V Balkisu se boste počutili kot v pravljici

Bi šli na nekajdnevni izlet, kjer se boste imeli zelo lepo po ugodni ceni?

Samo slabe tri ure vožnje iz Ljubljane vas čaka čisto drugačen svet, kjer boste zelo lepo sprejeti. Uživali boste v odlični hrani, občudovali naravne lepote in se sprostili. Vse skupaj vas bo stalo bistveno manj, kot bi pričakovali.

Turistično naselje Balkis se nahaja v kraju Romanovci v Bosni in Hercegovini. Najbližja pot iz Slovenije vodi preko Zagreba, kjer nadaljujete pot po avtocesti Zagreb – Beograd. Avtocesto zapustite na izhodu Okučani, kjer nadaljujete pot do Gradiške, ki že leži v Bosni in Hercegovini. Iz Gradiške nadaljujete pot proti Banja Luki. Okoli 25 kilometrov pred Banja Luko na izhodu Aleksandrovac, pri kraju Romanovci zapustite avtocesto, od koder je TN Balkis oddaljen le še nekaj kilometrov. Od tu naprej je veliko kažipotov za Balkis, tako da ga ne morete zgrešiti.

Balkis

Balkis je idilično urejeno turistično naselje. Težko je opisati kako je tukaj lepo, zato si lahko ogledate zgornje slike, da si boste lažje predstavljali. Jaz sem Balkis obiskal v mesecu februarju, ko je bil še sneg. Že takrat sem bil nad naseljem navdušen, zagotovo pa je še veliko lepše spomladi in poleti, ko sije sonce in narava ozeleni.

Prenočili boste v čudovitih bungalovih, zgrajenih iz naravnih materialov, opremljeni pa so v etno stilu. Tu sem se počutil čudovito in tudi spal sem odlično.

V sklopu naselja so vam na voljo igrišča za nogomet, košarko, tenis in odbojko. Imajo tudi odprti bazen z jacuzzijem in atraktivno jezero, po katerem se lahko vozite s čolni ali lovite ribe.

Poskrbljeno je tudi za otroke, saj imajo posebno igrišče, ki ga bodo v kratkem opremili z različnimi igrali. Na voljo je tudi restavracija, kjer vam nudijo odlično hrano in pijačo. Restavracija ima zelo lepo urejen letni vrt, kjer boste uživali v tradicionalni kulinariki.

V Balkis lahko pridete tudi z avtodomom. Imajo urejen prostor za avtodome z vsemi priključki (elektrika, voda in kanalizacija), ki jih potrebujete.

V tem čudovitem turističnem naselju je cena bivanja več kot ugodna. Za eno osebo je cena nočitve z zajtrkom samo 20 evrov, se pa da za več oseb in nočitev še dodatno pogajati za še bolj ugodno ceno.

Balkis

Če se bojite, da vam lahko v Balkisu postane dolgčas, je vaš strah popolnoma odveč. V bližnji okolici je veliko naravnih in kulturnih znamenitosti. Naj naštejem samo nekaj najbolj pomembnih: kanjon Tijesno, naravni kamniti most, trdnjava Kastel, samostan Gomionica, cerkev svetega Ilije, srednjeveška trdnjava Zvečaj, …

Tisti, ki imate radi aktiven dopust, boste zagotovo prišli na svoj račun, saj je na voljo rafting, canyoning, gorsko kolesarjenje, prosto plezanje, jadralno padalstvo, pohodništvo in jahanje.

Tudi Banja Luka je zelo zanimivo in lepo mesto ob reki Vrbas, ki se ga izplača raziskati.

Drugo ime za Banja Luko je Mesto žensk. To ime je Banja Luka dobila zato, ker Banjalučanke slovijo kot zelo lepa dekleta in zato, ker naj bi v Banja Luki živelo veliko več žensk kot moških. Po nekaterih podatkih naj bi v Banja Luki živelo sedemkrat več žensk kot moških. Po mojem mnenju to ne drži, ker potem bi na ulici in v lokalih srečeval samo ženske. Kakšno je resnično razmerje med moškimi in ženskami v Banja Luki, trenutno ni uradnih podatkov. Bodo pa na voljo kmalu, saj naj bi v kratkem imeli popis prebivalcev.

Drugače je Banja Luka moderno in živo mesto, kjer so cene zaenkrat še zelo nizke. V izredno lepo opremljenih lokalih boste pivo dobili že za en evro. Za kosilo ali večerjo boste v restavraciji plačali od 5 do 10 evrov. Veliko ljudi, predvsem mladih, je v Banja Luki brezposelnih. Tisti, ki imajo zaposlitev in plačo v višini 300 – 400 evrov so zelo zadovoljni.

Po mojem mnenju je Banja Luka mesto, kjer boste dobili največ za svoj denar, zato se ga zagotovo izplača obiskati. Ne samo zato ker je poceni, ampak tudi zato, ker boste videli veliko zanimivih stvari, ter zaradi dobre hrane in prijaznih ljudi.

Turistično naselje Balkis lahko direktno kontakirate tudi preko spodnjega obrazca:

 

  Vaše ime

  Vaš e-mail

  Vaše sporočilo

   

   

   

  2 komentarja

  1. Tole zgleda pa res zelo lepo! Vsekakor odlična ideja Tomaž za kakšen podaljšan vikend izlet. Zagotovo bo kdaj prišlo prav. Sploh mi je všeč to, da je okoli veliko stvari za počet in videt.

  2. Takšnih on pofobnih lokacij je v Bosni še veliko več. V Bosni sem bil že 4x tudi prejšnji teden in kmalu zopet grem, tidi jaz aem navdušen nad Bosno, neokrnjeno naravo, nizkmi cenami.res lepi dekleti-ženami,…….!

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja