Zahvala vsem, ki so sodelovali pri zbiranju pomoči za Ukrajino

Tisti, ki me malo bolj redno spremljate, veste, da sem pred časom zbiral pomoč za Ukrajino in nato pomoč v to državo tudi odpeljal. 

Pomoč sem uspešno dostavil ljudem, ki so jo res potrebovali. Pri razdelitvi pomoči sem bil namreč prisoten. Kako je vse skupaj potekalo, si lahko pogledate na spodnjem videoposnetku. 

Ob tej priložnosti bi se rad iskreno zahvalil vsem, ki ste mi pomagali pri zbiranju pomoči za Ukrajino. Hvala tudi vsem tistim, ki ste se mi prepozno javili. Imeli ste dober namen in se vam tudi za to zahvaljujem. 

Prva, ki se je javila, da bi prispevala pomoč, je bila Katarzyna, Poljakinja, ki živi v Sloveniji. Zelo sem bil presenečen, da se je na moj poziv odzvala tuja državljanka, ki živi v Sloveniji.

Posebno zahvalo si zasluži Matic Mrva, ki se je požrtvovalno potrudil, da je poleg osnovnih potrebščin zbral še neke nujno potrebne stvari za sladkornega bolnika v Ukrajini. V bistvu gre zahvala celotni njegovi družini. 

Za dano pomoč še iskreno zahvaljujem tudi Tamari Cvelbar iz Trebnjega in  Robertu Klančarju ter Sonji Lokar iz podjetja CarLine. Poleg tega, da sta za Ukrajino prispevala velik paket, sta mi pod zelo ugodnimi pogoji prodala tudi avto, s katerim sem pomoč odpeljal v Ukrajino. Prav tako se zahvaljujem sodelavcema Karmen Saje Hočevar in Damijanu Kideriču, ki sta prispevala veliko stvari. 

Zahvaliti se moram tudi Olgi Moroz, predsednici društva Ukrajincev v Sloveniji, ki mi je uredila sestanek s konzulom Ukrajine v Ljubljani in me povezala s čudovito osebo Natalyo Markevych, ki v Sloveniji skrbi za humanitarno pomoč za Ukrajino. Posebna pohvala gre tudi Natalyji, ki mi je vse v zvezi s humanitarno pomočjo uredila tako dobro, da bolje ne bi mogla. Uredila je namreč, da sta me v Kijevu pričakala dva super človeka. To sta bila Katerina in Yaroslav, ki sta se res tako zelo trudila okoli mene, da kar nisem mogel verjeti. 

Ljudje so mi očitali, da to delam zaradi koristi, ki jih bom imel

Kar nekaj ljudi mi je očitalo, da peljem humanitarno pomoč v Ukrajino, ker bom zaradi tega imel lastno korist. Po pravici moram povedati, da sem s tem dobil res zelo veliko v lastno korist! Celotna moja izkušnja ima namreč neprecenljivo vrednost. Še posebej ima neprecenljivo vrednost to, da sem v Kijevu spoznal Katerino in Yaroslava. Žal pa tisti, ki mi očitajo korist, te koristi, ki sem jo dobil, verjetno ne bodo razumeli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja