Poslovna priložnost v tujini

Mislim, da se mi odpira ena velika poslovna priložnost, ki pa je pogojena z tem, da bi moral iti za nekaj časa v tujino.

Če bi bil podjetnik iz pravega testa, bi takoj spokal kovčke (nahrbtnik) in se odpravil v širni svet. Ampak se mi nekako ne da. Glavni razlog (izgovor) je, da imam zelo rad poletje in ga najraje preživim doma, na hrvaški obali ali kje drugje na balkanu. Jaz bi šel enkrat jeseni, ko se pri nas začne dež, mraz,… Samo nobena poslovna priložnost ne čaka dolgo časa. Takoj jo je potrebno zagrabiti z obema rokama.

Podjetništvo me veseli že od mladih nog. Ukvarjal sem se že z vsem možnimi dejavnostimi. Kot petnajst letnik sem prodajal računalniške programe. Ko sem bil star 21 let sem imel v okviru očetovega podjetja lastno proizvodnjo cementnih izdelkov. Pri 26 letih sem odprl diskoteko Africa. Potem sem se začel ukvarjati z tiskarstvom. Malo kasneje še z proizvodnjo pijače. Pa še nisem imel dovolj vsega in sem se začel ukvarjati še z prodajo baterij, kartuš, tonerjev,…. Zagotovo sem kakšno dejavnost pozabil napisati!

Zadnjih pet ali šest let pa se ukvarjam predvsem z internetom. V knjigi Prebojniki, ki jo je napisal Malcolom Gladwell, sem prebral, da obstaja pravilo 10.000 ur. Ta pravilo pravi, da si lahko strokovnjak na enem področju, ko imaš na tem področju za 10.000 ur dela. Jaz sem z internetom zelo blizu teh 10.000 uram, saj sem za računalnikom cele dneve in noči. Se pa nič ne pritožujem, ker je moje delo dinamično, raziskovalno,… in mi je bolj hobi kot delo.

Pri našem delu je veliko administrativnega dela, ki ga lahko opravlja kdor koli, če le ima voljo do dela. Zaradi cenejše delovne sile, bi rad odprl podružnico nekje v Aziji. Z čim vse se ukvarjamo si lahko preberete na strani http://www.zasluzek.org.

Mislim, da se človeku na vsakih deset let ponudi ena dobra poslovna priložnost. Seveda pa ta poslovna priložnost ne pade sama od sebe iz zraka, ampak moraš tudi sem nekaj narediti zato da se ti ponudi.

Z mojim odhodom v tujino, bi super združil podjetništvo in potovanja. Namreč potovanja, mi poleg dela pomenijo največ v življenju.

3 komentarji

  1. Tomaž moraš iti! 🙂 Takih priložnosti ni veliko, dokazal si se, da si dober, sedaj pa prevzemi zasluženo nagrado 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja