Kako najti cenovno ugoden apartma na hrvaški obali?

Hrvaška postaja vse bolj zaželena turistična destinacija, kar je za nas Slovence slabo, saj so se cene turističnih namestitev na hrvaškem in tudi vsega ostalega, dvignile v nebo.

Za Slovence so najbolj priljubljena namestitev na hrvaškem apartmaji, katerih cena najema se vsako leto občutno poveča.

Glede na to, da se zadnjih 10 let ukvarjam s turizmom in sem v tem času to panogo zelo dobro spoznal ,vam bom v nadaljevanju povedal par trikov, kako lahko pridete do cenovno ugodnega apartmaja na hrvaški obali.

Na Hrvaškem se z oddajo apartmajev ukvarja veliko število starejših ljudi. Večinoma so ti starejši ljudje zelo neiznajdljivi kar se tiče promocije svojega apartmaja. Zato imajo manjše povpraševanje in posledično nižje cene.

Teh apartmajev običajno ne boste našli na spletu, saj lastniki nimajo spletnih strani. Če jih slučajno imajo, pa boste te strani zelo težko našli, saj se ne pojavljajo visoko na Googlu. Starejši ljudje se tudi ne zavedajo, kako zelo pomembno je, da imajo na svoji spletni strani profesionalne fotografije. Poznam primere, ko nekateri lastniki zelo slabe apartmaje oddajajo zelo dobro in po relativno visoki ceni, čeprav so njihovi apartmaji ene navadne luknje. To jim uspeva, ker imajo profesionalne fotografije. Obstajajo pa lastniki apartmajev, ki imajo solidne apartmaje, vendar slike narejene z Nokio izpred desetih let. Ti svojih apartmajev ne znajo prodati niti po zelo ugodni ceni.

Eden takih lastnikov je g. Marijan, ki ima na otoku Pagu več apartmajev na dveh lokacijah. Ena od lokacij je pravljična! Apartma je samo par metrov od tako rekoč ‘privatne’ plaže. Več informacij o tem apartmaju najdeš na http://www.otok-pag.si/apartmaji-glavan-vlasici. Ti apartmaji se nahajajo v mirni vasici Vlašići.

Druga lokacija, kjer ima g. Marjan apartmaje pa se nahaja v mestu Pag. Te apartmaje pa si lahko pogledate na http://www.otok-pag.si/apartmaji-glavan-pag. Gospoda Marijana lahko kontaktirate preko spletnih obrazcev na zgornjih povezavah.

Poglej si spodnji video posnetek in se prepričaj, kako je otok Pag lep

Druga taka oseba, ki se ne znajde ravno najbolje s promocijo svojega apartmaja na otoku Iž, je gospa Srečka iz Izole. Gospa Srečka ima lep apartma na otoku Iž, ki ga lahko najamete po zelo ugodni ceni. Več o apartmaju si lahko preberete na https://www.tomazgorec.si/apartmaji-iz, kjer lahko preko spletnega obrazca kontaktirate direktno gospo Srečko. Če vas zanima, kako lepo je na otoku Ižu, si preberite moj članek z naslovom Otok Iž je idealen za tiste, ki imajo radi mir, ki ga najdeta na https://www.tomazgorec.si/apartmaji-iz.

Če ste ljubitelj čudovite narave in planinarjenja, potem se odpravite v Baško na otok Krk. V okolici Baške vam je na voljo veliko pohodniških poti. Od zelo lahkih, do bolj zahtevnih. Jaz sem prehodil skoraj vse, pet opisov pa najdeš na http://www.otok-krk.si/baska-pohodniske-poti. Če greste v Baško boste zelo poceni dobili apartma pri starejšem paru, ki ima skoraj nove apartmaje. Cena v pred in po sezoni je že od 25 evrov dalje za 2 osebi in od 40 evrov dalje v apartmaju za 4 osebe. Vse o teh apartmajih najdeš na http://www.otok-krk.si/apartmaji-hrabric-radica-baska.

Obstaja še ena skupina ljudi, pri katerih se da najeti apartmaje ceneje. To so razni podjetniki in osebe, ki imajo dobro službo in se malo še ukvarjajo z oddajo apartmajev, nimajo pa dovolj časa, da bi se resno posvetili promociji svojih apartmajev in tako imajo cene nižje, kot tisti, ki se 100% posvetijo oddaji apartmajev.

Ena od takih oseb je gospa Sanda, ki je priznana ginekologinja iz Zagreba. Šele pred kratkim je začela oddajati svoja dva apartmaja v Njivicah, ki sta na odlični lokaciji tik ob morju z lepo plažo, zraven pa je borov gozdiček. Apartmaja sta nova in zelo lepo opremljena. Cena sicer ni ravno zelo nizka, bi pa zagotovo lahko bila bistveno višja glede na lokacijo. Slike apartmajev in lokacijo si lahko pogledate na http://www.otok-krk.si/apartmaji-sanda-njivice, kjer lahko preko spletnega obrazca kontaktirate direktno gospo Sando.

Na http://www.otok-krk.si/apartmaji-boris-primorac-njivice/ najdete apartma še enega doktorja, ki ima apartma samo 30 metrov od lepe plaže.

Lep apartma na otoku Pag po ugodni ceni nudi gospod Kranjčevič iz Maribora. Gospod je uspešen podjetnik in se je šele začel ukvarjati z oddajo apartmajev. Več o njegovem apartmaju najdete na http://www.otok-pag.si/apartmaji-kranjcevic.

Po zelo ugodni ceni lahko dobite tudi zelo lepe apartmaje v Šilu na otoku Krk. Apartmaji imajo 4 zvezdice (večinoma imajo apartmaji na hrvaškem po 3 zvezdice) in so zelo lepo urejeni. V teh apartmajih sem že bil pred dvema letoma in se tudi letos vračam za en teden. Grem od 2.6. do 9.6. in komaj čakam. Sam sem izredno navdušen nad Šilom. Šilo ima veliko zelo lepih plaž. Takih in drugačnih. Jaz sem najbolj navdušen nad eno, kjer ni žive duše in so super stene za skakanje v vodo. Pa ne misliti, da so v Šilu samo take kamnite plaže. Veliko je lepih peščenih, primernih za otroke,.. Preberi si članke z naslovom Šilo je košček zemeljskega raja, ki si ga lahko prebereš na http://www.otok-krk.si/silo. Več informacij o omenjenem apartmaju pa najdeš na http://www.otok-krk.si/apartmaji-ivica-silo.

Plaža Zala na otoku Krk

Če vam je kateri od zgoraj navedenih apartmajev všeč, vam predlagam, da preko kontaktnega obrazca kontaktirate direktno lastnika in se dogovorite za termin in ceno.

V primeru, da med navedenimi apartmaji ne najdete nekaj primernega zase, vam predlagam, da se odpravite apartmaje iskati na spletno stran ApartmajiDirekt.com. Namreč to je turistični portal, katerega sem včasih bil solastnik in ga poznam zelo dobro. Vem, da se na tem portalu oglašujejo predvsem apartmaji, katerih lastnik se najbolje ne znajdejo s promocijo, kar običajno pomeni, da so apartmaji na voljo po nižji ceni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja