Novoletne zaobljube 2018: Na prvo mesto bom postavil lastno zadovoljstvo in srečo

Klikni na sliko, da se poveča.

Leto 2017 je bilo zame izjemno. Tako na poslovnem, kot osebnem področju.

Podjetja, katerih sem lastnik in solastnik so dosegla rekordne promete in rekordne dobičke. Rast je bila izjemna. Najbrž še nikoli taka.

Tudi na osebnem področju mi je bilo leto 2017 odlično. Veliko sem potoval in se super imel. Res je, da na kakšno daljše potovanje nisem šel. Edino v Maroku sem bil en teden. Sem pa zato več potoval po Jadranski obali in Balkanu. Obiskal sem tudi Prago za par dni.

Da so mi bila letošnja potovanja tako zelo všeč, je verjetno razlog tudi v tem, da sem si kupil dron, ki me sedaj vedno spremlja na mojih potovanjih. Že tako grem z veseljem na potovanje, sedaj, ko s sabo vzamem še dron, sem pa še toliko bolj navdušen. Za lažje razumevanje mojega navdušenja si poglej dva zanimiva video posnetka, ob katerih verjamem, da ti bo malo zastal dih:

Ko gledam te čudovite video posnetke, postanem kar malo žalosten. Namreč komaj čakam poletje, sonce,…

Kanjon reke Krupe in Ramsko jezero pa nista edine lepe stvari, ki sem jih videl letos. Še cel kup jih je. Čudovite posnetke teh lepot si lahko pogledaš na mojem Youtube kanalu – https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos.

Na potovanja, kjer sem snemal z dronom, sem s sabo jemal prijatelja Aleksa, ki je profesionalec za snemanje. Tako s kamero, kot z dronom. Te čudovite video posnetke, ki jih najdete na mojem Youtube kanalu so večinoma delo Aleksa. Upam, da bom tudi jaz kdaj tak profesionalec, da se bom naučil delati vsaj približno toliko dobre video posnetke, kot Aleks.

Kaj lepšega, kot da sem na potovanja s sabo vzel Aleksa, se mi ni moglo narediti. Oba se ukvarjava z digitalnim marketingom in sva se veliko naučila drug od drugega. Kar je bilo meni najbolj pomebno je bilo to, da sem se jaz od Aleksa naučil ogromno in še več, kar se tiče snemanja z dronom, video produkcije,… Jaz se zavedam, da takega izobraževanja sploh ne moreš kupiti. Za to bom Aleksu hvaležen vse življenje in tega ne bom nikoli pozabil!

Tako, kot vsako leto, si bom tudi letos zadal novoletne zaobljube, oziroma postavil cilje za leto 2018. Prejšna leta sem si zastavil veliko poslovnih ciljev. Veliko je takih, ki jih še vedno nisem uresničil in me nekateri cilji kar malo spravijo v slabo voljo.

Letos sem se odločil, da bodo moji cilji za leto 2018 temeljili predvsem na moji osebni sreči in zadovoljstvu. To, da denar ne naredi človeka srečnega sem ugotovil že zdavnaj. Glede na to, da že od svojega 20. leta trdo delam, sem si ustvaril neko premoženje, ki mi glede na moj skromen življenski stil, brez težav omogoča preživetje do smrti, tudi če bi danes nehal delati. Sicer sem oseba, ki najbrž ne bo nikoli nehala delati, niti takrat ko bom šel v pokoj. Delam namreč zelo rad, vendar delam rad tiste stvari, ki me veselijo. To je zagotovo optimizacija spletnih strani, digitalni marketing, predavanje na seminarjih in delavnicah, snemanje, slikanje, pisanje,… Ne ljubi pa se mi ukvarjati z raznimi administrativnimi zadevami, neplačniki,… Tako, da letos bom delal predvsem tiste stvari, ki me veselijo. Za tiste stvari, ki me ne vselijo, bom pa zaposlil ljudi, da jih oni opravljajo.

V začetku leta me čaka eno zelo neprijetno delo, ki se ga čisto nič ne veselim. To je obnova mojega poslovnega objekta v Trebnjem. Niti malo me ne veseli pregovarjanje z raznimi mojstri, reševati milijon težav,… Obnove se moram lotiti čim prej, ker glede na visoko gospodarsko rast v Sloveniji pričakujem, da bodo vse cene v gradbeništvu zelo poskočile. Če se obnove ne lotim letos, bo naslednje leto vsaj za 10.000 do 20.000 evrov dražja. Za ta denar grem lahko vsaj za eno leto na potovanje okoli sveta.

Ko bo obnova končana, bom najsrečnejši človek na svetu! Od takrat naprej mora moje življenje postati pravljica.

Obstaja še ena stvar, ki mi greni življenje. To je namreč moja knjiga na temo optimizacija spletnih strani, ki jo pišem že dve leti. To knjigo moram napisati čim prej. V bistvu imam že skoraj napisano. Če bi se za dva dni usedel in jo pisal, bi bila končana.

Kot sem že napisal, bom v letu 2018 delal predvsem na osebni sreči in zadovoljstvu. Če hočem biti srečen in zadovoljen, moram dati poudarek na potovanja, saj me to najbolj osrečuje.

kolesarjenje

Kar se tiče potovanj in dela sem v zadnjih letih ugotovil, da name, sprememba okolja deluje zelo pozitivno. Namreč ugotovil sem, da če spremenim okolje in tam delam, naredim veliko več in sem tudi veliko bolj kreativen. Na srečo je moje delo tako, da ga lahko opravljam kjer koli na svetu, samo internet moram imeti. Razmišljam, da bi se v tem letu nekam preselil za en mesec in tam normalno delal. Prepričan sem, da bi naredil več, bil bolj kreativen in se še veliko bolje imel. Zagotovo pa na bom vedel, če ne bom poizkusil.

Moji načrti za potovanja so sledeči. Od doma želim biti vsaj 120 dni. Včasih sem imel cilj 100 dni, za letos sem ta cilj malo povečal. Želim si iti na eno daljše potovanje z avtom, ki bo trajalo vsaj en mesec. V mislih imam tri destinacije. Prva je iti do Gruzije, Armenije in Azerbajdžan. Druga je iti do Norveške in Finske, ter se vrniti nazaj preko Rusije. Samo ta varianta je manj verjetna, ker bi potreboval vsaj en mesec in pol časa. Tretja možnost pa je iti do Španije in Portugalske. Nekako se najbolj nagibam za prvo opcijo. Da slučajno ne pozabim, kdaj iti na tole potovanje, si bom kar zapisal okvirni datum, kdaj bi se odpravil. Glede na vse, menim da bi bil najprimernejši datum odhoda okoli 15. avgusta.

Dejan Zavec

Seveda imam namen potovati tudi po mojem ljubem Balkanu. Obvezno si moram spomladi pogledati Ramsko jezero, ker je lansko leto name pustilo zelo dober vtis in me zelo zanima kakšno izgleda, ko je v njem več vode. Upam, da bo pozimi in spomladi veliko padavin.

Letos imam namen veliko potovati tudi po Sloveniji, saj želim našo lepo Slovenijo posneti z dronom.

Veliko željo imam tudi, da bi šel nekam dlje na potovanje. Namreč moje zadnje potovanje v bolj oddaljene kraje sega skoraj tri leta nazaj, ko sem šel na Filipine. Kljub temu, da veliko potujem, mi malo manjka to, da že dolgo časa nisem bil nekje zelo daleč, kjer je kultura, ljudje, hrana,… in vse ostalo popolnoma drugačno,  kot v Evropi. Razmišljam, da bi šel spet na Filipine. Predvsem zato, ker bi rad obiskal mojega prijatelja Aleksandra Pokovca, ki se je pred dobrim letom preselil na Filipine. Zagotovo bi bilo to potovanje nekaj posebnega, saj bi verjetno doživel Filipine popolnoma drugače, ker bi šel na obisk k Aleksandru. Veliko več bi se družil z domačini, bolje spoznal življenje na Filipinih,.. Upam, da mi uspe najti čas za to!

Še en zelo pomemben cilj imam, ki bi ga moral nujno uresničiti. To je, da se bom več ukvarjal s športom in shujšal okoli 10 kilogramov. Biti v dobri telesni kondiciji in imeti pravo telesno težo je zelo pomembno za človeka. Človek, ki je v dobri kondiciji in ima pravo telesno težo, zagotovo naredi več in hitreje, se bolje počuti, je bolj kreativen, zdrav,… in na splošno mu je življenje lepše. Tole kar sem sedaj napisal, bi si moral podčrtati z rdečo barvo!

Držal se bom pravila, da je najbolj pomebna športna aktivnost. Za to mora vedno biti čas! Če bom športno aktiven, sem prepričan, da bom zaradi tega uspešen na vseh področjih!

Upam, da bom na koncu leta 2018 lahko napisal, da sem izpolnil vse novoletne zaobljube in še več.

Vabim te tudi na zanimiv webinar, ki ga imava ravno na temo novoletne zaobljube in postavljanje ciljev skupaj s Sašo Einsiedler. Na webinar se lahko prijaviš na www.zasluzek.org/sasa-einsiedler-webinar.

Hvala ti, da si prebral(a) moj članek do konca. Če mi v komentar tega prispevka napišeš lep komentar, lahko brezplačno dobiš zanimivo knjigo z naslovom Prepričevanje, katere avtor je Dave Lakhani. Jaz sem knjigo prebral že pred leti in je odlična. Knjigo bom podaril tistemu, ki bo napisal najbolj zanimiv komentar na ta prispevek. Knjigo bom podaril 1. februarja.

5/5 - (2 votes)

8 komentarjev

  1. Glede “hujšanja”. Preiskusi LCHF. V začetku bo malo problem, potem pa ko se telo navadi pa je enkratno.
    V bistvu zame to ni hujšanje, ampak življenski stil. Počutiš se pa enkratno …

  2. Tomaž, čestitke za pogum in objavo svojih ciljev za 2018. Že lani so bili visoki, letos še višji. iz srca ti privoščim, da si prišel do “finančne svobode” in da danes lahko kreiras in ustvarjaš tisto, kar res rad delaš. Zato si pa tudi uspešen.

  3. Tomaž, bravo! Ne samo da si toliko pogumen, da javno objaviš svoje cilje, ampak s tem še druge spodbudiš k razmišljanju, kaj bi radi dosegli. Meni je (seveda) najbolj všeč pri tvojih ciljih to, da si na prvo mesto postavil sebe in svojo osebno srečo in da segaš više, po tistem, kar je v življenju najbolj pomembno. In če je tvoje zadovoljstvo povezano s potovanji, kaj lepšega! Res ti želim, da uresničiš vse, kar si si zadal. Teža pa … bo po mojem padala hkrati z višanjem notranje sreče, k čemur pa preverjeno pripomore tudi fizična aktivnost. In to je to. Srečno iz srca!

  4. Tomaž, napisal si naslov, ki me je potegnil da sem prebrala kar si napisal. Nekako rezonira z menoj. Privoščim ti vse dobro, kar si v življenju že dosegel. Svoboda, ki veje iz napisanega, deluje kot svež veter. Življenje je kreacija. Kolikor več veselja ustvariš, toliko več si naredil zase in okolico. Naj ti bo leto 2018 naklonjeno in naj se ti uresničijo tudi sanje, ki tu niso napisane. (Ne tekmujem za knjigo.)

  5. Bravo Tomaž. Zaobljuba o kateri je govoril Aleksander Šinigoj noro deluje 😉 lahko tekmujeva kdo v januarju prej napiše knjigo 🙂 malo za motivacijo.

  6. Cestitam za tvoj uspeh v letu 2017. Ne tekmujem za knjigo. Jaz sem v zadnjem letu shujsala 17 kg brez diete. Samo zivljenski nacin sem spremenila. Ker nobena dieta ne pomaga,ce se po koncani dieti vrnes na staro plat zgodbe. Redimo se zato,ker nacin ki ga zivimo ni zdrav oziroma pravi in smo dalec od sebe. Vse bos dosegel,ko bos vedno bolj povezan sam s seboj. In to je najbolj pomembno. Vse kar se nam odraza v zunanjosti,je zaradi tega kar nosimo v sebi. Vse lepo v letu 2018.

  7. Zaobljube sebi si je lahko izreci, tezje pa izpeljati. Vendar je dobro razmisliti, kaj ti pomeni najvec, kaj je vec kot le preziveti in si postaviti prioritete. To, da postavis sebe na prvo mesto je prav. Ce si zadovoljen sam s sabo, bos navduseval tudi druge in jim lahko tudi pomagal. Tisti, ki pravijo, da se zrtvujejo za druge, ne naredijo s tem nic dobrega, ker pricakujejo, da se bodo tudi drugi zrtvovali zanje in tako ni nihce zadovoljen. …Danes sem brala tvoj blog o zacetkih potovanj in o obisku Sicilije in Malte. Ker sem sla tja v istem letu, a si sel morda z vlakom do Sicilije za prvi maj? Skupino je vodil Janin K.. Mene in se nekaj drugih so okradli, ko smo spali v parku na Malti, potem smo pa v Cataniji spali ns plazi brez denarja in cakali ostsle, ki so se potepalu po Siciliji. Lep pozdrav!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.