“Hrib zame pomeni sprostitev in rekreacijo”

Golica

V letošnjem letu smo se vsi morali prilagoditi novi situaciji zaradi korona virusa. Sprejeti smo morali kar nekaj omejitev, ki jih nismo bili vajeni, a vsaka stvar je za nekaj dobra. Nekateri so zaradi te nove realnosti našli drugačne hobije, začeli so se ukvarjati s športom, začeli so hoditi v hribe, kolesariti, teči,…

Vsekakor pa smo vsi več časa preživeli v naravi in svoj čas posvetili raziskovanju Lepot Slovenije. Obiskovanje tujih držav je bilo prav tako precej omejeno, zato so mnogi izmed nas Slovenijo dodobra spoznali šele v času korone.

V naši rubriki Intervjujev, vam bomo predstavljali posameznike, ki so na tak ali drugačen način odkrivali Slovenijo. Čeprav se trenutno morda ne morem odpraviti na izlet kamor bi želeli, a lahko ta čas izkoristimo, da naredimo seznam, kam se bomo odpravili, ko bo to spet mogoče.

Rodica

Tokrat vam predstavljamo Gregorja Kirscha, bivšega pripadnika specialnih sil Slovenske vojske, danes pa podjetnika z Bleda, ki je po naravi športnik, in mu gibanje predstavlja del njegovega vsakdana. Gregor zelo rad hodi v hribe, posebej pa obožuje plezanje in ferate. Z nami je delil tudi nekaj fotografij s svojih izletov, več pa si jih lahko pogledate na njegovem Instagram profilu, kjer ima preko 21 tisoč sledilcev. Letošnje leto je tudi on bolj raziskoval Slovenijo kot običajno, zato smo ga povprašali malo o njegovih podvigih in načrtih.

Kako pogosto se odpraviš v hribe?

V hribe grem parkrat na mesec odvisno od časa oziroma počutja.

Kaj zate pomeni, ko se odpraviš v hrib? Je to zate v prvi vrsti sprostitev, meditacija, ali trening?

Hrib zame pomeni sprostitev in rekreacijo. Trening pa mi pomeni v primeru če grem sam, z namenom treniranja.

Si športnik, ki skrbi za svojo postavo in tudi prehrano. Ali si že od nekdaj rad hodil v hribe, ali je to bolj tvoj hobi v zadnjem času?

V hribe sem hodil že v vrtcu in osnovni šoli, kot Pionir Planinec pa sem tudi prosto plezal. Nato sem v enem obdobju opustil hojo v hribe, sedaj pa zopet redno prakticiram hribolazenje, včasih tudi plezanje.

Ker živiš na Gorenjskem, imaš hribe tako rekoč na dlani. Katera je tvoja najljubša pohodniška točka v bližini tvojega doma?

Moja najljubša pohodniška točka je Viševnik. Všeč mi je zato, ker si zelo hitro na določeni višini, praktično si v eni uri v Alpah.

Opazila sem, da si navdušen nad feratami. Katero ferato bi priporočal v Sloveniji, katera je tebi najljubša?

V Sloveniji je kar nekaj ferat, ki so vse po svoje lepe. Med najljubšimi sta mi Prisojnik in Mangart. Zelo lepe ferate pa so v Avstriji, res je da se voziš dve do tri urice, ampak se splača.

Kam v naravo se odpraviš v času omejitev zaradi korone, ko se ne moremo prosto gibati po Sloveniji?

Blejska občina nam ponuja kar nekaj hribčkov, zadnjič sem bil na Galetovcu, drugače pa  se odpravim na tek po naravi.

Ali tudi drugače rad raziskuješ Slovenijo, katera je tvoja najljubša destinacija, poleg tvojega čudovitega kraja v katerem živiš, Bleda?

Nimam ravno neke najljubše destinacije, sta mi pa vsekakor zelo všeč obala in morje.

Katera je tvoja najljubša zimska pohodniška destinacija ter katera poletna destinacija ti je med ljubšimi?

Moja najljubša poletna destinacija je Viševnik, pozimi pa ne hodim prav veliko.

Kam se boš najprej odpravil, ko se bodo sprostili ukrepi?

Ne vem še točno, ampak sigurno bom najprej šel na kakšno lepo ferato.

Viševnik

Gregorja lahko spremljate na njegovem Instagram profilu @gregorkirsch in na Facebooku.

Na našem blogu bomo objavljali zgodbe pohodnikov, hribolazcev, popotnikov, in ostalih, ki obiskujejo Slovenijo, potujejo po svetu in odkrivajo skrite kotičke. 

Če mislite, da je tudi vaša zgodba zanimiva, ali pa imate kakšen predlog koga bi lahko predstavili, nam pišite na elektronski naslov: tjasazupan@lepote-slovenije.si 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja