Hujšanje brez kruha in krompirja + tek

Hujšanje - tek

Dolgo časa se že pripravljam na hujšanje. Predolgo bi lahko rekel! V ponedeljek pa sem se odločil za hujšanje na tak način, da ne bom jedel kruha in krompirja, plus tega pa še tek ali vsaj hoja dvakrat na teden.

Prvi in drugi dan je bilo brez kruha in krompirja kar težko zdržati. Potem pa čedalje lažje, oziroma sedaj, po tednu dni hujšanja nimam nobene želje po kruhu in krompirju. Jem veliko zelenjave, predvsem solate in riža. Včasih jem tudi meso, vendar bolj poredko.

Tole hujšanje me je tudi prisililo v to, da si sam pripravljam hrano. Postajam pravi mojster za zelenjavne omake, ki jih jem zraven riža.

Za tek pa sem se prvič odločil včeraj. Na tek sem šel s svojo Lučko in pretekel cca 3 kilometre. Danes pa sem bil polen energije in sem razmišlajal, da si zamislim eno daljšo progo za tek. Ker sem doma na podeželju, kjer je veliko gozda in raznih kolovozov imamo prog za tek kolikor hočemo. Omislil sem si eno dobro in zanimivo progo, ki je dolga 6 kilometrov in 700 metrov. Tek na tej razdalji mi nebi delal težav, če bi bila sama ravnina. Vendar pa se po dobrih dveh kilometrih ta proga za tek začne kar strmo vzpenjati. Tako, da sem malo tekel, malo hodil.

Cilj, ki sem si ga zadal, je da to progo pretečem v celoti. Če mi to uspe, bo to pozitivno vplivalo tudi na moje hujšanje. Prepričan sem, da če bom enkrat to 6,7 kilometra dolgo progo za tek pretekel v celoti sem na 80-tih kilah.

Drugače pa mi je tole hujšanje in tek dalo veliko energije in prispevalo k odličnem počutju!

3 komentarji

  1. Super ideja in ce se jo bos le drzal bos shujsal (tect 3-4krat na tedn pa si zmagal!!). To, da ne jes kruha in krompirja je sicer fajn, sam bolj pomembno je, da ne jes sladoleda, tort, da si kave in caja ne sladkas, … tle je tist nepomembn cuker k se nabira. kako sm jz shujsala? jaz jem cisto vse, le v manjsih kolicinah in pa drzim se nacela 5 na dan. cimvec zelenjave, usak jutr kosmice, da me nabije z energijo in pa sport vsaj 4krat na tedn, sam je zmer vec. Namest avtobusa za na faks uporablam kolo in kile kr letijo dol…plus tega plavam enkat na tedn, tecem enkat na tedn, odbojka dvakrat na tedn…pomembn je,da se teka ne nazres prehitr! drugac pa telovadba za hujsanje je tek, ker po 20ih minutah teka zacnes kurt mascobe in to je tist kar hocmo vsi zgubt ane:) cestitam za tvojo odlocitev..aja se to-glej da namest sokov pijes vodo! to je tist velik plus kjer kile tud kr letijo dol…no sam tko. mau mojih nasvetov k so preizkuseni:) v 2h letih sem zgubila 18 kg in pocutm se fenomenalno. kar tako naprej!!! ce ti ni do teka 4krat na tedn, pa pejt namest teka al plavat al na kolo al karkol…srecno!!!!

  2. Teja hvala ti za nasvete! Na osnovi tvojega komentarja sem že opustil kavo (če jo ne sladkaš, ni nič vredna).

    Jesti 5 krat na dan nimam časa. Če zutraj pojem pomarančo ali jabolko, se to šteje za obrok?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja