Kako super sem se imela v Slovenia Eco resortu

 

Eco resort v Kamniku sem obiskala prvič, kljub temu, da je bila že nekaj časa moja želja, da ga obiščem, a preprosto ni bilo časa. Zato sem bila povabila mojega prijatelja Tomaža, da se mu pridružim v Eco Resortu, še toliko bolj vesela. Na čudovito sobotno jutro sem se odpeljala proti Kamniku, v telefon sem si vnesla naslov, saj nisem vedela kje točno je to. A pot do tja ni prav nič zakomplicirana, le nekaj minut vožnje iz mesta Kamnik, in že prideš v vasico Godič, kjer se nahaja zagotovo najlepši slovenski resort – Slovenia Eco Resort. Že pri samem vhodu ko se pripelješ v kompleks, se ti pred očmi odpre nov svet, kot da si v sekundi pripotoval iz kmečke vasice nekam visoko v planine. Takoj na začetku te pozdravi lična lesena cerkvica, v kateri izvajajo celo cerkvene poročne obrede. Na vrhu pri cerkvici je veliko parkirišče, kjer boste brez težav našli parkirno mesto, nato pa se nekaj metrov sprehodili po potki proti središču resorta, kjer bodo otroci že med hojo uživali med opazovanjem živali. Lahko pa se zapeljete do same restavracije, kjer je tudi kar nekaj parkirnih mest. Ko sem izstopila iz avta, sem najprej opazila čudovita igrala za otroke, ker imam tri leta starega nečaka, vem, da je to prva pomembna stvar, ki mora biti kamor koli greš z otrokom. Potem sem se pridružila Tomažu na kavici, kjer sva najprej naredila plan, kaj vse si bova ogledala čez dan. Ker je v okolici Eco resorta ogromno izhodiščnih točk za pohodništvo, je zelo priročno, če si splaniraš kam boš šel, saj edino tako lahko maksimalno izkoristiš dan. Ob kavici sem navdušeno pogledovala okrog sebe, in kamor koli sem se uzrla, je bilo v mojih mislih:”Uuuu, kako hudo.” Hitro sem pritisnila par fotk, in jih poslala mojemu partnerju in mu napisala:”Sem pa morava priti, veš kako je lepo.” Zelo so mi bili všeč ležalniki in senčniki postavljeni na zelenici, kjer lahko ležiš in uživaš ob pitju svoje najljubše pijače. Po nekaj minutah naju je prišel pozdravit lastnik Matjaž, ki nama je povedal zgodbo o svojem vrhunskem desertnem vinu, ki ga izdelujejo in nama obljubil, da ko se vrneva iz izleta, da nama ga bo dal za poizkusiti. No pa je bilo še nekaj, česar sem se veselila, ko se vrneva nazaj.

Po kavici sem si ogledala leseno hišico, v kateri je bival Tomaž. V resortu imajo dve vrsti namestitev, na zgornjem delu so glamping hišice za 2 osebi, ki so idealne za pare. Ko sem se sprehajala med njimi, me je navdušilo kako so pari uživali, ležali na dekah pred svojimi hišicami, se sončili in pili kavico. Spodnje hišice, v kateri je bil tudi Tomaž, pa sprejmejo 4 osebe in eno dodatno. Arhitektura hišic je po vzoru pastirskih koč iz Velike Planine, in že ko vstopiš te vonj po lesu popelje tja gor v planine. Hišica ima svojo kuhinjo, kopalnico, WC, spodaj posteljo za dve osebi in kavč, ter zgoraj še ležišči za dve osebi. Že na prvi pogled se vidi, da so hišice res vrhunsko izdelane, in kar je zame najbolj pomembno, da so brezhibno čiste. Zunaj pred hišico je terasa, miza in klopi, kjer boste lahko ob jutrih, ob petju ptic, pojedli zajtrk iz povsem domačih sestavin, ki vam ga bo pripravilo izredno prijazno osebje Eco Resorta.

Zame je sožitje z naravo popolno, saj ob sedenju na terasi slišiš petje ptičkov, kravice, ki zvončkljajo, in šumenje reke, ki teče v neposredni bližini. Ob reki je urejena tudi plaža, ki je gotovo v vročih poletnih dneh med najbolj zaželenimi točkami v resortu, otroci pa se bodo lahko kopali tudi v bazenu.

Zelo mi je všeč, da je v resortu na voljo tudi zasebna finska savna v eni izmed lesenih hišk, ki jo predhodno rezerviraš, tako, da je intimnost zagotovljena. Lastnik Matjaž nama je povedal zanimivo zgodbo enega izmed gostov, ki je za Silvestrovo rezerviral savno od 23. ure naprej, si naročil steklenico šampanjca, in novo leto pričakal v savni. To je zame super ideja, ker ne maram mraza, in bi z veseljem vstopila v novo leto v vroči savni.

Celotno izkušnjo pristnosti, pa v resortu zagotovo zapolnijo še ostale živali, ki tam sobivajo. Poleg krav, imajo tudi koze, osličke, goske, dva prikupna pava, ki s svojim oglašanjem prijetno popestrita vzdušje, ter jelene in srne. Najbolj me je navdušil jelenček, ki je tako scrkljan, da pride do ograje in se nastavi, da ga pobožaš. Otroci lahko tudi sodelujejo pri hranjenju živali, kar se mi zdi zelo koristna in lepa izkušnja za otroka.

Poleg športnih aktivnosti, ki jih Eco Resort ponuja v svoji bližnji okolici, pa se bodo bolj drzni kolesarji lahko poizkusili na cross bike stezi znotraj resorta.

Izredno zanimiv mi je tudi visok razgledni stolp, s katerega je razgled fenomenalen, in je super točka za fotografiranje.

S Tomažem sva po hitrem ogledu resorta odpravila na načrtovan izlet. Najprej sva obiskala izvir Kamniške Bistrice, pri katerem sem bila prvič, nato sva šla do slapu Orglice, ki je v bližini. Oboje mi je bilo zelo všeč, in zagotovo se vrnem enkrat avgusta, ko bo najbolj vroče, in bo osvežitev ob hladni vodi prijala. Nato sva se odpeljala proti Zgornjemu Tuhinju, in naprej proti Menini planini, za katero sem že večkrat slišala, a nisem še nikoli bila tam. Kako sva se imela na najinem izletu si lahko prebereš v naslednjem prispevku.

Dokaj utrujena od celodnevnega pohodništva sva se vrnila nazaj v Eco Resort, kjer naju je že čakala miza in večerja. K sreči tako kot jaz, tudi lastnik Matjaž ni pozabil, da nama je obljubil njegovo vrhunsko desertno vino Palmieri. Že ko je omenil, da je to desertno vino z belimi tartufi, sem vedela, da mi bo gotovo všeč. In res, bila sem zelo zelo navdušena. Nato pa je sledila večerja, o kateri lahko samo na kratko povem, da je bila izredno okusna. Moje vtise o hrani pa je najbolje, da si pogledaš v spodnjem videoposnetku.

Ko sva s Tomažem pojedla večerjo se nama je zopet pridružil lastnik Matjaž, s katerim smo še malo poklepetali. Moram izpostaviti, to kar sem že povedala Tomažu, ko sva sedela v restavraciji, da mi je  zelo všeč in da zelo cenim to, da je lastnik prisoten in v stiku s samimi gosti, ker edino tako lahko nekaj dobro deluje. Čuti se tudi domačnost, ki jo marsikje drugje ne začutiš, ko imaš stik samo z zaposlenimi, ki tam delajo, in še to delo jim je odveč. Tukaj pa lahko potrdim, da so vsi, tako lastnik, kot tudi vsi zaposleni, izredno prijazni, komunicirajo z gosti, ter jim s tem dajo še dodaten občutek da so tam dobrodošli.

Po vsem tem, kar sem videla in doživela v Eco Resortu, sem odločena, da bom svoj turistični bon porabila prav tam. Priporočam tudi vam, da obiščete Slovenia Eco Resort, za krajši oddih, počitnice ali pa samo za kakšno večerjo, kavico in sladoled, kot tudi za posebne dogodke, poroke, team buildinge, saj bodo poskrbeli za vse detajle, da bo vaš poseben dogodek popoln. Priporočam tudi enodnevni obisk za družine, tam je pravi raj za otroke, ki se lahko zabavajo na igralih, hranijo živali in se naučijo kaj novega, starši pa boste lahko brezskrbno uživali ob pitju kavice. Moram pa omeniti, da je za razliko od večine ostalih resortov pri nas, cena kave in ostalih pijač normalna.

Po zelo lepem dnevu, sem polna novih spominov za slovo še enkrat pobožala jelenčka, pomahala goskam in pavom, ter se z vzklikom “se vidimo kmalu” odpravila proti domu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja