Istarske Toplice – Ugodna cena, lepa narava, ter nobene gneče,..

Klikni na sliko, da se poveča.

Istarske Toplice sem obiskal v decembru. Odšel sem na kratke vikend počitnice, da se malo razvajam, spočijem in poskrbim za svoje zdravje. Namreč ugotovil sem, da če se pred zimo parkrat odpravim v savno, potem običajno tisto zimo ne zbolim.

Istarske Toplice sem izbral zaradi dveh razlogov. Prvi je bil ta, da vsi govorijo kako lepa je Istra, jaz pa je nisem obiskal že zelo dolgo časa, oziroma, sploh se ne spomnim, kdaj sem bil nazadnje v notranjosti Istre. Drugi razlog, da sem izbral Istarske Toplice pa je bil ta, da se kraja spomnim, ko smo v tretjem in četrtem razredu osnovne šole hodili v organizaciji šole na morje v Tašalero pri Puli. Spmnim se, da smo se v Istarskih Toplicah vedno ustavili na pijači in mi je v spominu ostala mogočna skala, ki se vodoravno dviguje nad objektom. Že kot otrok sem bil nad tem krajem očaran in sem vedel, da mi bo tudi sedaj všeč.

Rezervacijo za oddih v Istarskih Toplicah sem si rezerviral preko spletne strani MestoIdej na www.mestoidej.com/istarske-toplice. Cena za dve nočitve s polnim penzionom in vstop wellness center za tri dni je bila samo 84 evrov. Cena je vključevala tudi 20-minutno klasično masažo.

Istarske toplice

Wellness center je dokaj nov in lepo urejen. Ima 5 različnih savn, bazen dolžine 25 metrov, otroški bazen z globino vode 35 centimetrov in lepotni center kjer opravljajo nege obraza, manikure, pedikure in ostale tretmaje za nego telesa. V wellnes centru mi je bilo najbolj všeč to, da ni bilo gneče. V savni sem bil vedno sam, na bazenu pa je bilo maksimalno 10 obiskovalcev. Zjutraj ali od pete ure dalje pa sem bil edini na bazenu. Tako da sem lahko brez težav plaval kravel.

Kot sem že omenil, je Mestoidej ponudba vključevala tudi 20-minutno masažo. Masaža je bila ena boljših, kar sem si jih do sedaj privoščil. Moja sopotnica pa je imela v Mestoidej ponudbi nego obraza in je bila tudi zelo zadovoljna. Poleg nege si je dodatno naročila masažo celega telesa in bila navdušena.

Poleg bazena v wellness cntru imajo še en bazen v katerem je termalna voda, ki je zelo zdravilna. Menda naj bi bila tretja najboljša termalna voda v Evropi. Temperatura vode med 32 in 34 stopinj. V tej termalni vodi ste lahko maksimalno pol ure na dan.

Izbira hrane ni bila ravno velika, ampak hrana je bila okusna. Osebje, ki dela v gostinjstvu je starejše, vendar me to absolutno ni motilo, saj so bili zelo pristni in prijazni.

Prvi dan, ko sem prišel v Istarske Toplice je padal dež in sem cel dan prebil v savnah in bazenih. V soboto pa je le posijalo sonce in sem se odpravil na raziskovanje okolice. Moj cilj je bil, da se povzpnem na tisto strmo skalo nad objektom. Zelo kmalu sem ugotovil, da do vrha vodi urejena pot. Neke vrste božja pot, saj je bil na vsakem ovinku križ. Nad potjo sem bil navdušen. Čeprav nisem veren, so mi vsi tisti križi delovali super in so pasali v to okolje. Ko sem prišel na vrh je bilo navdušenje še večje. Tam je stala stara napol podrta cerkvica. Narava pa je bila čudovita. Tako zelo čudovita, da jo je težko opisati, zato jo ne bom opisoval, ampak si kar poglejte video posnetek spodaj, ki sem ga posnel z dronom in slike zgoraj. Verjetno se strinjate z mano, da je čudovito. Vem pa, da bi bilo še veliko lepše, če bi sijalo sonce.

Nad skalo in božjo potjo sem bil tako navdušen, da sem se odločil, da v nedeljo zgodaj vstanem in se ponovno povzpem gor ter tam pričakam sončni vzhod. To jutro sem bil tako navdušen, da sem kar tekel gor. Sploh ne vem, kje sem dobil energijio, da sem tekel v tako strm hrib. Ta trenutek namreč nisem v najboljši kondiciji.

Nedeljo sem še izkoristil za ogled dveh zelo lepih Istrskih vasic. Motovun in Grožnjan. Obe vasici so zelo zelo lepi, mogoče je Grožnjan še za odtenek lepši. Vsekakor priporočam ogled obeh.

Če niste ravno najbolj zahteven gost, vam bo v Istarskih Toplicah všeč. Zagotovo je razmerje med ceno in tem kaj dobite zelo dobro. Ne smete pa pričakovati top luksuz za to ceno.

4.9/5 - (7 votes)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.