StartItUp – Izvedel veliko novega, spoznal nove ljudi, se napil in najedel

Včerja sem bil na StartItUp festivalu o katerem sem že pisal na www.zasluzek.org/startitup.

Na StartItUp sem izvedel veliko novih stvari, za katere sem prepričan, da mi bodo v bodoče zelo koristile. Vsi predavatelji so bili super, najboljši pa mi je bil Matej Golob. Par njegovih nasvetov sem že upošteval, nekaj pa jih še moram.

Kot na vsakem seminarju ali dogodku na temo podjetništvo, sem tudi tukaj spoznal nekaj novih ljudi. Na dogodku smo imeli tudi degustacijo vin in fantastične obložene kruhke.

Kot sem že v naslovu napisal sem izvedel veliko novega, spoznal nove ljudi, se ga napil in najedel. In vse to popolnoma brezplačno.

Ne razumem ljudi, da se takih dogodkov ne udeležujejo bolj množično. Jaz osebno sem se trudil, da bi za ta dogodek prepričal štiri moje prijatelje (Boris, Mirko, Gorazd in Matej). Boris se je izredno potrudil, da me prepriča da nikakor nima časa. Če bi dobro pomislil ima čas za marsikatero neumnost, za tole si ga pa ni mogel najti. Mirko in Gorazd sta se tudi na hitro izgovorila, da nimata časa. V resnici, pa me sploh nista poslušala in sta nasploh nezainteresirana za take zadeve. Matej mi je samo sporočil da ne gre. Ne vem zakaj.

Dragi prijatelji, tale moja kritika na vas je bila dobronamerna. Na dogodku je bilo okoli 150 ljudi in prepričan sem, da jih je bilo 90% z vsebino zelo zadovoljnih.

3 komentarji

 1. Zdravo,
  Ker sem ravno omenjen, je mogoče prav da nekaj napišem. Če bi me ti prav poslušal, bi me mogoče celo razumel. Če človek, ki ima družino z 2 majhnimi otroki, dela vsak dan med tednom od 8 do 19, v soboto pa še od 8 do 14, verjemi da res nima želje, pa tudi možnosti da gre v soboto pop. pa na seminar. Pa res ni pomembno ali je plačljiv ali pa celo brezplačen. Ko boš tole bral boš najprej pomislil, da sem si sam kriv da imam takšen delavni čas, ampak ni ravno tako, vendar to je druga tema. Lahko bi skoraj trdil, da sem si v zadnjem času celo postavil službo na prvo mesto v življenju, pa če tudi sem si, ni pa nikakor prav da ostale čisto zbrišem.
  Upam, da boš tole prav razumel, ker se nanaša na točno ta primer.

  LP

  Režek Boris
  Dobratrgovina d.o.o.

 2. 🙂 hja saj piše že v štartu “kogar zanima biznis” . ljudje smo različni enim veliko pomeni prosti čas , drugim družina, tretjim spet služba.
  Enim pa nič od tega ;).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja