Glamping naselje Zeleni turizem

Glamping hišice

Glamping naselje Zeleni turizem se nahaja v Halozah, v občini Makole, natančneje v naselju Stari Grad. Je družinsko voden glamping na ekološko turistični kmetiji.

S Tomažem sva ga odkrila čisto po naključju, ko sva se odpravila na izlet v Haloze. Več o tem kaj vse sva videla na najinem izletu si lahko preberete na tej povezavi: www.tomazgorec.si/haloze/.

Med vožnjo in raziskovanjem naravnih znamenitosti Haloz sva opazila, da so ti kraji zelo malo turistično oblegani. Sicer to ne pomeni, da so kaj manj lepi in zanimivi kot ostali, ampak je to verjetno v veliki meri posledica geografske lege.

Glamping Zeleni turizem

Ob cesti sva opazila tablo za glamping, in res naju je zanimalo kako izgleda. Zavila sva z glavne ceste, in že po nekaj sto metrih sva zagledala glamping naselje. Pozitivno presenečena, že od daleč se je videlo, da je zelo lepo. Pripeljala sva se na dvorišče kmetije, kjer so stali lastniki. Iskreno povedano, glede na čudne čase v katerih živimo, nisem vedela kakšen odziv lahko pričakujem od njih. Vprašala sva jih, če si lahko malo ogledava posest. Že po prvih izrečenih besedah, ko so nama odgovorili, sem videla, da je moj strah kako naju bodo sprejeli, odveč. Takoj sva začutila, da so to neverjetno gostoljubni in prijazni ljudje.

Kako so naju sprejeli in kaj vse sva doživela v glamping naselju Zeleni turizem si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku:

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na Tomažev Youtube kanal. Tam najdete veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Gospa nama je najprej razkazala glamping hišice, in razložila vso zgodbo, kako so nastale, in kako so jih izdelovali sami. Hiške so narejene iz 100 let starega lesa in drugih naravnih materialov. Postavljene so na kolih na robu hriba, pogled pa seže na neokrnjeno naravo in gozd.

Notranjost glamping hišice

V naselju so štiri glamping hiške, ki sprejmejo do 4 osebe. Poleg glampinga je za bivanje na voljo Pastirski stan, ki je idilična hišica narejena iz gline, slame in lesa. Zaradi načina gradnje hišica nudi odlično izolacijo za vroče poletne dni. Ima eno nadstropje, svojo kuhinjo, kopalnico, WC, dva balkona, teraso ter zakonsko posteljo in raztegljiv kavč. Sprejme prav tako do 4 osebe.

Vse je zelo lepo urejeno in domače. Pred vsemi enotami so mizice in stoli, zelene površine, igrala za otroke in pa bazen. Po ogledu nastanitev smo si ogledali še del, kjer je skupna jedilnica in sanitarije.

Nato so naju zelo lepo pogostili, pripravili so nama narezek in kozarček domačega vina.

Domač narezek in vino

Ob najinem prihodu sicer v naselju ni bilo drugih gostov, a lastniki so nama povedali, da imajo nekaj obiska, predvsem s strani tujcev. S turizmom so se začeli ukvarjati v najtežjih časih, med epidemijo, tako da si zaslužijo še toliko večje pohvale za vse to, kar so dosegli popolnoma sami.

Oba s Tomažem sva mnenja, da je prihodnost v takšnem butičnem turizmu, ki je pravo nasprotje masivnega, industrijskega turizma. Ljudje bodo vedno bolj iskali mir, tišino, neokrnjeno naravo, stik z naravo, pristnost. Vse to lahko najdete tukaj. Lastniki so tudi povedali, da se vsakemu gostu maksimalno posvetijo, mu nudijo celoten paket bivanja, če pa gost želi mir, pa lahko uživa v popolni intimi.

Kolektiv Zelenega turizma organizira celodnevna potepanja po Haloških gričih, kamor vas bodo peljali s turističnim vlakcem.

Zaupali so nama tudi, da so ravno v izdelovanju in pripravi zelo zanimive dodatne ponudbe – glinene kopeli. Midva sva imela ta privilegij, da sva lahko glineno kopel poizkusila tudi sama. Glina naj bi imela blagodejne učinke na zdravje, eden bolj pomembnih pa je tudi ta, da naj bi delovala pomlajevalno.

Glinena kopel

Z veseljem sva oba s Tomažem poizkusila glineno kopel, ki je na travniku ob robu gozda, sredi neokrnjene narave. Pravi balzam za telo in duha. Sicer bi po pravilih po kopeli moral čakati 4 do 5 ur, da se glina popolnoma strdi na telesu, a midva žal nisva imela toliko časa. Vseeno zelo zanimiva izkušnja, ki je vsekakor dodana vrednost v njihovi ponudbi.

Po kopeli smo se z lastniki še malo pogovarjali, razložili so nama, kaj vse lahko gostje počnejo, ko obiščejo njihov glamping. Za ljubitelje pohodništva sta v bližini dve zanimivi in znani gori. To sta Donačka gora in Boč. Več o Boču si lahko preberete na tej povezavi: www.tomazgorec.si/boc/.

Katere naravne znamenitosti je še mogoče videti v bližnji okolici, si lahko preberete na tej povezavi: 

Tjaša in Tomaž po glineni kopeli

Preden sva se odpravila naprej, so naju pogostili še z okusno gibanico, degustirala pa sva tudi (no, degustirala sem), domače likerje, ki jih izdelujejo. Seveda sem morala enega kupiti za domov. Podarili so nama tudi šampanjec, ki ga izdelujejo sami. Tudi to je zagotovo dodana vrednost, saj so domači izdelki vedno bolj cenjeni in iskani.

Če iščete mir, neokrnjeno naravo, kraj kjer se boste lahko odklopili od vsakodnevnega vrveža, si napolnili baterije v pristnem, domačem okolju, potem je glamping naselje Zeleni turizem pravi kraj za vas.

Za več informacij jih lahko najdete tudi na Facebooku ali pa obiščete njihovo spletno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja