Iščem sopotnika za na Filipine

filipini

Že dolgo časa so Filipini na mojem spisku želja za potovanja. Zakaj ravno Filipini?

Prvič zato, ker so mi Filipini všeč iz popotniškega vidika. Sanjske plaže, čudovita narava, prijazni ljudje,… pa še vse je zelo zelo poceni.

Drugič zato, ker vidim na Filipinih poslovno priložnost. Moja dva vzornika Justin in Joe iz ZDA, sta se pred časom preselila na Filipine in delata odličen biznis. Ukvarjata pa se s podobnim poslom kot se jaz. Več o njima najdeš na spletni strani Empire Flippers.

Tretjič pa zato, ker so Filipini drugi dom mojega prijatelja Aleksandra. Moj prijatelj Aleksander Pokovec je predavatelj. Par mesecev na leto preživi na Filipinih, kjer ima svojo hišo. Tudi njegova žena je s Filipinov. Aleksander je zelo zanimiva oseba. Na svojih predavanjih uči ljudi kako najti srečo. Več o njemu najdete na strani VideoCenter.si. Obvezno pa si poglejte spodnji video, kjer boste slišali ogromno dobrih nasvetov!

Na Filipine nameravam iti za 3 do 4 tedne, v časovnem obdobju med novembrom in februarjem. Na potovanja ponavadi ne hodim sam, zato bi s sabo vzel kakšnega sopotnika. Zainteresirani naj mi pišejo na moj email naslov tomaz(afna)gorec.si.

Predvideni stroški potovanja:
– letalska karta od 450 – 800 evrov
– V Lonely Planetu piše, da se po Filipinih da potovati že za 15 evrov na dan, pa če rečemo da si bomo malo več privoščili, stroški enomesečnega potovanja vseeno ne morejo znašati več kot 1000 evrov.

8 komentarjev

 1. Da se jo dobiti za tak denar, ampak je res potrebno spremljati akcije in jo potem takoj kupiti. Idealno je tako, da že veš kam želiš iti, tako kot Tomaž, in potem samo čakaš. Tem cenam je edino potrebno dodati še nekaj potnih stroškov, saj so običajno iz Munchna ali Milana.

 2. ojla, z možem zares razmišljava o selitvi na Filipine; imava prijatelja, ki oddaja apartmaje in živi v tej državi; naju obvešča, za naju išče majhno hiško z možnostjo dveh apartmajev za oddajo; torej, ne potrebujeva velikega biznisa; nikakor ne; seveda pa je najprej potrebno potovati tja; želela bi sopotnika; potovala bi v mesecu novembru; v primeru najinega pozitivnega občutka pa selitev do spomladi 2019; prijatelj je na otoku panglao; ampak, ni nujno, da tudi midva živiva na tem otoku; že dve leti se pogovarjava o tej državi, medsebojno, doma, razmišljava, čutiva po spremembi,tako da bova vsaj potovala kot turista za krajši čas in nato odločitev; doma pa prodaja delno; karte se dajo ugodno dobiti; npr. sedaj v maju 600EUR povratna z samo enim postankom; v decembru cene močno narastejo; gremo skupaj v družbi; midva nisva tako vešča v angleščini-srednje; aktiven par, 50.let;

 3. MARJETKA IN DAVORIN BUDLER
  Pozdravljena!
  Zanima me ali sta se takrat odločila in odšla na Filipine?
  Mi lahko opišeta izkušnje in nekaj smernic za tamkajšnje bivanje?
  Ali sta, če sta tam zadovoljna in kako je vajino življenje tam.? Jaz sem samska z malo več kot 500 eur pokojnine in me močno vleče v te dežele, da na stare dni tam preživim.
  Če mi lahko kakor koli pomagata z nasveti, vama bom zelo hvaležna in še obiskat bi vaju prišla.
  Hvala že v naprej in lep pozdrav!
  Vladka

  1. Filipini niso več poceni destinacija.
   Cene so približno skoraj kot pri nas.
   Gorivo 1.35 ?
   Mleko je dražje
   Ostale cene so zelo blizu našim cenam, nekateri izdelki pa so celo dražji, kot pri nas.
   Tako, da ne delajte več reklame, kako je vse poceni na Filipinih, ker sem se prepričal celih 28 dni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja