Takoj, ko bodo meje spet odprte, si bom privoščil eno super potovanje

Zlagal bi se, če bi rekel, da se imam dobro. Takega življenja, da sem zaprt doma v svoji občini nisem navajen. Jaz imam v življenju samo dve stvari. To sta delo in potovanja. Glede na to, da sedaj ni čas za potovanja, delam cele dneve. Tudi v sobote, nedelje in praznike. Če nima človek kaj pametnega početi je najbolje da dela. Sicer se tudi odpravim v naravo ali teči, ampak to je vse kar imam jaz za delati. Oziroma sem spet začel brati knjige. Namreč dobil sem očala.

Teli časi so za nas samske težki. Nimaš kaj početi. Verjamem, da tistim, ki imate družino ni niti približno tako dolgčas. Malo se ukvarjate z otroci, malo s partnerjem in čas mine. Za nas samske pa je kar težko. Zame še posebej, ker sem nemirnega duha in sem rad ves čas v pogonu. Ko bi bile vsaj meje občin odprte, da bi šel kam v hribe ali na ogled kakšne naravne znamenitosti v Sloveniji.

Ko bo tega konec, se bom zagotovo odpravil na eno super potovanje. Že raziskujem in delam plane, kam bom šel. To me vsaj malo dela optimističnega in manj depresivnega. V tem depresivnem času sem se tudi odločil, da bom v prihodnosti potoval veliko več. Sicer tudi sedaj nisem malo, ampak bom še več. Namreč človek mora delati tisto kar ga veseli, kar so njegove sanje. Jaz imam samo ene velike sanje. Raziskati svet. Samo to potrebujem in nič drugega.

S sabo sem pripravljen vzeti kakšnega sopotnika. Najraje koga, ki se ukvarja s fotografijo ali video produkcijo. Ali pa kakšnega blogerja, vlogerja ali influencerja. Tako bomo imeli veliko skupnih točk za pogovor, pa še stroški potovanja bodo veliko nižji, kot če greš sam. Če vas slučajno zanima, mi pišite na tomaz@gorec.si

V nadaljevanju vam bom razkril, kakšni so moji popotniški načrti za prihodnost.

Galapaško otočje

Galapaško otočje si želim obiskati že od nekdaj, a mi ga do sedaj še ni uspelo obiskati. Razlog za to je verjetno tudi visoka cena, ki jo je potrebno plačati za obisk tega nenavadnega otočja. Cena je visoka zato, ker je to verjetno nekaj, kar si želi videti skoraj vsak popotnik.

Cena za obisk Galapaškega otočja verjetno ne bo nikoli tako ugodna, kot ko se bo končalo tole s korona virusom. Malo sem že preverjal cene in so trenutno zelo ugodne. Zelo lepo prenočišče za dva stane 30 evrov na noč. Povratna letalska vozovnica iz prestolnice Equadorja je samo okoli 200 evrov. Ne vem pa, kakšne so cene, da te s čolni peljejo po nenaseljenih otokih, ki so najbolj zanimivi. Predvidevam, da morajo biti cene ugodne, saj je dela vsaj 50 krat manj, kot ko je vse potekalo normalno.

Spodaj si poglejte eno čudovito sliko iz Galapaškega otočja.

Islandija

Islandija je še ena destinacija, ki ne spada v kategorijo poceni potovanja. Je pa sedaj v času korona virusa bistveno cenejša, tako da menim, da bi se jo izplačalo obiskati takoj, ko bo teh težav s korona virusom konec. Sicer ta trenutek ne bi želel iti v Islandijo, ker je dan popolnoma prekratek, tako da prej kot aprila v Islandijo ne bi šel.

Islandija je drugače znana po čudovitih naravnih lepotah. Predvsem so lepi slapovi, reke, jezera in hribi. To je nekaj neverjetnega, kar mora videti vsak ljubitelj narave.

Namibija

Namibija je še ena sanjska destinacija zame. Namreč sem velik ljubitelj puščav in zato sem prepričan, da mi bo Namibija zelo všeč.

V Namibijo nameravam iti s svetovnim popotnikom Zvonetom Šerugo. Namreč on je bil v Namibiji že več kot 30 krat in jo zagotovo pozna zelo dobro. Z njim hočem iti tudi zato, ker mi je idol že od takrat, ko sem bil srednješolec.

Kljub temu, da je Zvone Šeruga popotnik svetovnega formata, ima cene ugodne. Okoli 20 dni Namibije stane 2.600 evrov. Program potovanja po Namibiji si lahko pogledate na www.zvoneseruga.com/potovanja/namibija. Par dni nazaj sem se pogovarjal z njim in je rekel, da je naslednji planiran odhod 22. aprila, kar je super termin, ker izkoristiš še prvomajske praznike.

Azori

Azori so Portugalsko otočje v Atlantskem oceanu. Od Portugalske so oddaljeni približno 1.400 kilometrov. Znani so predvsem po čudoviti naravi.

O Azorih vem zelo malo. Obiskati si jih želim predvsem zaradi čudovite narave. Na Azorih je veliko čudovitih jezer, slapov, otokov in drugih naravnih znamenitosti. Eno lepo sliko 20z Azorov si poglejte spodaj.

Čudovito, ali ne?

Preverjal sem tudi cene na Azorih, ki so kar ugodne. Lepo sobo za dve osebi dobiš že za 30 evrov na noč. Skuter lahko najameš že od 12 evrov na dan.

Kuba

Obiskati Kubo imam namen že kar nekaj časa. Čeprav sem najbrž tisto staro avtentično Kubo že zamudil, moram vseeno pohiteti, da jo obiščem, preden bo Kuba postala zelo oblegana turistična destinacija. Namreč, ko se bo Kuba še malo bolj odprla, bodo tja množično prihajali Američani in nikoli več ne bo tako kot je bilo. Tako, da na Kubo se moram odpraviti čim prej.

Kubo skoraj ne poznam, ampak imam en notranji občutek, da jo moram obiskati.

Peru

Peru je še ena destinacija, ki sem jo sicer že obiskal, vendar zelo površno, zato jo moram obvezno obiskati še enkrat. Peru ima znameniti Machu Picchu, ki sem ga že obiskal, vendar si ga želim še enkrat. Tokrat malo drugače. Namreč, do Machu Picchuja si želim priti po 54 kilometrov dolgi inkovski poti.

Peru je znan tudi po čudovitih gorah, številnih vulkanih, najvišje ležečem plovnem jezeru na svetu, kanjonih in džunglah. Vse našteto zelo obožujem.

Maroko

Maroko sem obiskal že dvakrat. Vendar obakrat zelo na hitro, tako da imam občutek da Maroka še nisem doživel, kot bi ga moral. Drugače je Maroko zelo velika država, tako da tudi, če bi jo obiskal desetkrat ne bi videl vsega.

Sam zelo rad obiskujem dežele, katere sem že obiskal. Namreč deželo potem poznaš veliko bolje, poznaš navade ljudi, ter veš kaj lahko pričakuješ. Skratka, veliko lažje se znajdeš.

Maroko je zelo zanimiva destinacija za potovanje tudi zato, ker lahko dobite povratno letalsko vozovnico iz Trevisa že za 50 evrov. Plus za prtljago je potrebno doplačati 10 do 20 evrov. Tudi drugače je v Maroku vse zelo poceni.

Maroko nudi zelo veliko zanimivih stvari za videti. Maroko ima zanimive in posebne gore, plaže, puščavo, arabska mesta, pozabljene gorske vasice,..

Opis mojih dveh potovanj po Maroku najdete na www.tomazgorec.si/maroko.

Oman

Oman sem obiskal januarja lansko leto. Potovanje je trajalo 12 dni, kar je veliko premalo, da bi Oman vsaj približno spoznal. Ko bom šel naslednjič tja, bom šel vsaj za tri tedne in ga res dobro spoznal.

Veliko ljudi me vpraša, če je Oman varna država. Vsakemu odgovorim, da zelo varna. Po mojem mnenju celo bolj varna kot Slovenija.

Opis mojega potovanja po Omanu, najdete na mojem blogu.

Kanarski otoki

Kanarski otoki, predvsem otok Tenerifi, so zelo priljubljena turistična točka tudi med Slovenci. Cene so relativno ugodne, znamenitosti, še posebej naravnih pa je res veliko.

Obisk kanarskih otokov je super, če želite skrajšati zimo.

Tako kot za Maroko, tudi za Kanarske otoke lahko dobite letalsko karto po zelo ugodni ceni. Cena letalske karte se običajno giblje med 50 in 100 evrov. Seveda, če letalsko karto kupite dovolj zgodaj in se ne odpravite na pot ravno na vrhuncu sezone.

Grčija

Grčija je še ena od nam bližnjih destinacij, ki pa jo zelo slabo poznam. Sicer sem Grčijo obiskal že dvakrat. Prvič pred 30-timi leti, vendar zelo na kratko. Drugič pa pred dobrima dvema letoma. Tudi moj drugi obisk Grčije je bil zelo kratek. Obiskal sem samo čudoviti kraj Meteora, ki se nahaja relativno blizu meje z Makedonijo. Namreč takrat sem bil na potovanju po Makedoniji in sem za dva dni skočil še v Meteoro.

Ob mojem zadnjem obisku Grčije, ko sem obiskal Meteoro, me je ta popolnoma navdušila, tako da sem že takrat razmišljal, kdaj se bom spet vrnil v ta čudovit kraj.

Seveda nimam v Grčiji namena obiskati samo Meteore, ampak tudi druge kraje in otoke.

Turčija

Turčijo sem obiskal že štirikrat. Prvič in drugič sem jo obiskal davnega leta 1989. Turčija je bila moje prvo potovanje  v lastni režiji. Na Turčijo imam zelo lepe spomine, vendar pred tridesetimi leti še nisem bil izkušen popotnik in nisem v potovanjih tako zelo užival kot danes.

Turčija je poceni dežela. Še posebej v zadnjih letih, ker je močno devalvirala njihova nacionalna valuta lira. Poceni so tudi letalske karte iz Ljubljane. Ko ima Turkish airlines kakšno akcijo, je cena povratne vozovnice do Istanbula in nazaj, samo okoli 100 evrov.

Šri Lanka

Na Šri Lanki še nisem bil, je bil pa moj brat vsaj trikrat, in jo nikakor ne more prehvaliti.

Šri Lanka mi je všeč, ker je relativno blizu, če to primerjamo s kakšnimi Filipini ali Indonezijo. Tudi cene letalskih kart so zelo ugodne.

Egipt

Že od nekdaj sanjam, da bom šel v Egipt pogledati fantastične piramide in druge znamenitosti, ki jih ponuja ta čudovita in malo skrivnostna dežela.

Vendar za to deželo nikakor ne najdem časa, da bi jo obiskal. Vedno si rečem: “Za Egipt bo še čas.”

Južna Amerika

Glede na to, da sem zadnja leta potoval predvsem v Azijo, je sedaj čas da po dolgem času spet obiščem Južno Ameriko, ki je čudovita. Namreč Južno Ameriko sem obiskal že trikrat.

Moje prvo potovanje na drugo celino, če ne štejem Turčije, je bila Venezuela. Zame je bila Venezuela država, kjer je najlepša narava, zato bi se z veseljem še enkrat vrnil tja in malo obujal spomine. Žal pa v Venezueli trenutno ni najbolj “rožnata” situacija, tako da bo potrebno še malo počakati. Moj zanimiv potopis o Venezueli si preberite na www.tomazgorec.si/venezuela.

Poleg Venezuele sem v Južni Ameriki obiskal še Ekvador, Peru in Kolumbijo.

Države, ki bi jih želel obiskati v Južni Ameriki so poleg Venezuele, Ekvadorja in Peruja še Čile, Bolivija, Brazilija in Argentina.

Ocenite to stran

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.