Črno morje je bilo odlično za ohlajanje

Črno morje

Zutraj smo spili kavo, pojedli malo lešnikov in šli na plažo. Namakali smo se v plitvi vodi in uživali. Kmalu smo ugotovili da v morju plavako orjaške meduze. Nekatere velike kakor žoga. Zato smo se jim umaknili malo bolj k obali, saj smo mislili, da v zelo plitko vodo ne pridejo. Enkrat pa se nekaj zaleti vame. Od straha odskočim in vidim veliko meduzo. Ker me ni nič ‘ožgala’ sem slepal da ni nevarna in sem jo še ene dvakrat prijel za klobuk.

Po kosilu smo se odpravili naprej. Naš naslednji cilj je bil Samuel Monastery. To je pravoslavni samostan, visoko v hribih.

Med potjo sem veliko spal. Enkrat ko sem spal so ostali ustavili avto odprli vrata in me snemali. Ker se avto ni premikal sem se zbudil in vprašal, če smo prišli. Oni pa so se samo smejali. Ker sem bil še napol zaspan sem zunaj videl maline, ki jih ni bilo. Tako da so se ostali smejali kot norci.

Prispeli smo okoli pol šeste ure zvečer. Na izhodišču, kjer se začne strma pot za v samostan smo vprašali za prenočišče. Ponudili so nam lep vendar zelo drag bungalov.

Že ko smo se peljali proti izhodišču za obisk samostana, smo par kilometrov nižje videli preprosto restavracijo, ki je imela lep prostor za kampiranje. Šli smo vprašati, če je možno kampirati pa je prijazen fant, ki je delal v restavracije rekel da ja. Ko smo ga vprašali koliko stane je rekel da zastonj.

Postavili smo šotore in nato šli jest v restavracijo. Še preden smo dobili jed je začel rahlo padati dež. Pa smo fanta vprašali, če lahko prestavimo šotore pod en nadstrešek, kjer so imeli klopi. Rekel je da ni problema.

Po odlični hrani smo prestavil šotore pod streho. Problem pa je bil, ker so bila tla tlakovana z tlakovci in je to pomenilo spnje na bolj trdih tleh.

Med spanjem sem se večkrat zbudil in poizkušal najti čim bolj udoben položaj. Pa mi ni uspelo.

Ocenite to stran

8 komentarjev

  1. Tomaž, zelo lepo, da najdeš čas in si zapisuješ, danes sam to najbolj pogrešam, tako da so se mi nekateri kraji, ki sem jih v življenju obiskal, tudi tu v Bolgariji enostavno izbrisali iz spomina.

  2. grison,

    stvari, ki za človeka niso pomembna, si jih ne zapomni. V bodočnosti ti itak ta imena ne bodo nič pomenila 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.