Novoletne zaobljube 2019 – tokrat malo drugače

Novoletne zaobljube se izplača zapisati iz več razlogov. Prvi je zato, ker je znanstveno dokazano, da se kakšna stvar bolj zagotovo uresniči, če si jo zapišemo. Drugi razlog je ta, da med zapisovanjem novoletnih zaobljub razmišljaš, katere cilje si lahko postaviš, razmišljaš o svojem življenju … Tako zagotovo prideš do nekih zanimivih in koristnih zaključkov!

Če si še niste zapisali svojih novoletnih zaobljub oziroma ciljev, to naredite čim prej! Če ste dovolj pogumni, jih objavite javno, tako kot jih jaz vsako leto objavim na svojem blogu. Če boste javno objavili svoje zaobljube in cilje, si boste namreč le še povečali možnost, da jih uresničite. Verjetno nočete, da bi vam prijatelji ob koncu leta rekli, da niste uresničili nobene svoje zaobljube ali cilja.

V primeru, da svojih ciljev ne želite javno objaviti, si jih zapišite v zvezek, blok ali rokovnik. Ne priporočam shranjevanja zgolj na računalnik, saj se bodo tam kaj hitro izgubili.

Zelo koristi tudi to, da si zaobljube in cilje natisnete. Naredite več kopij in si jih obesite tam, kjer se najpogosteje zadržujete. Sam si jih bom nalepil ob postelji, v kopalnici, službi …

Letos bom svoje novoletne zaobljube začel malo drugače kot običajno. Včasih sem si zastavil čim več ciljev in jih potem zelo malo uresničil. Vedno mi je zmanjkalo časa. Ne, ne izgovarjam se! Delam zelo veliko in vsakič mi zmanjka časa. Prva letošnja zaobljuba je zato ta, da bom nehal delati določene stvari, ki mi vzamejo veliko časa, nimam od njih nobene velike koristi in jih opravljam zelo nerad. Brian Tracy je rekel: “Ko začneš delati nekaj novega, moraš prej opustiti nekaj starega.”

Druga moja novoletna zaobljuba je, da bom več časa posvetil rekreaciji. Pri tej zaobljubi ne sme biti nobenih izgovorov, da nimam časa! Sam namreč točno vem, da sem na dan, ko grem zjutraj teči ali kolesariti ter pridem eno uro kasneje v službo, za 20 do 30 odstotkov bolj produktiven. Poleg večje produktivnosti lahko tudi delam veliko dlje, brez da bi se moral pri tem kaj siliti. Kako smo ljudje čudni! Točno vem, da drži, kar sem napisal, pa se tega ne znam držati.

Rekreacija mi toliko pomeni tudi zato, ker hočem biti v formi, brez odvečnih kilogramov, zdrav … Tukaj mi je vzor oče, ki je pri svojih 81 letih kot mladenič. Pleza po češnjah, hruškah, jablanah, čeprav mu to močno odsvetujemo. Brez težav dela cele dneve. Ne boste verjeli, koliko zelenjave in sadja pridela sam. Na tem področju je res neverjeten. Ne hvalim ga zato, ker je moj oče, v resnici se niti ne ujameva najbolje, ampak tukaj si res zasluži pohvalo. Mama bo spet užaljena, da samo očeta hvalim, čeprav sem ji že stokat povedal, da je ona oseba, ki jo najbolj spoštujem, potem je dolgo časa nič, na drugem mestu pa je oče – kljub svoji sitnosti in samosvojosti.

Kar zadeva poslovno področje, bom v letu 2019 vse postavil na glavo. Glede na to, da sem prepričan, da sem v Sloveniji največji strokovnjak s področja SEO, bom začel svoje storitve zaračunavati po veliko višjih cenah. Ne bom niti delal za vsakega. Delal bom samo za tiste, s katerimi bom videl, da bomo lahko sodelovali. In takoj bom povedal, da bomo delali tako, kot bom rekel jaz in ne oni. Ko greš k zobozdravniku po novo plombo, tudi ti njemu ne razlagaš, kako naj jo naredi …

Tisti, ki me poznate, veste, da nisem človek, ki se rad hvali. Da sem največji SEO-strokovnjak v Sloveniji, načeloma ne bi napisal nikoli. Ampak bil sem ravno v nekem trenutku, ko me je prešinilo, da se premalo cenim in sem premalo samozavesten glede znanja, ki ga imam s tega področja. Zato sem si rekel, da to preprosto moram zapisati, čeprav bo kdo pomislil, da se hvalim. Kdaj pa kdaj se mora človek malo pohvaliti. Glede na rezultate, ki jih na tem področju imam, in dejstvu, da sem napisal prvo knjigo v Sloveniji o optimizaciji spletnih strani, mislim, da se lahko malo pohvalim. Mimogrede naj povem še, da skoraj vsak dan dobim eno pohvalo za mojo knjigo. Naslov moje knjige je Kako do prvih mest na Googlu, več o njej pa si lahko preberete na https://www.spletnaknjigarna.si/trgovina/kako-do-prvih-mest-na-googlu.

V letu 2019 bom naredil čisto vse, da postanem prepoznaven Youtuber. Moj moto je, da se vse da, če se hoče! Prepričan sem, da lahko tudi sam postanem prepoznaven Youtuber, čeprav nisem mlada in lepa punca.

Prepričan sem, da imam veliko koristne in zanimive vsebine z več področij, ki jo lahko delim na Youtubu. Prvo področje je zagotovo podjetništvo. Sem relativno uspešen podjetnik, ki se s podjetništvom ukvarja že več kot 30 let. Sicer sem imel na svoji podjetniški poti tudi veliko padcev, vendar sem se vedno pobral. Čeprav včasih zelo težko. Če vas zanima moja podjetniška pot od začetka do danes, sem vse povedal v video posnetku, ki ga najdete na https://youtu.be/dur-_WsCWHM.

Drugo zanimivo področje za Youtube so moja potovanja. V prihodnosti imam namen veliko potovati in vas razveseljevati z zelo lepimi video posnetki z vsega sveta. Veliko posnetkov lepih krajev lahko že zdaj najdete na mojem Youtubovem kanalu.

Tretja tema za moj Youtubov kanal je moje osebno življenje zdaj in v preteklosti. Menim, da se mi je zgodilo veliko zanimivih in nenavadnih stvari, ki jih ljudje radi slišijo. Veliko pohval sem dobil za video z naslovom 5 punc, v katere sem bil najbolj zaljubljen. Pogledate si ga lahko na https://youtu.be/mMXhe3zuNvc. Povsem bom iskren in priznam, da sem za omenjeni video dobil tudi dve zelo hudi kritiki. Ampak – kritika me ne ustavi!

Če mi želite na poti, da postanem Youtuber, pomagati, vas prosim, če lahko sledite mojemu kanalu na Youtubu. To storite tako, da greste na https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in potem kliknete rdeč gumb Naroči se ter nato še zvonček.

Enkrat sem nekoga preko maila prosil, če bi sledil mojemu kanalu na Youtubu, pa mi je odgovoril v smislu, zakaj bi jaz služil denar na njegov račun. Če tako razmišljate, mi na Youtubu, prosim, ne sledite. Tako razmišljanje mi namreč ni prav nič blizu. Če lahko nekomu pomagam, to naredim z veseljem. Če s tem zasluži, pomagam še z večjim veseljem. Če iskreno privoščiš uspeh in srečo drugim, jo boš deležen tudi sam. In tudi življenje je zate veliko lepše, če ljudem privoščiš vse dobro.

V letu 2019 bi rad več pisal za svoj blog. Ne zato, da bi od tega kaj zaslužil, ampak zato, ker to delam rad in je dober občutek, če veš, da ljudje berejo tvoje prispevke.

Rad bi ustanovil dobrodelno društvo, ki bo malce drugačno. V bistvu ga bomo ustanovili takoj, ko najdem vsaj 10 prostovoljcev. Če je v vas kaj dobrodelnosti, se nam pridružite. Več o društvu si lahko preberete na https://www.tomazgorec.si/dobrodelno-drustvo.

Kar zadeva poslovno področje, nameravam odpreti še eno podjetje, katerega dejavnosti bi bile izdelava in optimizacija spletnih strani, oglaševanje na družabnih omrežjih, Google oglaševanje … Torej, vse, kar delamo že zdaj v podjetju Spletni partner. To novo podjetje želim ustanoviti skupaj s še tremi do šestimi partnerji, ki bi v podjetju dejansko delali. Torej, vsi zaposleni v podjetju bi bili tudi solastniki. Sedež podjetja bi bil v Ljubljani. Zakaj naj bi ustanovil še eno podjetje, ki se ukvarja z isto dejavnostjo, kot zdaj počne Spletni partner? Zato, ker imamo dela več, kot ga lahko naredimo, in zato, ker menim, da bodo osebe, ki bodo solastniki podjetja, veliko bolj motivirani za delo kot sicer. Tudi v podjetju Spletni partner imam solastnika. In še en razlog je. Radi bi se preselili v Ljubljano, ker se menda v Ljubljani delajo večji posli in je lažje dobiti ljudi za delati. Zdajšnjega podjetja ne moremo preseliti v Ljubljano, ker so vsi zaposleni iz okolice Trebnjega.

Pred štirimi leti sem uresničil projekt Sanjska služba, ki ga nameravam v letu 2019 ponoviti. Leta 2015 sem naredil razpis, s katerim je moje podjetje ponudilo sanjsko službo na Filipinih. Oseba, ki je dobila sanjsko službo, je z mano en mesec raziskovala Filipine in o tem pisala članke za spletne strani.

Sanjsko službo je takrat dobila Tamara Lah iz Laškega. Kako sva se s Tamaro imela na Filipinih, si lahko preberete v njenih člankih, ki jih najdete na https://www.tomazgorec.si/author/tamara, in pogledate video posnetek spodaj.

Tisto leto smo v podjetju ponudili še eno sanjsko službo, na sicer malo manj sanjski destinaciji, kot so bili Filipini, vendar je bila vseeno sanjska. To službo je dobila Sanja iz Ljubljane in je bila nad njo navdušena. Kako ji je bilo opravljati to sanjsko službo, si lahko preberete v članku z naslovom Zaposlitev v podjetju Gorec, ki je ne bom nikoli pozabila. Članek si lahko preberete na https://www.zasluzek.org/zaposlitev-sanja.

Sanjska služba, ki jo bomo razpisali letos, pa bo spet vključevala potovanje na neko eksotično destinacijo. Kam točno, še ne vem, še najbolj imam v mislih Indonezijo, kjer sem bil že dvakrat in je res top destinacija za potovanje.

Zakaj bomo v podjetju objavili razpis za sanjsko službo? Zato, ker želimo na takšen način najti resne, delavne in sposobne ljudi, ki bi jim ponudili zaposlitev. V današnjem času je namreč zelo težko najti resno in delavno osebo, ki ji lahko ponudiš zaposlitev.

Več informacij o sanjski službi bo na voljo kmalu. Če vas to zanima, mi lahko pišete na tomaz@gorec.si, jaz pa vas obvestim, ko bo na voljo več informacij.

Za konec pa še ena zaobljuba, ki jo moram obvezno uresničiti! V zadnjem času je kar nekaj mojih prijateljev podjetnikov za svoja podjetja dobilo nepovratna sredstva. Višina nepovratnih sredstev, ki so jih dobili, je bila od 30.000 do 250.000 evrov. Lepi zneski, ni kaj!

Moje podjetje še nikoli ni dobilo nobenih nepovratnih sredstev, čeprav mi vsi govorijo, da bi jih lahko. Mogoče pa res! Letos mi je zato prioriteta tudi to, da se pozanimam, če imam možnost dobiti kakšna nepovratna sredstva za naše projekte, ki jih ni malo. Če je kaj takega mogoče, bom naredil vse, da dobimo nepovratna sredstva, če ne, bom pa vsaj vedel, da to ni mogoče in ne bom izgubljal časa s tem.

Želim vam srečno, zdravo in uspešno 2019!

Prepričan sem, da bo 2019 bolj uspešno, srečno in zdravo, če si boste zapisali novoletne zaobljube!

2 komentarja

  1. No tole z nepovratnimi sredstvi iz razpisov je zanimiva zaobljuba. Tudi jaz nisem še nikoli nič zahteval in sem vedno vse investicije delal iz svojega žepa. Morda bi bilo pa treba tole res malo obrnit in pobrskat med možnostimi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja