En lep izlet

Čez manj kot 36 ur grem na en lep izlet. Komaj čakam!

Ob petih zutraj štartamo iz Trebnjega in gremo proti Bosni in Hercegovini. Naš prvi cilj je Banja Luka, kjer bomo spili jutranjo kavico, si malo ogledali mesto in krenili dalje proti mestu Jajce. Jajce je lepo mesto, ki leži ob sotočju reke Pliva in Vrbas. Jajce je poznano po slapu na reki Plivi in po drugem zasedanju AVNOJ-a 29. novmbra leta 1943, ko je nastala, sedaj že bivša Jugoslavija.

Iz Jajca nas bo pot vodila preko mest Travnik, Vitez, Visoko do Sarajeva. Sarajevo je mesto v katerega se najraje vračam. Lahko rečem, da je zame Sarajevo najlepše mesto na svetu. Verjetno me ne razumete kaj mislim!?  Vsem, ki imate Sarajevo radi, poklanjam pesem Sarajevo grade moj.

Prespali bomo na Palah v hotelu Damis, ki je 200 metrov odaljen od diskoteke Enigma. Upam, da bodo imeli kakšen dober program.

V soboto zutraj se bomo odpravili po dolini Neretve v Mostar. Vmes se ustavimo še v Jablanici, ker si bomo ogledali Titov most iz bitke na Neretvi. Mostar je znan po starem mostu, imenovanem tudi kriva čuprija, čez reko Neretvo in starim turškim delom mesta. V Mostarju smo si izbrali lep hotelček, tik ob starem mostu.

V nedeljo se vračamo domov preko Širokog Brijega in Tomislavgrada. Na rocketpot kratko se bomo ustavili ob Buškem Jezeru. Pot bomo preko Livna nadaljevali do Bosanskega Grahova. Ta del poti, mi bo najbolj zanimiv, saj v tem delu Bosne in Hercegovine še nisem bil.

Pri Bosanskem Grahovu, bomo zapustili BiH in vstopili v Hrvaško. Na Hrvaškem, pa nas tudi čaka zanimiva pot do Knina in nato do avtoceste Zadar – Zagreb.

Pa še to moram povedati, da bomo fina družba! Moj prijatel Joco, Dejan in še en, ki ga ne poznam.

Komaj čakam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja