Iščem osebo, ki bi mi pomagala pri aktivnostih okoli peticije ZA prepoved pirotehnike

Prostovoljstvo

Pred enim letom sem začel zbirati podpise ZA prepoved pirotehnike na www.tomazgorec.si/pirotehnika. Doslej je svoj podpis oddalo že več kot 62.000 oseb. V tem letu, odkar se zbirajo podpisi, se je na tem področju zgodilo kar nekaj pozitivnih premikov. O škodljivosti pirotehnike so začeli govoriti poslanci v parlamentu, komisija za peticije, človekove pravice in enake možnosti je razpisala sejo na to temo, trgovec Lidl Slovenija je s svojih polic umaknil pirotehniko – www.tomazgorec.si/pirotehnika-prodaja. Prepričan sem tudi, da bo letos zaradi te peticije tudi kakšna petarda manj počila. S peticijo namreč tudi ozaveščamo ljudi, kako škodljiva je pirotehnika za ljudi, živali in okolje.

Kljub temu, da sem s potekom vsega skupaj zelo zadovoljen, vem, da bi se vse skupaj dalo izpeljati še mnogo bolje. Žal vsega ne morem narediti sam, ker je z vsem skupaj res veliko dela, zato iščem eno ali več oseb, ki bi mi pomagale pri vseh aktivnostih, povezanih s peticijo proti pirotehniki.

Če ste oseba, ki ji je mar za ljudi, živali in okolje, se dobro spoznate na socialna omrežja in internet ter se čutite sposobni, da bi mi pomagali pri vsem skupaj, me kontaktirajte na tomazgorec@gmail.com ali pa mi napišite sporočilo preko mojega profila na Facebooku na https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo.

7 komentarjev

  1. Pohvalno. Ena konkretna zadeva bi bila, da se negativne posledice pirotehnike pogosteje objavlja na družbenih omrežjih(FB,TW,…), vključi se tudi duhovnike(župnike). Podatke o negativnih posledicah se pridobi od policije, zdrvstva, varuhov živali, …

  2. To metanje petard,neznosno pokanje,ki spravlja v strah,obup in nemoč posameznikom,predvsem starejših,ki so v strnjenem naselju v trenutkih,urah pokanja ,posataja že prava mora ..ki ji pa do sedaj še ni bilo konca….da o nemočnih živalih sploh ne govorim,saj imam sama majhnega kužka,ki ga nič,prav nič ne more pomiriti v tistih groznih trenutkih pokanja……Najmanj zaležejo prošnje,da se to ne izvaja. Mislim in sem sigurna,da dosleden nadzor v bodoče in seveda stroge kazni prodajalcem pirotehnike in posameznikom,ki to kupujejo in uporabljajo,bodo gotovo pripomogle k preprečitvi te norije.,.
    Podajam primer stare gospe,ki živi v naselju na Pobrežju-v Mariboru,ki je vsa zgrožena ,prizadeta in preplašena na novega leta dan pripovedovala,kako so neusmiljeno metali naokoli petarde in navkljub prošnjam nekaterih še bolj vneto podžigali ,da je v dimu in svetlobi bila polna soseka. A je to normalno,a je to to,pred čimer bi si morali zatiskati ušesa,zastirati okna…in brezmočno ždeti v svojih stanvanjih in čakati na milostni trenutek,da se to pa le v nekaj urah konča ?
    lep pozdrav
    Mojca Trobentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja