanimiva pohodniška pot, ki sem jo prehodil, je pot do uvale Vela Draga. 

Obstaja še veliko drugih pohodniških in planinskih poti. Naštel sem samo te, ki sem jih prehodil sam. V kolikor se boste odpravili na pohodništvo in planinarjenje v Baško na otok Krk, vam predlagam, da se ustavite v prvem turistično informativnem centru, kjer vam bodo brezplačno dali zemljevid vseh pohodniških poti in vam vse tudi razložili. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja