Zelenjavna juha, ki odpravlja “mačka”

zelenjavna juha

Zelenjavna juha, ki odpravlja “mačka” je jed, ki bo zanesljivo pomagala vsem, ki imate grozen glavobol zaradi alkoholnega vrenja v želodcu. Izraz imeti mačka pomeni, da je človek zastrupljen z alkoholom, da ledvica in jetra ne delujeta dobro in ima migreno. Rahlo se zaradi vnetja možgani napihnejo, od tod tudi zbadajoče bolečine in občutek, kot da imamo vnetje sinusov. Zelenjavna juha, pripravljena na tak način, kot je v članku opisano, pa preverjeno pomaga.

Kako sploh alkoholno vrenje v telesu nastane? Več načinov je, najbolj naraven način je, da pojeste ali popijete nekaj, kar bo povzročilo alkoholno vrenje v želodcu. Največkrat je to sadje. Čim bolj zrelo je, hitreje bo zavrelo. Če kombiniramo sadje še z vodo ali drugo tekočino, sploh z radensko, bo alkoholno vrenje še hitrejše nastalo. Enako velja za sokove. Če smo po zaužitju sadja ali sadnih sokov izpostavljeni toploti ali soncu, se bo alkoholno vrenje še pospešilo. Vrenje povzročata tudi kvas in mleko. Zato lahko zaužitje kruha ali drugih izdelkov, ki vsebujejo kvas, povzroči alkoholno vrenje. Tak primer je kruh z ajvarjem. Če boste po tem spili kaj soka, mleka ali čaja, je rezultat alkoholnega vrenja zagotovljen. V kategorijo sadnih sokov spadajo tudi vino, kis in žganje, ki so se že iz sadja s pomočjo kemičnih reakcij pretvorili v alkohol in v telesu še bolj vrejo. Zato odsvetujem uživanje vseh treh in sta iz mojega prehrambnega seznama izločeni. Zelenjavna juha je nasprotje naštetega, telo hladi in ga umirja.

Sestavine: pol sklede brokolija, četrt sklede peteršilja list in korenina, 1 nadzemna koleraba, četrt sklede temnozelenega in rdečega radiča ali regrata

Alkoholno vrenje povzroči zastrupitev, omamljenost, agresijo, nerazsodnost in močno negativno vpliva na živčevje, presojo, čutila ter motoriko. Telo se začne braniti tako, da dvigne telesno temperaturo, zato alkohol na nek način greje. Sprožijo se vnetja, utirjenost in zaspanost, lahko tudi koma. Posledice alkoholnega vrenja ponavadi ne pridejo čisto takoj, stopnjujejo se in najbolj so občutene naslednji dan, po slabo prespani noči.
Če pride do alkoholnega vrenja, vam bo zagotovo pomagala zelenjavna juha, ki odpravlja mačka. Zakaj je tako učinkovita? Zelenjavna juha vsebuje snovi, ki hladijo telo in ga umirjajo, skrivnost pa je v oksalatih in rudninah, ki pa lahko povzročijo krče v nogah. Zato preberite, kako pripravite zelenjavno juho, da bo učinkovala brez stranskih učinkov. Recept je velikokrat preverjen ne več osebah. Je pa preventiva boljša kot kurativa.

V primeru, da ima oseba take težave, da nima apetita, lahko zelenjavno juho shranite v dobro zaprte steklene posode v hladilnik. Priporočam, da posebej skuhate črno ali belo sojo, če jo ta oseba prenese in jo dodate zelenjavni juhi, da je bolj hranljiva. Lahko dodate namesto soje opran ter posebej zavret rjavi fižol iz konzerve. Zakaj uporabljam konzerviran fižol si preberite v članku Ričet ali ješprenj. Naj vam zelenjavna juha tekne in pomaga.

Zelenjavna juha za dve osebi, potrebujete naslednje sestavine:
pol sklede brokolija (lahko izkoristite tudi majhne mlade liste), četrt sklede peteršilja list in korenina, 1 nadzemna koleraba,četrt sklede temnozelenega in rdečega radiča ali regrata
Če želite, da bo jed močna potrebujete še 200 g črne soje ali rjavega fižola.

Če imate vrt, imate srečo in lahko zelenjavo za zelenjavno juho naberete kar tam, drugače pa jo kupite v trgovini. Potrebujete eno večjo solatno skledo temno zelene zelenjave. Največ naj bo brokolija. Brokoli naj bo nabran ali očiščen tako, da bodo samo cvetovi brez stebel. Stebla vsebujejo precej oksalatov in lahko povzročijo krče v nogah. Enako velja za zelenjavo, naj bo čim bolj mlada brez stebel. V zelenjavno juho lahko dodate tudi veliko peteršiljevega listja in eno korenino peteršilja. Manjša kot je, bolje je, več ima v sebi. Lahko naberete tudi nekaj regrata. Regrat se nabira vse leto, užitna je celotna rastlina s korenino vred. Listi pa naj bodo čim bolj mladi in majhni. Kolerabo, peteršilj, regrat, brokoli in radič narežite oziroma nasekljajte na čim bolj drobno. Zelenjavna juha bo tako tudi zelo okusna.

Vzemite večji lonec, lahko 3 litre, dajte vanj do vrha vodo in zelenjavo, zavrite in zmanjšajte na najmanjši ogenj ter pustite počasi vreti 2 uri. Vre naj samo toliko, da se voda vidno premika v loncu.
Vmes lahko pripravite fižol. Priporočam iz konzerve. Date ga v vodo, ki naj sega let oliko čezenj, kolikor je fižola v posodi. Zavrite in odlijte ter nato na koncu dodajte zelenjavni juhi. Lahko pa se odločite za sojo. Soja se nenamočena kuha vsaj 1 uro, skuhajte do mehkega, na močnem ognju. Ko je kuhana, jo odlijete in na koncu dodate zelenjavni juhi. Tako bo zelenjavna juha postala močna jed, ki jo bo lahko prizadeti jedel ta dan ali še naslednji dan, če nima apetita za kaj drugega.

Pri alkoholnem vrenju res odsvetujem star pregovor, da se klin s klinom zbija. Res ne boste več čutili bolečin po ponovnem vnosu alkohola, vendar pa boste naredili telesu, živčevju in jetrom ter ledvicam gromozansko škodo. Alkoholno vrenje se zgodi vsakomur. Tudi meni, ki teh zadev ne uživam. Včasih pojem kaj takega, kar vrenje povzroči in prehitro popijem tekočino za jedjo, pa potem pride do te neljube kemijske reakcije. Takrat shladim telo z zelenjavno juho, ki odpravlja mačka ter potrpim kazen do konca. Skušam se iz tega kaj naučiti in ne ponavljati napak. Zelenjavna juha ni samo v pomoč pri opisanih težavah ampak je jed, ki vam no pomagala k zdravju tudi v poletnih dneh, ker hladi ali če imate vročino iz drugih razlogov.

Ali je zelenjavna juha, ki odpravlja mačka, jed za vsak dan?

Zelenjavna juha, ki odpravlja mačka je jed, ki precej shladi telo. Priporočam jo za poletne dni, ko je zelo vroče ali če ima človek vročino in kot odpravljanje posledic alkoholnega vrenja v telesu. Pozimi vas bo preveč shladila.

Ali je zelenjavno juho, ki odpravlja mačka, težko narediti?

Jed pripravimo z lahkoto. Zelenjavno juho, ki odpravlja mačka, lahko naredi vsak tako, da kupi ali nabere temno zeleno zelenjavo, kot so brokoli, peteršilj s korenino, regrat s korenino, radič, nadzemno kolerabo in jo na drobno nareže ter kuha na majhnem ognju 2 uri.

Ali je zelenjavna juha veganska jed?

Zelenjavna juha, ki odpravlja mačka je veganska jed, sestavljena izključno iz rastlin in se ne uporablja skupaj z mesom, ker potem ne hladi telesa in ne odpravlja posledic mačka. Uživajo jo lahko vsi, neglede na prehranske navade.

Ali lahko jem še kaj drugega poleg zelenjavne juhe za odpravljanje mačka?

K zelenjavni juhi, ki odpravlja mačka priporočamo dobro kuhano sojo ali fižol, ki ju skuhajte in odlijte posebej ter dodajte juhi. Ne priporočamo ničesar drugega, kot tiste sestavine, ki so navedene v receptu. Najbolje je, da vsaj en dan jeste samo to juho.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja