Malo me je strah, da bom v Slovenijo prinesel coronavirus

Coronavirus

Priznam, da me je coronavirus malo prestrašil. Trenutno sem namreč na potovanju po Indoneziji. Tukaj sem dobra dva tedna in moje zdravje je super. Zelo pazim na higieno in kar malo pretiravam z umivanjem in razkuževanjem rok. Tako da mislim, da se tukaj s coronavirusom oziroma koronavirusom ne morem okužiti. Upam tudi, da se nisem okužil na poti v Indonezijo na letalu ali letališču. Če bi se, bi se verjetno že pokazali kakšni simptomi.

Približno dva tedna pred mojim odhodom na potovanje sem celo razmišljal, da ostanem doma. Takrat sem na svojem blogu napisal članek z naslovom Ali naj grem kljub koronavirusu na potovanje v Azijo, ki si ga lahko preberete na https://www.tomazgorec.si/koronavirus. Večina ljudi mi je takrat svetovala, naj se na potovanje odpravim. Nekateri so me celo malo okarali, da sem preveč boječ.

Sedaj pa me je malo strah, da bi se s coronavirusom okužil na poti domov, na letalu ali letališču. Nisem sicer strahopetna oseba, ki za vsako malenkost dela paniko. Nasprotno, za marsikatere stvari sem kar malo preveč pogumen. Ampak trenutno vsak normalen človek ve, da je tale coronavirus resna zadeva. Sicer se še najde kdo, ki pravi, da vse to napihujejo mediji in da ni nobenega razloga za strah. Tako sem mislil tudi jaz, dokler coronvirus ni postal razlog za odpoved dveh dirk moto GP in avtosalona v Ženevi. Veste, koliko denarja je v igri pri obeh zadevah? Prepričan sem, da ju ne bi kar tako odpovedali, če stvar ne bi bila zelo resna.

Dobro, da sem s seboj vzel večje število zaščitnih mask, ki mi jih je podarilo podjetje Art PE iz Trebnjega. To ni dogovorjena reklama zanje. Podjetje omenjam zato, ker je lastnik podobna oseba kot jaz in rad kaj komu tudi podari. Ljudje, ki ti ne bi niti pod razno nekaj naredili ali dali zastonj, pa tudi če to stane samo 10 centov, mi gredo namreč na živce.

Na letališčih in letalih bom tudi skrbel, da si bom ves čas umival in razkuževal roke ter se izogibal stikom z ljudmi. Upam, da bo letalo na pol prazno, tako da se bom usedel nekam, kjer ne bo nikogar v bližini.

Ko pridem domov, bom šel v samokaranteno, da slučajno ne bi okužil koga od domačih, sodelavcev ali kogar koli, če bi res slučajno staknil coronavirus. Na sreči imam delo, ki ga lahko opravljam kjer koli. Potrebujem samo računalnik in internet.

Kakšno je vaš mnenje glede coronavirusa? Menite, da sem preveč paničen? Imate kakšen nasvet zame? Zelo bom hvaležen, če mi svoje mnenje ali nasvet napišete v komentar tega prispevka.

Drugače se imam na potovanju super. Videl sem že ogromno lepih in zanimivih stvari. Kaj vse sem videl in doživel na potovanju, si lahko pogledate na https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos. Na mojem Youtube kanalu sem objavil že več kot 20 videoposnetkov. Tisti, ki me spremljajo, pravijo, da so zelo zanimivi. Verjamem, da bodo tudi vam.

Čeprav je minila že malo več kot polovica potovanja, imam občutek, da bom najlepše stvari videl ravno v zadnjem delu.

Če ste ljubitelj rajskih plaž, si morate ogledati slike na mojem Instagram profilu, ki ga najdete na  https://www.instagram.com/tomazgorec, ali v Instagram preprosto vpišite Tomaž Gorec in me boste našli. Tukaj je toliko rajskih plaž, da si niti ne uspem ogledati vseh. Eno lepo si lahko pogledate na spodnjem videoposnetku.

Kakšna se vam zdi plaža? Če mene vprašate, pravi raj.

Na potovanju se imam super, mi pa razpoloženje res malo kvari tale coronavirus. Še posebej takrat, ki v medijih preberem kakšno novo novico na to temo. Takrat dobim kar občutek, da začnem dobivati simptome coronavirusa. Začnem razmišljati, da mi je vroče, da imam mogoče vročino, da me mogoče hoče nekaj boleti glava … Hvala bogu, da se ne morem prepričati, da se me loteva še kašelj. Že velikokrat sem prebral, da si tisto, o čemer razmišljaš. V moč misli drugače 100-odstotno verjamem.

2 komentarja

  1. Uživaj. To, da boš šel v samokaranteno je zelo odgovorno od tebe. Drugače pa imam že kar nekaj konentarjev ljudi, ki so korona virus preboleli. Par dni hude vročine. Bolečine v prsih. A le par dni. Po desetih dneh so čisto ozdraveli. Tudi bris je negativen. Spomni se meseca dni nazaj, ko je navadna gripa zdesetkala otroke v šoli in uslužbence marsikje. Pa ni bilo nobenega medijskega pompa. Moj Jakob je v treh tednih prebolel štiri virusne okužbe. Z možem in njegovo dekle pa smo ostali zdravi. Tako, da, ja, uživaj. Ker jaz verjamem, da je tvoj imunski sistem popolnoma odporen. Ker uživaš in dobro ješ. Pomisli, kar nekajkrat si bil pošteno moker, pa nisi zbolel. So, don’t worry be happy.

  2. Zelo dobro se mi zdi, da razmišljate, glede virusa.. Sam držite se tega.

    Glede potovanja, pa probajte, posneti koga ki govori v kamero,, saj boste lahko potem posneli film,,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja