S peticijo ZA prepoved pirotehnike sem super zaslužil in grem na potovanje okoli sveta

Z organizacijo peticije ZA prepoved pirotehnike sem super zaslužil, zato se odpravljam na potovanje okoli sveta.

Ne boste verjeli, koliko odličen posel je bila zame tale peticija. Skoraj nič dela nisem imel z njo, zaslužil pa sem ogromno. Da vam razložim, kako se da zaslužiti velike količine denarja, če organiziraš tako peticijo.

Prva možnost za zaslužek je ta, da prodaš bazo podpisnikov nekemu podjetju, ki bo potem tem ljudem pošiljalo reklamo preko e-maila, po navadni pošti na domači naslov …

Druga možnost je ta, da sam pošiljam reklamo podpisnikom peticije na e-mail in po navadni pošti ter jim ponujam storitve, ki jih nudimo v podjetju.

Kot tretje: s to peticijo sem naredil odlično in brezplačno samopromocijo. Ljudje so me kar sami od sebe začeli klicati, saj bi želeli od mene oziroma mojega podjetja naročiti izdelavo spletne strani, SEO … Ker sem tako super, da sem organiziral tole peticijo proti pirotehniki, so začeli še kupovati mojo knjigo.

Jaz sem pa res genij, da sem se spomnil tega.

Upam, da niste eden tistih, ki res verjame v to, kar sem napisal zgoraj! Sicer, nobene zamere, če ste pomislili na kaj od zgoraj naštetega. Po odzivih na Facebooku in e-mailih, ki jih dobivam, je veliko takih, ki tako mislijo.

Bom kar lepo po vrsti vse razložil!

Prva stvar, ki je morate vedeti, je ta, da je v Sloveniji strogo prepovedano prodajati osebne podatke. Ne vem sicer, kakšne so kazni za to, ampak sem prepričan, da zelo velike.

Tudi, če bi res bil tako neumen, da bi to bazo prodal nekemu podjetju v Sloveniji, je oni po zakonu ne smejo uporabljati.

Glede tega je škoda izgubljati besed. Tudi v sanjah ne bi pomislil, da bi naredil kaj, kar se mi očita, da bom! Mogoče ljubitelji pirotehnike upajo, da bom naredil kakšno tako neumnost.

Naslednji očitek, ki ga dobivam, je ta, da vam bom po e-mailih pošiljal reklamo za storitve, ki jih nudi moje podjetje. Tudi v tem primeru bi kršil zakon, zato mi na misel ne pride, da bi naredil kaj takega. Pa ne samo zato, ker mi to preprečuje zakon! Tudi zato, ker vem, da bi si v tem primeru samo nakopal jezo od vas, izgubil zaupanje in se zagotovo tudi pojavil v kakšnem mediju, kako grdo sem izkoristil to peticijo.

Ljudje mi tudi očitajo, da si s peticijo delam lastno promocijo.

Tisti, ki tako misli, mu predlagam, naj sam naredi nekaj podobnega, kot sem jaz, če misli, da je to tako super promocija in da se od tega da še kaj zaslužiti. Če ima kdo kakšno tako idejo, ki jo jaz podpiram, mu brezplačno pomagam. Želim samo, da gre vse pod vašim imenom.

Zagotavljam vam, da v Sloveniji ni podjetnika, ki bi naredil kaj podobnega, kot sem jaz! Zakaj? Zato, ker vsak pameten podjetnik ve, da bo s tem imel več škode kot koristi. V našem podjetju imamo okoli 500 strank, s katerim delamo. Zagotovo je kakšen lastnik od teh 500 podjetij zagrizen ljubitelj pirotehnike in mu ta moja peticija ne bo niti najmanj všeč. Zagotovo bom zaradi peticije izgubil kakšno obstoječo in tudi potencialno stranko.

Da ne govorim o tem, koliko sovražnikov sem si pridobil s peticijo. Vsaka pametna oseba ve, da sovražnikov ni dobro imeti.

Naj še povem, da sem takoj, ko se je izkazalo, da ima moja spletna stran veliko obiska zaradi peticije, odstranil oglase, da mi ne bi kdo očital, da sem z oglasi kaj zaslužil. Tako da sem zaradi tega zdaj na slabšem, ker nikjer na moji strani ni oglasov. Ampak, nič zato, ker zaslužki s temi oglasi niti niso omembe vredni.

Ko me je klical novinar Slovenskih novic, ki je pripravljal članek o moji peticiji, me je na koncu vprašal, s čim se ukvarjam, da me bo tako na koncu predstavil. Rekel sem mu, naj napiše samo, da sem podjetnik, saj ne želim, da mi kdo očita, da sem dobil brezplačno reklamo za mojo dejavnost na račun peticije. Članek je objavljen v Slovenskih novicah. Če ste v dvomih, ali govorim resnico, lahko novinarja, ki je naveden kot avtor članka, najdete s pomočjo Googla in ga vprašate, če to res drži.

Glede na to, da sem strokovnjak s področja SEO (upam, da mi ne boste tega očitali kot reklamo), sem za svoje delo na tem področju plačan vsaj 30 evrov na uro (redna cena moje svetovalne ure je sicer 70 evrov + ddv). Odkar sem začel s tole peticijo, pa se ukvarjam samo s tem. Odgovoril sem na najmanj 1000 e-mailov in sporočil na Facebooku. Veliko časa mi vzame tudi odgovarjanje na komentarje na Facebooku, Youtubu in nekaj tudi na tej strani. Samo za ta prispevek bom porabil eno uro. Tako da mi ta peticija nikoli ne more prinesti niti približno toliko koristi, kot če bi se v tem času ukvarjal s svojim poslom.

Nikoli nisem imel namena nikjer napisati in jamrati, koliko časa sem porabil za peticijo. To namreč delam zato, ker menim, da delam nekaj dobrega. Ker pa sem bil od vas izzvan, da delam peticijo v lastno korist, sem to preprosto moral napisati.

Tudi finačno me bo tole kar nekaj stalo! Vsaj 500 evrov, mogoče tudi 1000 ali več. Če kdo ne verjame, se lahko oglasi pri meni, pa mu vse pokažem! Tudi glede stroškov ne želim jamrati. Če bo treba, bom za dosego cilja v to vložil še 5000 evrov svojega denarja!

Da ne bom samo jamral, pa naj povem, da imam od te peticije tudi eno, vsaj zame, veliko korist. To je, da dobivam veliko e-mailov, v katerih mi ljudje čestitajo in izražajo podporo. Neznanci me ustavljajo na ulici in mi čestitajo ter podpirajo …

Vse to mi res veliko pomeni! To je zame korist, ki se je z denarjem ne da
ovrednotiti!

Korist imam tudi to, da zaradi te peticije spoznavam istomisleče ljudi.Tudi to je zame nekaj pozitivnega!

Več o vsem tem povem v video posnetku zgoraj. Nekatere stvari je namreč lažje povedati kot napisati.

1 komentar

  1. sem proti pirotehnike
    ..to pokanje naredi strah v kosti,in uboge živali,kako drhtijo od tega pokanja..naredimo temu že enkrat konec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja