Glamping Savinja – Ljubno ob Savinji

Par dni nazaj sva z Tomažem obiskala Glamping Savinja, kateri se nahaja v Ljubnem ob Savinji. Glamping se nama je zdel čudovit. Ko govorimo o glampingu, človek običajno pomisli na lesene hiške, katere so precej skupaj, ena zraven druge, tako da žal nimaš veliko prostora in zasebnosti. Vendar tukaj temu ni tako. V Glampingu Savinja, imate na voljo veliko prostora in zasebnosti, namreč hiške so dovolj odaljene druga od druge in tudi drevesa so vmes. Vsaka hiška ima posteljo za dve osebi in teraso. Možno je izbrati tudi eno večjo leseno hiško, katera sprejme do 5 oseb ali leseni kozolec, ki je sprejme do 6 oseb.

Ceno in proste termine si lahko preverite na https://bit.ly/glamping-savinja.

Ko se boste pripeljali do glampinga, boste najprej opazili velik travnik. Na travniku se nahajata leseni kozolec in ena od lesenih hišk. Ob vstopu v kozolec boste najprej vstopili v kuhinjo. Kuhinja je opremljena z vsemi potrebnimi pripomočki za kuhanje. V naslednji sobi se nahaja velika in moderno kopalnico, ki je celotna v lesu in ima lepe moderne dodatke.

V zgornjem nadstropju lesenega kozolca se nahajajo tri spalnice. Vsaka spalnica ima zakonsko posteljo za dve osebi in balkon z čudovitim razgledom. Da si boste lažje predstavljali kozolec, si oglejte videoposnetek na začetku tega prispevka.

Poleg kozolca imate v Glamping Savinja na voljo tudi lesene hiške. Tri lesene hiške se nahajajo v gozdu med drevesi, ena je poleg lesenega kozolca in ta je malo drugačna, ker ima v hiški svoj hladilnik in balkon. Vsaka hiška ima zakonsko posteljo za dve osebi, teraso, čudovit razgled in napravo za pripravo čaja ter kave, kar bo popestrilo vaše uživanje na terasi. Zjutraj, ko se boste zbudili, boste skozi okno opazovali prečudovite Slovenske gore in to kar iz postelje. Velika steklena vrata za na teraso vam bodo omogočila fascinanten pogled na prelepo naravo in Slovensko gorovje. Da si boste lažje predstavljali, kako izgleda lesena hiška si oglejte spodnji video.

Poleg teh hišk se v gozdu nahaja še ena hiška, katera je večja in lahko v njej prespi do 5 oseb. V pritličju ima hiška eno zakonsko posteljo, v zgornjem nadstropju pa so še 3 ležišča. Da si boste lažje predstavljali hiško, si oglejte spodnji video.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na Tomažev Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov iz različnih lepih krajev.

Gostje, ki bivajo v Glampingu Savinja imajo na voljo skupno jedilnico, katero lahko koristijo za pripravo hrane. Kuhinja je moderna, vsa v lesu in ima ogromno prostora. Na voljo imate tudi žar na oglje, na katerem lahko spečete okusno meso in zelenjavo, saj vsi vemo, kako sproščujoče je imeti piknik na lep sončen dan. Pri njihovi nastanitvi vam pripada tudi zajtrk, če pa želite, se da z lastnico dogovoriti, da vam pripravi kosilo oziroma obrok za na pot. Glede na to, da je nama lastnica pripravila zelo okusno kosilo, sem prepričan, da je tudi zajtrk odličen.

Glamping Savinja ima dve skupni kopalnici, katere so namenjene vsem gostom glampinga, razen tistim, ki so nastanjeni v kozolcu. Namreč v kozolcu je moderna kopalnica.

Tik ob glampingu teče reka Savinja v kateri se lahko ohladite v vročih poletnih dneh. Ob Savinji je tudi tako imenovana plaža, kjer se lahko sončite. 

Tudi za otroke je dobro poskrbljeno. Na velikem travniku imajo kar nekaj igral za otroke. Na travniku se je možno igrati tudi razne igre. Zagotovo bo otrokom zanimiv tudi gozd in reka Savinja.

Glamping Savinjska je tudi dobro izhodišče za zanimive izlete v okolico. Naj naštejem samo nekaj najbolj zanimivi.

Logarska Dolina je oddaljena od Glamping Savinja 27 kilometrov in je zagotovo vredna ogleda, ker je ena od najlepših dolin v Sloveniji. Če boste šli v Logoarsko dolino si morate obvezno ogledati Slap Rinka, ki je zelo lep in kar 90 metrov visok slap. Tik ob Slapu Rinka se nahaja Orlovo gnezdo, ki je tudi vredno ogleda.

Še ena zanimiva pohodniška pot je Pot po Breznici, ki se nahaja ob vasici Luče in je oddaljena od glampinga 9 kilometrov. Hodili boste približno eno uro. Pot poteka nad strugo reke Savinje, katera vas pripelje do brežine reke Savinje in nam ponudi lep razgled.

Glamping Savinja bi sploh priporočil ljubiteljem narave, saj se nahaja v osrčju narave. Kamorkoli se boste obrnili, boste občudovali lepote narave. Tako, da to je pravo doživetje za vse ljubitelje narave.

Ocenite to stran

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.