Kakšno žensko za resno zvezo si želimo moški?

Tako ženske kot tudi moški imamo pri spoznavanju in osvajanju nasprotnega spola en zelo velik problem. Namreč menimo, da nasprotni spol išče v nas iste lastnosti, kot jih v njih iščemo mi. Zato smo, eni in drugi, velikokrat neuspešni pri osvajanju nasprotnega spola.

Kljub temu, da sem samski in še vedno živim pri mami, sem se v svojem življenju z osvajanjem in partnerstvom zelo veliko ukvarjal. Na to temo sem prebral več kot deset knjig. Na tem področju imam tudi veliko izkušenj s prakse, saj sem se z osvajanjem zelo aktivno ukvarjal več kot deset let. Mogoče mi ravno zaradi tega ni uspelo najti prave partnerice, s katero bi se poročil in imel otroke.

Kljub vsem svojim izkušnjam še vedno vem, da ženske poznam zelo slabo. Tako da ne bom “pametoval”, da vem o ženskah vse. Bom pa v nadaljevanju napisal, katere so meni najbolj pomembne lastnosti pri ženski, da bi mi bila ta dovolj všeč in bi šel z njo v resno zvezo. Menim, da to, kar boste prebrali v nadaljevanju, velja za večino moških. Namreč moški se veliko pogovarjamo o ženskah in moram reči, da je vsaj 95 odstotkov moških podobnega mnenja, kot sem sam.

Prepričan sem, da bo lahko tale moj prispevek prišel zelo prav ženskam, da bodo lažje razumele nas, moške.

Zelo bi bil vesel, če bi bila tudi kakšna ženska pripravljena napisati kakšen prispevek na to temo. Namreč nam moškim bi le-ta prišel zelo prav in bi bili zagotovo zelo hvaležni zanj.

Res je, da je nam moškim zelo pomembna lepota, vendar to zagotovo ni najbolj pomembna lastnost, če iščemo žensko za resno zvezo. Ne vem, če ženske veste, da moški pravimo, da obstajata dve vrsti žensk. Prve so za “fukat”, druge za poročiti. Tista, ki enkrat spada v prvo skupino, bo zelo težko prišla v drugo skupino. Še posebej v bližnji okolici, kjer jo vsi poznajo.

Če bi me nekdo na ulici vprašal, kakšno žensko bi si želel za resno vezo, bi kot iz topa odgovoril, da preprosto, pridno in pošteno. To so meni osebno tri najbolj pomembne lastnosti pri ženski, s katero bi želel imeti resno zvezo. Tudi 90 odstotkov mojih znancev išče pri ženskah ravno te tri lastnosti.

Še ena lastnost, ki nam je moškim zelo pomembna, je ta, da je ženska ženstvena. Ženske, ki so na pol moški, nam moškim niso niti malo privlačne.

Katerih lastnosti pri ženskah moški ne maramo?

Če ženski manjka, katera od zgoraj naštetih lastnosti, ko so nam moškim všeč, še ni tako zelo velika težava. Veliko večja težava je, če ima ženska lastnosti, ki nam moškim niso všeč. To nas moške popolnoma odbije.

Moški ne maramo dominantnih žensk. Namreč v vsej zgodovini človeštva so moški bili tisti, ki so bili glavni. Sicer v zadnjih letih se to zelo spreminja in v veliko zakonih hlače nosijo ženske.

To, da je “glavna” ženska, moški težko prenesemo.  To nam je prirojeno in tega ni možno spremeniti, kot ni možno spremeniti mačka, da ne bi napadel miši. Obstajajo sicer teko imenovani “beta samci”, kjer imajo v zakonu glavno besedo ženske. Ampak zanimivo je, da ženske s takim moškim niso zadovoljne in obstaja veliko večja možnost, da bo skočila čez plot, kot če bi imela alfa samca. Namreč ženska si želi močnega in odločnega moškega, ki bo znal preživeti njo in njeno družino.

Enkrat mi je ena starejša gospa rekla, da imajo v večini zakonov ženske glavno besedo, samo da smo moški tako zelo neumni, da se tega sploh ne zavedamo. Če je tako, kot je rekla omenjena gospa, je potem to čisto v redu. Vse, kar moški potrebujemo, je občutek, da smo glavni in smo zadovoljni.

Drugače smo moški veliko bolj ranljivi, kot je to videti. Namreč ženska nas lahko s svojo lepoto iz ženstvenostjo popolnoma zmeša. Koliko je primerov raznih velikih vojskovodij, ki jih ni mogel nihče premagati, na koncu pa ga je premagala ženska, ker se je zaljubil vanjo.

Naj omenim še en zelo zanimiv primer, ki potrjuje mojo teorijo. Ena moja znanka je objavila zelo zanimiv oglas, kjer je iskala moškega. Kako je bil videti njen oglas, lahko vidite na www.info24.si/ljubljancanka-prek-zaposlitvenega-oglasa-isce-moza.

Če ste kliknili na zgornjo povezavo, ste videli, da je moja znanka za svoja leta zelo prijetnega videza. Sam sem bil prepričan, da se ji bo javilo več sto kandidatov. Kaj mislite, koliko kandidatov se ji je javilo? Niti eden. Takrat tega nisem mogel verjeti. Potem sem še enkrat prebral njen oglas in ugotovil, da s tako žensko tudi jaz ne bi nikakor hotel biti, ker je popolnoma preveč dominantna.

Prepričan sem, da bi se moji znanki javilo na oglas vsaj sto moških, če bi v oglas napisala, da poštena, preprosta in delavna ženska, ki išče moškega za resno zvezo.

V dosti knjigah sem tudi prebral, da moški niso najbolj zadovoljni, če ženska zasluži več kot oni. Sam sicer še nisem imel ženske, ki bi zaslužila več kot jaz, tako da ne morem komentirati. Po eni strani bi mi bilo všeč, da ženska domov prinese visoko plačo, po drugi strani mi pa to tudi ne bi bilo všeč.

Sam osebno si ne bi želel ženske, ki je direktorica nekega velikega podjetja. Na primer Krke. Taka ženska zagotovo ne bo imela časa za otroke, še manj za svojega moškega.

Tudi take ženske, ki ji zelo veliko pomeni kariera, ne bi hotel imeti. Namreč tistim ženskam, ki veliko pomeni kariera, jim zagotovo manj časa ostane za družino. Če je nekomu pomembno več stvari, je pomembnost zagotovo manjša, kot če je nekomu zelo pomembna samo ena stvar.

Nikakor si tudi ne bi želel imeti ženske, ki je glasbenica. Namreč ne predstavljam si, da bi ona hodila ob petkih in sobotah na koncerte, jaz bi pa doma pazil otroke. Upam si trditi, da je veliko več ločitev, če je eden od partnerjev v zakonski zvezi glasbenik. Samo poglejte, koliko ima Severina težav v svojih zakonih in romancah.

Nisem sovražnik žensk!

Skoraj prepričan sem, da me bo kakšna ženska označila za sovražnika žensk. Če sem sovražnik žensk zato, ker so mi všeč poštene, preproste in pridne ženske, potem pač sem. Če bo kdo kje rekel, da sem sovražnik žensk, naj reče:” Tomaž Gorec je sovražnik žensk, ker so mu všeč poštene, preproste in pridne ženske.”

Če bi imel malo več sreče v življenju in bi takrat, ko sem bil star okoli 30 let, dobil pošteno, preprosto in pridno žensko, sem prepričan, da bi ji bil odličen mož. Prav tako bi bil zelo dober oče najinim otrokom.

14 komentarjev

 1. Komentirala bom sproti, kot berem. Drugače pa bo tudi nekaj vprašanj.
  Kakšne so ženstvene ženske? Kako naj ženska ne bo dominantna, ko pa ima občutek, da moški ni več moški? Rojena sem na kmetiji in včasih se počutim zelo možato, ko pa iščem partnerja za na kmete, pa ga ni junaka, ki bi pomagal. Saj to ni služba, je občasno delo, pomoč.
  In ja, sedaj sem prišla do spoznanja, da šola uničuje ljudi, saj preprečuje sodelovanje, razmišljanje izven okvirjev, samostojnega iskanja dela. Zato je tako malo podjetnikov, ter grejo raje v fabrko. In če zna ženska najti delo, je že možata, vodja.
  Prav rada bi bila z nekom, ki bi me vodil, ampak ne ukazoval. Ko rečem 2x ne za isto stvar, pa še on hoče, to je že siljenje.
  Se pa z drugim delom zelo strinjam. Če je ženska z več denarja, kot moški, to gre, ampak koliko časa. Prav tako je težko, če je ženska lastnica stanovanja ali kot pri nas kmetije. Sploh pa je to slabo, če je to sploh ne zanima.
  Zame je najbolje, da imata tako ženska kot moški svoje vloge, vsak dela svoje delo, ki ga najbolje opravlja in če ima čas, pomaga drugemu.
  Tudi sama sem preprosta, poštena in pridna, ampak zgleda da spadam v skupino, ki je bolj za seks kot za poroko.
  Pred leti sem zvedela, da imam dokaj visok IQ in večina moških, ki me osvaja na Facebooku, čutim, da išče samo sex, da bi reševala njihove probleme, ki jih imajo sami s seboj, sami imajo pa dokaj plehke in plitve pogovore z mano.
  In ja, meni ste kot oseba zelo simpatičen in bi verjetno šla z vami v vezo, ampak ker vas toliko poznam, vem, da vas ne zanimam, zato ne silim v vas, gospod Tomaž. Upam, da sem kaj pomagala, če je kaj ostalo neizrečeno, se lahko pogovoriva, razjasniva.

  1. Najprej najlepša hvala za komentar. Bom tudi jaz šel kar po vrsti.

   To, da ženska dela na kmetiji ne pomeni, da ni ženstvena. Jaz sem z veliko ženskami šel narazen, ker so bile lene. Nikoli pa zato, ker bi bila katera preveč pridna. Ženska ni ženstvena takrat, ko se obnaša kot moški. Naj naštejem samo nekaj stvari, ki mene motijo pri ženskah. To, da je glasna kot kašen moški, da ima frizuro kot moški, da ima besedni zaklad kot moški,….

   Čudno, da ne najdeš moškega za na kmetijo. Večkrat slišim, da imajo moški, ki imajo kmetije, težavo najti žensko,.. Mislim, da je kandidatov veliko.

   In kaj, če ima moški za tisto stvar, za katero ti 2 krat rečeš ne, prav? Kako potem to rešiti?

   Jaz sem vedno iskal pošteno, delavno in preprosto punco. Pa tudi večina mojih prijateljev je imela iste kriterije. Tako, da mi je čudno, da ne najdete fanta. Mogoče pa, prehitro pristanete na seks. Moški veliko bolj cenimo tiste, ki ne ‘dajo’ takoj. Vsaj moja generacija je tako gledala na to.

   Sem počaščen, kar si napisala v zadnjem odstavku! Se ti ne zdi, da sem malo prestar zate? Pa tudi nisem oseba za na kmetijo. V meni je nemirni duh, k ime ves čas sili raziskovati svet, nimam obstanka na enem mestu, tako da menim, da nisem najbiolj primerna oseba za resno zvezo.

   Te pa z veseljem povabim na pijačo, ko bom kaj v tvojih koncih. Se javim!

 2. Prebrala. Dejansko ni slabo razloženo, vendar sem moral prebrati celoto.
  Po prvih vrsticah sem dobila občutek, da gre za svojeglavega, nekoliko diktatorskega moškega rahlo konservativnega.
  Jaz menim, da smo postali z leti ljudje formirani in je težje najti zase dobrega partnerja/ko, ker se nihče ne bi odpovedal delu sebe, ki morda drugemu ni po godu. Te razlike se opazijo šele po mesecih poznanstva, ko začetne maske odpadejo. Nihče ne mara diktatork in diktatorjev in tu smo oboji v pasti kadar uveljavljamo svoj prav. Veliko ljubezni mora biti prisotne da enkrat popusti eden drugič drugi, odnos pa med tem ne zapade v krizo ali zamero. Ste na dobri poti le morda v razmislek še moj vpogled. Vse dobro.

  1. Najlepša hvala za vaš komentar.
   Konzervativen sem zagotovo. Najbrž, da bolj kot moj 83 let star oče. Sam menim, da je šlo človeštvo v nekih stvareh predaleč in mislim, da nam manjka malo konzervativnosti. Svojeglav tudi priznam, da sem.
   Ne vem, če sem diktator. Res je, da mora biti po moje, če menim, da imam prav. Če ni po moje v to nebenega ne silim, se pač samo preprosto umaknem. Sem pa pripravljen priznati svoje napake in se za njih tudi opravičiti, če se mi to zgodi. Se mi je že parkrat.
   Se strinjam, da mora biti prisotne veliko ljubezni, če hočeta dva dalj časa normalno funkcionirati. Zato verjetno bolje funkcijonirajo tisti pari, ki se mladi zaljubijo. Ko sem bil jaz mlad, sem se znal čisto noro zaljubiti,… danes ne vem, če bi se lahko. Sicer bi bilo super, če bi se, samo se žal ne.
   Tudi jaz vam želim vse dobro.

 3. Zanimivo – a predvsem mislim na eno zadevo – in sicer to, da opis večkrat omeni pojem “preprosta”. V ljudskem govoru se to ponavadi razume kot “neumna” ali pa “nerazgledana”. Je to mišljeno?
  Ker če pogledam vase – ki že kar dolgo nisem več samski – pojem “preprosta” pomeni vse tisto česar si ne želim.
  Če prav razumem – je preprosta takšna ženska, s katero ne moreš debatirati o filozofskih ali psiholoških dilemah, ob filmih, ki prikazujejo kakšno zadevo iz zgodovine najbrž ne bo poznala ozadja, ipd.
  Čemu torej ta kriterij?
  Sprašujem pa zato, ker si mi zdi dokaj verjetno, da sem pri tem razmišljanju nekaj spregledal – in me zanima kaj.

  1. Od veliko mojih prijateljev in znancev sem že slišal, da si želijo preprosto žensko. Sem prepričan, da ni noben imel v mislih neumno in nerazgledano!
   Tudi jaz nisem imel v mislih neumno in nerazgledano.
   Preprosta ženska je zame tista, ki ni nujno potrebno da se oblači po zadnji modi, ki zahteva, da ima njen moški avto viskoega cenovnega razreda, ter jahto in vikend na morju. Preprosta je zame tista ženska, ki je na potovanju pripravljen a tudi spati v šotoru, ne samo v hotelu s petimi zvezdicami.
   Moram priznati, da ste prvi moški, ki besedo preprosta gleda na način, kot ste vi napisali! Ne razumem pa zakaj vas je beseda preprosta, tako zelo zmotila?

   1. Hvala za pojasnilo!
    Saj ne, da bi me zmotila – le hudo radoveden sem postal. Zato, ker sem to že tolikokrat slišal, pa nihče ni znal – ali pa se mu ni dalo – pojasniti, kaj s tem misli,
    Tole zdaj mi daje čisto novo in drugačno perspektivo na zadevo in mislim, da mi bo od zdaj dalje tovrstna preprostost zelo všeč. Je tisto kar imam rad, le da sam to imenujem oz opišem drugače. Jaz bi rekel, da je to človek, ki ne komplicira in ni suženj mode ali trendov.

     1. Tomaž vi rabite dobro pridno kuharsko pomočnico in dovolj lepo da bi občas o sexali z njo in se vam ne bilo potrebno pri tem sorasevati kako je njej. Žalostno. Lepo bodite in se držite samskega življenja in nam raziskujte Slovenijo ter odkrivajte lepote doma in v tujini. To vsm gre dobro.

 4. Ko sem tole prebrala se kot ženska nisem nič užalila… Je pa tako, da ima vsako oko svojega malarja in so tudi moški različni med seboj. To je pač tvoje mnenje…. Moje mnenje je malo drugačno…

  Veliko moških, ki v življenju niso samozavestni, išče žensko, ki je močnejša od njih in jih bo na nek način držala gor. To je pa potem zopet odvisno, če se ženski da…. Ker če je ženska nad moškim, potem pač ona odloča.. In enim to presneto paše… Jaz sem naletela na kar veliko takih… Tudi recimo veliko moških ima rado, če jim ženska ukazuje.. Ker je to kot neke vrste njihov fetiš….

  Jaz osebno bi pa imela glasbenika Veš, vse se da poštimat in pogovorit. Lahko tudi sodeluješ in tako dalje zraven. Ne govorim o tem, da paziš otroke. Pusti Severino Jaz osebno poznam glasbenike in zelo malo njih ima može oziroma žene, ki se ukvarjajo z glasbo, pa so že vse življenje skupaj. Moje mnenje je, da če se dva srečata, ki sta si usojena, potem… Nimaš kaj.. Ljubezen ne gleda na leta, ne gleda na poklic in status, ljubezen samo je. In če imaš nekoga zares rad.. potem nimaš kaj…

  1. Najlepša hvala za komentar Mojca!

   Midva sva že velikokrat na Facebooku ugotovila, da imava zelo različna mnanja. Kar ni čisto nič narobe.

   Možno je, da imam kakšen moški raje močno žensko. Jaz ga sicer ne poznam. Poznam sicer moške, ki imajo močne ženske, vendar jim to niti malo ne odgovarja. Da bi pa kdo prav iskal močno žensko, ga pa jaz ne poznam.

   Zdajle se mi je porajalo vpršanje, če imajo močne ženske v povprečju več moških hormonov, kot ostale ženske?

 5. Tole je pa dokaj šovinističen članek. Zna bit, da se bodo našle kakšne feministično usmerjene gospe in gospodične, ki bodo pokazale nate s prstom, češ, kako zadrt si… Ker, tale tvoj “članek” se bere, kot bi ga pisal ‘mozak’, ki se je rodil leta 1946… Ko so samo moški dobili dobro plačano službo, ko so zenske samo tri tedne imele porodniške in so morale nazaj na delovno mesto… Ko se je delili vloge na žensko in moško vlogo… Ko ženska ni imela niti zaresne volilne pravice, kaj šele pravico do drugačnega/svojega mišljenja… Ko je mozak mislil, da sme kaznovat za prismojeno kosilo svojo ženo s krepko zaušnico… Ko žena ni smela brez moža nikamor…

  1. Zanimiv komentar! Mimogrede naj povem, da je moj oče letnik 1937 in je manj konzervativen, kot jaz. Torej, bi morala letnico mojega razmišljanja pomakniti še malo bolj nazaj. Malo heca.

   Sem kar konzervativen in menim, da ženska je ženska, moški je moški. Nikakor ne morata biti enaka. Morata biti različna!

   Kljub temu, da sem konzervativen, nikakor ne zagovarjam nasilje nad ženskami. Če moški udari žensko s tem pokaže svojo nemoč. Jaz sem že udaril žensko ampak me je tega zelo sram. Udaril sem jo, ker sem vedel, da ne morem narediti popolnoma nič drugega. Ženska me je sicer zelo ponižala, ampak če bi bil pravi in samozavesten moški, bi samo brez besed šel od nje. Mogoče bi ji moral prej še povedati, da boljšega ne bo dobila,… Saj ti najbrž poznaš to zgodbo? Imam namen o tem napisati članek.

 6. Se stinjam… kot pribito Ženska si želi močnega in odločnega moškega, zaupanja vrednega. Žal življenje velikokrat prinese vse kaj drugega, ampak iz tega se učimo in spoznamo česa nočemo. V prvi vrsti pa je spoštovanje in zaupanje tisto na katerem se lahko vse gradi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja