Po dobrih 35-ih urah sem prispel v Manilo

Evo mene, srečnega in veselega v Manili. Sicer ni veliko manjkalo, da bi se tole moje potovanje začelo zelo žalostno. Ko sem na letališču opravil že del carinskih formalnosti, sem ugotovil, da sem na letalu pozabil prenosnik. Hvala bogu mi ga je zaradi prijaznih uslužbencev letalske družbe Saudia uspelo dobiti nazaj.

Namen mojega tokratnega potovanja je tudi poslovne narave. S sodelavko Tamaro bova delala promocijo za spletno stran IloveJourneys.com. Najini cilj je, da na tem potovanju navdušiva čim več popotnikov, da bi pisali svoje potopise za našo spletno stran. Poslovni model te strani bom razložil enkrat drugič.

Filipini - Manila

Moje potovanje na Filipine se je začelo v ponedeljek malo pred eno uro zjutraj, ko me je od doma oče peljal v Ljubljano. V Ljubljani se mi je pridružila Tamara, nato pa sva se s prevozom GoOpti odpeljala do Milana.

Ker rad pohvalim ljudi, ki dobro opravljajo svoje delo, bi rad ob tej priložnosti pohvalil izredno prijaznega šoferja Roberta iz podjetja GoOpti.

Iz Milana sva letela z letalsko družbo Saudia v Riyadh v Savdski Arabiji. Letalska družba Saudia naju je presenetila z dobro hrano na letalu in brezplačnim obrokom, ko sva v Riyadhu čakala na letalo za Manilo.

Na letališču v Manili so naju hoteli na klasičen način ‘nategniti’ vozniki taksijev. Za v slaba dva kilometra oddaljen hotel so nama hoteli računati 16 evrov. Na koncu sva dobila prevoz za slabe štiri evre.

Filipini - Manila

Velikih mest se ponavadi izogibam. Za Manilo pa sem nekako dobil občutek, da bi mi bila lahko všeč. Najini hotel je čisto zraven letališča in bom jutri šel slikat letala, ko bodo pristajala. V Manili imajo tudi zelo zanimiva prevozna sredstva.

Filipini - Manila

Jutri imava na voljo par ur za ogled tega dela Manile, kjer je najin hotel. Ob 16:00 uri popoldan pa odletiva na otok Palawan.

3 komentarji

 1. Z veseljem bomo prebrali vsak stavek in skupaj z vama uživali….Vemo, da boš s svojim navdušenjem do potankosti opisal vsak doživljaj…..

  lp
  taBazilika

 2. Pozdravljeni!
  Tile Vaši prispevki me spominjajo na moj odhod iz Slovenije, ko sem se pred 16 meseci preselil sem. Ja Filipini so res čudoviti, je pa otok Bohol pravi biser. Če vaju pot slučajno zanese sem, mi sporočite.
  Lep pozdrav s Tagbilarana ( Bohol)
  Vito

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja