Lep pozdrav iz Indonezije. Čudovito je raziskovati svet!

Tumpak Sewu

Ne morem vam povedati, kako lepo je raziskovati svet. Kaj vse vidiš in doživiš. Ne pravijo zaman, da potovanja širijo obzorja. 

Kaj vse lepega in zanimivega sem doživel v teh dobrih dveh tednih potovanja po Indoneziji in Maleziji, si lahko pogledate na mojem Youtube kanalu, ki ga najdete na https://www.youtube.com/user/tomazgorec, ali v Youtube vpišite Tomaž Gorec. Doslej sem na svojem Youtube kanalu objavil kar 21 videoposnetkov, kar pomeni, da sem objavil več kot enega na dan.

Če ste si ogledali vsaj nekaj videoposnetkov na mojem kanalu, lahko vidite, da sem doslej videl že veliko zelo zanimivih in drugačnih krajev in da se imam super.

Trenutno se nahajam na otoku Lombok. Nastanjen sem v mestu Kuta, ki leži na južnem delu otoka. Otok raziskujem z najetim skuterjem. Ne morem vam povedati, kakšno super novo Hondo sem dobil. Cena najema je samo tri evre in pol na dan. Tudi bencin je zelo poceni – liter stane samo okoli 45 centov. Glede na to, da se mi zdi, da ta moja Honda porabi največ liter in pol goriva na 100 kilometrov, se vozim skoraj brezplačno.

Danes zjutraj sem vstal ob pol petih. Namenjen sem bil na severni del otoka, kjer je veliko zanimivih stvari. Najbolj zanimiv je verjetno 3.726 metrov visok vulkan Rinjani z okolico. Poleg vulkana je na severnem delu otoka veliko zanimivih razglednih točk in slapov.

Žal mi je današnji plan pokvaril dež. Dež je na tem potovanju v bistvu edina moja težava. Pada skoraj vsak dan. Običajno začne padati med tretjo in četrto uro popoldne, kar je v končni fazi še nekako spremenljivo, saj je ob šestih zvečer že tema. Upam, da bo danes padalo čim dlje, saj sem nekako ugotovil naslednje: če en dan zelo dežuje, potem naslednji dan ne. Tako da bom šel jutri na sever.

Sicer me ne jezi, da pogosto dežuje. Živim namreč po pravilu, da je vse za nekaj dobro. Ta deževen dan bom izkoristil, da napišem kakšen prispevek za moj blog, odgovorim na elektronska sporočila in naredim še kaj za službo.

Moje potovanje v Indonezijo in Malezijo se je sicer začelo sanjsko. Najprej sem bil nekaj dni v Kuala Lumpurju. Čeprav nisem ravno največji ljubitelj velikih mest, mi je bil Kuala Lumpur všeč in zanimiv. Nekaj posebnega je bil hotel, v katerem sem bival. Na strehi zelo visoke zgradbe je namreč bazen. Kako sanjsko je bilo tam, si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.

Iz Kuala Lumpurja sem odletel v mesto Yogyakarta na otoku Java. V okolici sem si ogledal številne znamenitosti, med drugim tudi največji budistični tempelj na svetu, ki se imenuje Borburdur, in zelo zanimiv in veličasten hindujski tempelj Prambanan. Na obeh lokacijah sem posnel videoposnetka, ki ju najdete na mojem Youtube kanalu.

Iz Yogyakarte sem se odpravil na ogled znamenitega slapu Tumapak Sewu. Vožnja z lokalnimi avtobusi je trajala neskončno dolgo. Pika na i je bilo še to, da sem ob enajstih zvečer zamudil izstopno postajo in sem potem s svojimi 40 kilogrami prtljage izstopil v temni ulici. Kako se je vse skupaj končalo, vam povem na videoposnetku na https://youtu.be/zxfJ-jfJGiI.

V kraju, kjer je slap Tumpak Sewu, je bilo čudovito. Imel sem zelo prisrčno hiško, narejeno iz bambusa. Da ne omenjam slapu, ki je res nekaj posebnega. Če bi bil tam več dni, bi si ga šel ogledati vsak dan. 

Po slapu Tumapak Sewu me je spet čakala celodnevna naporna vožnja z avtobusom. Ta dan sem na avtobusih in avtobusnih postajah preživel 12 ur. Sama vožnja sploh ni taka težava. Največja težava je bila to, da sem moral štirikrat presesti. To pomeni, da moraš ves čas misliti, kdaj greš z avtobusa in kdaj ter kako boš našel avtobus za naprej.

Ko sem po 12 urah prispel v mesto Banyuwangi, sem bil resnično vesel. Tja sem šel zato, ker sem si želel ogledati vulkan Ijen.

Iz mesta Banyuwangi sem odletel na otok Lombok, kjer sem tretji dan, in bom tu ostal še dva ali tri dni.

Na Lomboku res uživam. Z najetim skuterjem raziskujem otok. Včerajšnji dan je bil eden najlepših doslej. Čisto počasi sem se s svojim skuterjem vozil po res razgibani pokrajini in opazoval zalive, plaže, hribe, vasice in ljudi.

Sanjskih plaž sem na Lomboku videl že na desetine. Nekaj slik teh čudovitih plaž si lahko pogledate na mojem Instagram profilu na https://www.instagram.com/tomazgorec. Če so vam moje slike všeč, bom zelo vesel, če mi boste sledili na Instagramu.

Pred mano je še slaba polovica potovanja. V drugem delu me čaka še veliko zelo zanimivih in lepih stvari. Veselim se jih že.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja