Svet knjige

Večina ljudji knjige ne zanimajo. Tudi mene niso zelo dolgo časa. Do svojega 20 leta sem prebral maksimalno 30 knjig. Bil sem prepričan, da sem pameten in bolj ‘frajer’ ker ne berem. Tisti, ki so brali knjige so veljali za ‘piflarje’. Spomnim se, da mi je enkrat mož od tete (najbrž edini izobražen v našem sorodstvu) rekel, da tisti, ki berejo so veliko bolj pametni, razgledani in bolj uspešni v življenju. Seveda mu nisem verjel.

Moram reči, da sem v zadnjih letih spoznal veliko zelo uspešnih ljudi. Vsi ti uspešni ljudje imajo eno skupno lastnost. Vsi veliko berejo knjige.

Zadnjih pet let tudi sam veliko berem. Letos sem prebral vsaj 15 knjig. Z zagotovostjo lahko trdim, da odkar berem knjige, mi gre bolje tako na poslovnem, kot na zasebnem področju.

Že vrsto let sem član knjižnega kluba Svet knjige. Najboljše pri Svet knjige je to, da moram na vsake tri mesece kupiti eno knjigo. Ko še nisem bil toliko zagret za branje, so me ravno katalogi Svet knjige in obveza, da moram kupiti eno knjigo, dajali spodbudo da sem se spet spravil k branju. Članstvo v knjižnem klubu Svet knjige toplo priporočam.

Veliko ljudi mi je že reklo, da gredo zelo radi z mano na kavico, ker se je z mano zanimivo pogovarjati. Prepričan sem, da je to zaradi moje splošne razgledanosti, ki pa sem jo največ pridobil z branjem knjig. Nekaj splošne razkledanosti, pa so mi dala tudi potovanja, seminarji, druženje,…

Pred kratkim sem v družbi povedal, da zelo uživam, ko na plaži berem knjige. Pa se je oglasila ena ženska, ki je rekla:”Jaz sem zadnjo knjigo prebrala v osnovni šoli za domače branje.” Imel sem občutek, da se je z tem hotela pohvaliti. Me je že imelo, da bi ji povedal, da ravno zaradi tega, pa je tam kjer je. Je namreč snažilka. Zame je sicer vsako delo častno (lenuhe pa preziram), nimam nič proti delu snažilke, samo hočem povedati, da je znanje tisto, ki prinese boljšo službo in boljšo plačo.

3 komentarji

 1. Tudi sam sem bil tak. Ko sem bil mlajši nisem rad bral, sploh ne knjig, ki so bile za domače branje v srednji šoli. Ko sem odkril spletni marketing, mi je pa v glavi naredilo “klik” in od takrat naprej, sedaj kaki dobri dve leti berem vsaki dan. Tudi od Tony Robbinsa sem slišal, da naj bi vsak človek moral brati vsaj 30 minut dnevno. Z branjem sem zelo izboljšal angleščino, ker večina berem v angleščini. Veliko pa berem tudi knjige o meditaciji, zdravem življenju itd. Knjige so res zakon, ter tudi delček poti do uspeha. Lp, Mitja.

 2. Živjo,

  isto tukaj 🙂

  Kaj pa bereš/bereta? Strokovne knjige ali tudi leposlovje? Sam sem si zadnjič naročal androida iz dealextreme za 100$ + 20? carine + 5?(brezveznih) stroskov poste slovenije. Kupil sem si z namenom, ker se mi ne da sedet za računalnikom in brat knjige- tukaj mislim na strokovne.. Z napravco sem zelo zadovoljen, lepo dela in uporabna je tud za net (ima wireless in vse).

  So pa drage, če bi si kupil vse.. Ko mi je katera res vredu, pa izkazem podporo in jo kupim. Poceni knjige so na bookdepository.

  Leposlovje pa v knjiznicah.

 3. No, ja, jaz se ne bi ravno hvalila s številko 15 knjig/leto. Toliko jih mnogi ob službi in vseh obveznostih z družinskim življenjem preberemo v enem mesecu. V svojih “najboljših časih” (v srednji šoli in na faksu) pa sem prebrala po 7 ali 8 knjig na teden, med počitnicami še več 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja